Kun je afvallen zonder dieet? Lees hier de voor- en nadelen!

Kun je afvallen zonder dieet?

Voor afvallen kun je verschillende tactieken proberen. De meeste mensen met overgewicht kiezen ervoor om een dieet te volgen, want deze zijn ontwikkeld om je op een snelle manier te laten afslanken. De vraag is nu, kun je ook zonder dieet afvallen en heb je wel echt een dieet nodig?

We laten je hieronder zien of afvallen zonder dieet werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wat je het beste kunt doen voor echte resultaten!

Waar komt afvallen in essentie op neer?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden, wanneer je wilt afvallen. De meest voor de hand liggende is, dat je minder moet eten dan je verbruikt. Door een negatieve energiebalans te creëren, ga je opgeslagen lichaamsvet verbranden. Daarbij komt ook, dat je moet letten op wat je eet. Hier gaat het vaak fout …wanneer je bv. veel suikers gebruikt, wordt afvallen heel moeilijk. Het zet bepaalde processen in werking, die jouw vetverbranding verhinderen. Volhouden is bij afvallen ook belangrijk, ook dit lijkt vaak lastig in de praktijk.

Maar …kun je afvallen zonder dieet?

Het is zeker mogelijk, maar toch voor veel mensen met overgewicht moeilijk. Je moet zelf alles gaan uitzoeken en niet iedereen heeft hier de tijd voor of zin in. En laten we eerlijk zijn, heb je pech aan je auto …dan laat je deze ook maken door een deskundige. Je vertrouwd op de expertise van iemand anders, die er verstand van heeft. Dit is met diëten ook zo! Helaas zijn er ook een hoop slechte diëten, net zo goed dat er ook malavide monteurs zijn.

Waarom veel mensen toch voor een dieet kiezen

Een goed dieet geeft je kennis, handvatten en houvast! Je gaat gericht te werk met snelle resultaten …en dat spreekt de meeste mensen aan. Het is niet zo dat afvallen zonder dieet onmogelijk is, maar het is wel moeilijker en gaat ook heel vaak fout door gebrek aan kennis of tijd om te gaan uitzoeken hoe afvallen werkt! Diëten biedt daarom uitkomst!

We laten je hieronder zien wat de voor- en nadelen zijn van afvallen zonder dieet, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat voor jou het beste werkt.

Voordelen van afvallen zonder dieet

• Je hoeft geen geld uit te geven voor een dieet, daarmee bespaar je geld. De vraag is alleen of je er per saldo ook echt het gewenste effect mee behaalt.

• Eten en drinken wat jij wilt, zonder dure dieetproducten! Dit is altijd goed …want je kan het beste gewoon vers voedsel gebruiken, ook wanneer je aan het afvallen bent. Je hebt helemaal geen shakes, pillen of repen nodig om gewicht te verliezen (ook al kunnen ze soms wel helpen).

• Volhouden is makkelijker, maar ook verraderlijk. Heb je namelijk niet zo’n sterke discipline, dan zal je minder streng zijn voor jezelf en bestaat er de kans dat je weer vervalt in oude gewoontes en niet afvalt.

Nadelen van afvallen zonder dieet

• Meestal geen duidelijk en gericht plan van aanpak, wat je wel nodig hebt tijdens afvallen. Je zet namelijk alleen maar resultaten neer, wanneer je naar doelen toewerkt. Hiervoor is een plan de campagne echt nodig!

• Het kost je veel tijd om dingen uit te zoeken, terwijl je meestal direct wilt beginnen met afvallen. Je stelt dus jouw doelen uit en moet eerst veel tijd investeren in hoe je het beste kun gaan afvallen. Ga je beginnen met te weinig kennis over afvallen, dan zal je waarschijnlijk weinig tot geen resultaten neerzetten.

• De percentages van afvallen zonder dieet met succes, zijn een stuk lager dan die van afvallen met dieet. Dit is niet schrikbarend, want je haalt nu eenmaal een succesformule in huis, waarmee afvallen je zeker gaat lukken. Wat wel jammer is, dat er ook veel diëten zijn die niet werken en alleen maar geld aan jouw willen verdienen. Wil je een goed dieet proberen? Dan kun je het beste een koolhydraatarm dieet volgen …hier worden zeer goede resultaten mee geboekt en hoeft ook niet eens duur te zijn!

Wat kun je het beste doen?

Het valt in de meeste gevallen aan te raden toch wel op zoek te gaan naar een goed dieet, waarbij een koolhydraatarm dieet bijna altijd het beste naar voren komt (bron). Heb je heel veel tijd over en wil jij jezelf verdiepen in afvallen, dan kun je het ook proberen zonder dieet. Besef hierbij wel dat je veel langer bezig bent!