Scarsdale Dieet: Review + Ervaringen!

Scarsdale dieet review en ervaringen!

Het Scarsdale dieet is een methode om af te vallen en ontwikkeld in de tijd dat eiwitrijke dieet methodes bekender werden. Dit dieet is gebaseerd op het eten van enorm kleine hoeveelheden en de focus ligt hierbij op “gezonde voeding”. Je moet hierbij denken aan koolhydraatarme voeding. Ook vetten worden in beperkte mate toegestaan en met name magere producten worden aanbevolen. Het is een vrij streng dieet net als het Cambridge dieet en mag het Scarsdale dieet niet lang volgen. Als je meer dan 10 kilo wilt afvallen wordt dat met dit dieet dus lastig. De vraag die je moet stellen is of dat dus opschiet. Ook de impact op je gezondheid en de langere termijn resultaten zijn twijfelachtig.

Scarsdale dieet ervaringen

De praktijk wijst uit dat veel mensen het Scarsdale dieet als lastig ervaren en niet hun doelen behalen. Die hardnekkige kilo’s gaan met dit dieet dan ook maar moeilijk weg. Je mag tijdens dit dieet niet veel eten en tussendoortjes liever ook niet. Je begint met een karig ontbijt namelijk een geroosterd broodje met een stuk fruit of iets anders kleins. Dit bevat bijna geen voedingswaarde en naast een enorm hongergevoel loop je dus ook essentiële voedingsstoffen mis die belangrijk zijn voor jouw lichaam. Over de gehele dag trekt deze lijn zich door en is hetgeen je mag eten ook schaars, waardoor je maag alleen nog maar harder zal gaan knorren! Om deze reden mag je het dieet dan ook niet langer dan 2 weken volgen. De kans dat je ernstige tekorten oploopt wordt anders te groot.

Doordat je zo weinig eet past je lichaam zich ook aan en verlaagt dit de verbrandingsmotor, waardoor je in een “spaarmodus” terechtkomt. Dit is een soort beveiliging die ingeschakeld wordt zodat er altijd voorraden zijn voor slechtere tijden. Hiermee ga je dus minder verbranden en opgeslagen vetten sparen. Als je stopt met het Scarsdale dieet ga je weer normaal eten en vervallen veel mensen weer in oude gewoontes. Doordat je lichaam nog in deze spaarmodus staat kom je dus 2 keer zo hard aan. Hierdoor zullen veel mensen weer terugkomen op hun oude gewicht en vaak zelfs nog meer dan voordat ze begonnen met het dieet van Scarsdale.

Manier van leven …

Als je snel en gezond af wilt vallen moet je daarvoor op een geleidelijke manier je eetpatroon aanpassen met een goed dieet naar een “way of life”. Hierdoor wordt het volhouden makkelijker en behoud je ook jouw gewicht door bewuster te eten en het toepassen van aangeleerde technieken. Het Scarsdale dieet schiet hierin helaas tekort en biedt je ook geen lange termijn resultaten. Je bent snel terug op je oude gewicht door het jojo effect en is ook niet de meest gezonde manier van afvallen.

Conclusie van Scarsdale dieet

Als je snel wilt afvallen op een gezonde manier dan biedt het Scarsdale dieet geen uitkomst. Het laat je heel kort een paar kilo afvallen, echter zitten die kilo’s er zo weer aan. Ook is het niet gezond! Je kan hinder ondervinden tijdens dit dieet en op de lange termijn wordt het lastig scoren. Het dieet is niet compleet en bevat niet de juiste kennis om succesvol gewicht te verliezen en dit op de lange termijn vast te houden.

Er zijn echter wel dieetmethodes die een veel beter alternatief zijn op het Scarsdale dieet zoals het koolhydraatarm dieet!