Afvallen Buik Is Helemaal Niet Moeilijk, Probeer Dit Maar Eens!

Afvallen buik is niet moeilijk!

Afvallen op de buik, het favoriete plekje. Meestal is het ook 1 van de probleemzones …niet alleen bij vrouwen, maar ook vaak bij mannen. Maar waarom is het zo moeilijk om buikvet te verbranden? Eigenlijk valt het best mee, toch gaat het in de praktijk nog vaak fout. Meestal door verkeerde opvattingen over hoe je dat buikje kunt elimineren.

Wij gaan je in dit artikel laten zien hoe afvallen buik echt werkt aan de hand van doelgerichte tips.

Ben je benieuwd hoe jij binnenkort kunt uitblinken in die bikini of Speedo? Lees dan vooral verder …op naar die strakke buik!

Waarom is bij afvallen buik meestal het eerste doel?

Bij vrouwen zijn vaak de drie b’s van toepassing namelijk buik, billen en benen. Mannen willen meestal af van hoofdzakelijk buikvet. Hierdoor is voor een grote groep (vrouwen en mannen), meestal het eerste doel buikvet kwijt te raken. Verder zorg een strakke buik natuurlijk voor een mooie vorm, maar met de juiste training ook voor een sterke core en een sixpack! En wie wil er nu niet bekeken worden op het strand, met zo’n mooi buikje? Voor we het probleem gaan oplossen, vertellen we je ook waarom bij afvallen buik meestal het grootste struikelblok voor velen is en meestal niet zo vlotjes verloopt.

Hierdoor gaat afvallen buik vaak fout …

Soms bestaat er nog de gedachte dat je plaatselijk vet kunt verbranden. Dit is helaas niet mogelijk …zit er veel vet rondom je buikstreek? Dan zal je daar wel het meeste vet verbranden.

Ook het doen van buikspieroefeningen, wat overigens wel heel goed is, zorgt niet direct voor een strakke buik. Je kunt je buik nog zo hard trainen, zolang die vetlaag niet verdwijnt zal je er nooit wat van zien.

Op het gebied van voeding worden meestal het eerste vetten vermeden. Dit is niet de juiste aanpak, wanneer afvallen op je buik jouw doel is. Natuurlijk leveren ze de meeste calorieën per gram, toch zijn ze heel gezond voor je en helpen ze ook bij afvallen buik. Zorg er dan ook voor dat je (het liefst zoveel mogelijk gezonde) vetten binnenkrijgt, maar uiteraard niet teveel.

Wil jij nu eens écht buikvet afvallen? Volg dan onderstaande tips!

Nu je de oorzaken kent, is het tijd voor een goede aanpak. We geven je dadelijk een aantal stappen, waarmee afvallen buik een eitje wordt. Mits, je ze goed uitvoert, volhoudt en ook echt naar je doelen toe wilt werken.

Zet daarom ook de knop om en kies nu echt voor verandering, van overgewicht …naar een gezond, mooi, sterk en energiek lichaam!

Een goed begin is het halve werk, of eigenlijk meer

Afvallen buik begint bij het optimaliseren van je voeding. Voeding is voor het grootste deel verantwoordelijk voor jouw succes bij afvallen. Hier moet dan ook altijd de focus op liggen, doe je dit niet? Dan zal afvallen vrijwel onmogelijk worden. Elk pondje gaat door het mondje is in de meeste gevallen die vlieger die altijd opgaat. Maar hoe doe je dit dan? Wij geven slimme je tips waarmee je direct kunt beginnen met afvallen!

Met meer eiwitten ga je sneller buikvet verbranden

Het verhogen van eiwitten in je voedingspatroon (eten en drinken …denk bv. ook aan eiwitshakes), zorgt ervoor dat je meer vet gaat verbranden. Ze zorgen daarbij ook sneller voor een verzadigd gevoel, waardoor je ook niet snel vreetbuien krijgt. Verder zijn het de bouwstenen voor je spiermassa …hierdoor zal je ook echt alleen vet gaan verbranden en is het ideaal i.c.m. sporten.

Vermijd zoetstoffen, suikers en koolhydraten met een hoge GI

Suikers zitten overal in en zijn de grootste anti-vetverbrander, maar ook koolhydraten met een hoge GI of zelfs zoetstoffen kunnen dit triggeren. Vermijd daarom zoveel mogelijk suikers en eet met name veel goede kwaliteit koolhydraten (lees hier meer over bij het koolhydraatarm dieet). Dit zal je grootste winst zijn, wanneer je afvallen buik mogelijk wilt maken!

Vetten zijn juist goed voor je, wel met mate

Vetten zijn dan wel gezond voor je, want ze worden gebruikt voor een hoop belangrijke processen in je lichaam. Het is wel zo, dat ze ook veel calorieën leveren …waardoor je de hoeveelheid enigszins in de gaten zal moeten houden om geen overgewicht te ontwikkelen. Dat terzijde is het een zeer belangrijke macronutriënt die je niet moet gaan vermijden.

Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt

Wanneer je honger hebt, vraagt jouw lichaam om voeding. Dit betekent dat je het ook voedingstoffen moet geven en geen lege calorieën. Doe dit dan ook met een veel variatie + gezond eten en drinken! Zo krijg je alles binnen wat je ook echt nodig hebt.

Afvallen buik doe je met een negatieve energiebalans

Afvallen gaat altijd gepaard met een negatieve energiebalans. Dit is noodzakelijk om opgeslagen lichaamsvet aan te spreken voor vetverbranding. Doe dit niet overdreven, zo voorkom je een jojo-effect en blijf je ook netjes op gewicht. Kijk wat je op een dag allemaal binnenkrijgt en ga hier eens met de andere tips 500 calorieën onder zitten. Hierdoor zal je snel buikvet gaan afvallen.

Helpt buikspieren trainen voor een strakke buik?

Het trainen van je buikspieren zorgt ervoor dat ze sterker worden en groeien. Wat het niet doet is die vetlaag verbranden, waardoor ze ook echt zichtbaar worden voor de wereld. Ja, het is dus goed …maar het helpt je niet direct met afvallen op je buik. Hiervoor zal je echt bij je eten en drinken aan moeten kloppen. De beste manier is om het allebei te doen, zeker wanneer een sixpack ontwikkelen jouw doel is.

Welk dieet helpt je het meest bij afvallen buik?

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken, in de praktijk en uit de ervaringen blijkt dat het volgen van een koolhydraatarm dieet de beste manier is om snel buikvet te verbranden. Hier vind je meer informatie over het koolhydraatarm dieet, wat je ervoor moet doen en hoe je het kunt gaan volgen!

Conclusie

Het is niet moeilijk om afvallen buik mogelijk te maken. Je weet nu hoe het werkt en kunt er ook gelijk mee beginnen. Besef wel dat het soms wat tijd kost, afhankelijk van je startpunt en einddoel …en je moet er wel wat voor doen, maar het gaat je met bovenstaande stappen zeker lukken!