Koolsoepdieet Recept (1 Week) + Ervaringen!

Koolsoepdieet en afvallen!

Het officiële koolsoepdieet is een dieet waarbij je (hoe verrassend) koolsoep eet waarmee het de bedoeling is om op een korte termijn snel een paar kilo af te vallen. Het dieet bevat o.a. kool, uien, tomaten, zout en een paar andere benodigdheden en is dus relatief simpel in elkaar te toveren. Het dieet is wel vrij streng en je mag gedurende de periode dat je dit dieet volgt enkel en alleen koolsoep eten als je het volgens de regels opvolgt. Er is dus net als bij sommige andere diëten weinig ruimte voor eigen toevoegingen of initiatief. Daarom raden wij een soepdieet niet aan. Het is een crasdieet wat niet vol te houden is. (bron: verantwoord-afvallen.nl)

Als je er iets makkelijker mee omgaat dan kun je er ook fruit en groente bij eten, echter volg je dan niet de richtlijnen van het koolsoepdieet en kunnen de resultaten dus anders uitpakken dan verwacht. Mensen die dit dieet te eentonig vinden kiezen voor het ziekenhuisdieet welke ook extreem is. Ook moet je echt wel van soep houden anders is het simpelweg niet te doen. Koolsoep is niet echt een maaltijdsoep maar bestaat uit een zeer simpele basis. De kans dat je op deze manier belangrijke voedingsstoffen misloopt is daarom ook erg groot. Om deze reden mag je het dieet ook niet langer dan 7 dagen volgen als je het echt strikt opvolgt zoals het staat voorgeschreven. We gaan een nadere blik werpen op het dieet en of het effectief is om snel mee af te vallen.

Koolsoepdieet in de praktijk

Je moet er dus vanuit gaan dat je het dieet 1 week kunt volgen en jezelf daarbij gelijk de vraag stellen “Is dit wel de juiste oplossing voor mij?”. Iedereen kan natuurlijk bedenken dat als je tussen de 5 tot 10 kilo of meer wilt afvallen dit dieet niet echt zoden aan de dijk zet en je erg beperkt wordt in wat je mag eten. Door de toevoeging van zout aan dit dieet is de kans op uitdroging ook erg groot omdat je de hele dag door enkel maar de koolsoep mag eten. Het is daarom belangrijk als je het koolsoepdieet volgt dat er genoeg water bij wordt gedronken. Hierbij moet je denken aan minimaal 2 liter en liever zelfs nog meer. Let er wel op dat je alleen water drinkt en geen andere dranken. Koffie met suiker en koffieroom moet je dus ook laten staan. Thee is wel toegestaan maar ook zonder suiker (en zoals sommige het drinken, ook zonder melk). Sapjes, chocolademelk, cola en andere frisdranken spreken voor zich en mogen dus niet gedronken worden tijdens de duur van het dieet.

Nog sneller afvallen dan het koolsoepdieet + meer variatie in eten?

Dan is het koolhydraatarm dieet echt iets voor jou! Je mag veel meer verschillende dingen eten. Dit dieet laat je 2-3 kilo per week afvallen met heerlijke recepten en is makkelijk te volgen. Snel afvallen, blijvende resultaten en een goedkope oplossing!

Koolsoepdieet en alcoholische dranken

Verder is opletten met alcohol ook erg belangrijk. Je gaat met dit dieet meer dorst krijgen dan normaal. Dit betekent dat je lichaam al een tekort heeft aan vocht. Om deze reden moet je dus ook veel water drinken tijdens het dieet. Alcohol onttrekt echter vocht uit je lichaam wat dan weer voor een averechtse effect kan zorgen. Let hier dus op en gebruik geen alcohol tijdens dit dieet. Hiermee voorkom je uitdroging en de mogelijk bijbehorende klachten.

Tekorten in dit dieet

Bij het koolsoepdieet ben je erg beperkt in wat je mag eten. Hierdoor ga je dus gegarandeerd tekorten krijgen aan essentiële voedingsstoffen die erg belangrijk zijn voor je lichaam. Gezond is het dus niet. Bij deze tekorten kunnen tijdens en na het dieet klachten ontstaan zoals duizeligheid, hongergevoel, stemmingen en slechte adem. Een tekort aan belangrijke voedingsstoffen kan ook tot serieuze gezondheidsproblemen leiden. Luister dus wel naar je lichaam als je dit dieet gaat volgen en stop gelijk als je teveel last krijgt van allerlei nare bijverschijnselen. Gezond, snel en blijvend afvallen met dit dieet is helaas bijna onmogelijk…

Koolsoep recept

Het recept van koolsoep is dus simpel en bevat maar een paar basis ingrediënten. Hieronder vindt je het koolsoepdieet op basis van ruim 2 liter. Dit valt natuurlijk altijd op smaak te maken naar eigen wens.

Voor 2 liter koolsoep heb je nodig:

– Groentebouillon
– Een halve kool
– 500 gram prei
– 500 gram bloemkool
– 3 tot 4 stengels selderij
– 3 tot 4 wortelen
– 2 grote uien of 3 kleintjes
– 2 tot 3 rode pepers
– 3 teentjes knoflook
– 4 tomaten
– Zout, peper en andere kruiden naar smaak

Bereiding:
Breng de groentebouillon aan de kook. Maak de groente schoon en snijd ze op de gewenste grootte. Spoel de groente nog een keer af in een vergiet met hard stromend water onder de kraan. Als de groentebouillon kookt zet deze dat iets lager maar wel hoog genoeg dat deze een klein beetje blijf koken. Voeg alle groente toe aan de groentebouillon en laat het even een aantal minuten meekoken. Voeg zout en peper toe en naar smaak nog de nodige andere kruiden. Proef het tussendoor even om de kijken of de smaak goed is. De koolsoep is klaar.

Je kunt ook naar verhouding meer maken om niet elke dag koolsoep te hoeven maken. Dit is makkelijk als je weinig tijd hebt of deze wel op een betere manier weet te besteden! Doordat je veel van deze soep gaat eten tijdens het koolsoepdieet is het sowieso handig om wat meer te maken zodat je dit altijd later gelijk kunt gebruiken om te eten.

Koolsoepdieet voordelen

  • Je kunt er een paar kilo mee afvallen! Echter is het niet gezond en zet het geen zoden aan de dijk voor goede en blijvende resultaten.
  • Simpel te bereiden doordat het een eentonig dieet is.

Koolsoepdieet nadelen

  • Je bent erg beperkt in wat je mag eten waardoor het saai is en er geen enkele variatie aan te pas komt. Verder mag je het dieet niet langer dan een week volgen en heeft het dus weinig effect als je echt serieus en mer dan slechts enkele kilo’s wilt afvallen.
  • Je doet met het koolsoepdieet tekorten op. Doordat je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt loop je een grote kans op klachten of zelfs gezondheidsproblemen.
  • Je moet er erg veel bij drinken mede door de hoeveelheid zout die je binnenkrijgt. Denk hierbij aan minimaal 2 tot zelfs 3 liter water om nare bijverschijnselen te voorkomen.
  • Niet iedereen houdt van soep en zelfs mensen die het wel lusten komt het in de praktijk af en toe bijna hun neus uit doordat je enkel en alleen maar koolsoep eet in dit dieet!
  • Je ontlasting kan anders en dunner zijn met dit dieet. Dit is iets wat veel mensen als een minder fijn ongemak zien.

Conclusie

Het koolsoepdieet kan je helpen een paar kilo af te vallen. De resultaten zijn echter erg miniem en het dieet is ook niet gezond voor je. Mede door de duur van het dieet kun je niet verwachten dat er een omslag komt in je leven als het gaat om afvallen en gezond op gewicht blijven. De kans is daarom ook groot dat je snel weer in oude gewoontes vervalt en het verloren gewicht weer aankomt.

Er zijn gelukkig wel enkele goede dieet methodes op de markt waarbij je met niet al teveel ongemak snel en gezond kunt afvallen, ook al zijn deze erg schaars. De sleutel is namelijk dat je een dieet kunt volhouden en handvatten aangereikt krijgt zodat je de opgedane kennis en ervaringen ook makkelijk toe kan passen in jouw levensstijl. Ook variatie in lekkere gezonde voeding en recepten is erg belangrijk!

Wil je snel afvallen en WEL lekker en gevarieerd kunnen blijven eten? Ontdek het favoriete dieet van onze lezers!

Dan is een koolhydraatarm dieet de uitkomst! Lees hier alles over het koolhydraatarm dieet!