Soepdieet: Is dit dieet echt de oplossing voor snel vetverlies?

Soepdieet En Snel Afvallen!

Het soepdieet is een manier om af te vallen waarbij (zoals de naam al doet verklappen) enkel en alleen soep mag worden gegeten. Doordat een soepdieet een zeer beperkte inname van calorieën bevat gaat het hier dus om een rasecht crashdieet. De nadelen van een dergelijk dieet zijn dat de resultaten bijna altijd weer verdwijnen en het volgen ervan vaak slecht is voor je gezondheid. Doordat je met deze methode namelijk alleen soepen mag eten krijg je niet voldoende energie binnen en loop je een heleboel belangrijke voedingsstoffen mis die je lichaam nodig heeft. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en er ook voor zorgen dat je weer aankomt (vaak met extra kilo’s dan voordat je met het dieet begon). Om deze reden mag je het ook niet langer dan een week volgen, waarin je binnen deze 7 dagen wel afvalt maar dus niet voor de langere termijn. Als je na een week bent gestopt met dit dieet zal je dus zo goed als altijd weer aankomen. Er zijn veel betere methodes om snel af te vallen op een gezonde manier! Wil je weten hoe? Ontdek dan hier het DASH dieet!

We nemen in onze nadere blik over deze methode ook de soepdieet ervaringen mee. Lees hieronder verder…

Soepdieet in de praktijk

We gaan kijken hoe het soepdieet werkt en wat voor schema er kan worden samengesteld. Belangrijk feit is wel dat je soep ook erg lekker moet vinden om het vol te houden. Er zijn namelijk meer dan genoeg mensen die afhaken omdat ze het gewoon zat zijn na 1 of 2 dagen. Als je dus geen soepliefhebber bent realiseer je dan dat de kans van slagen met het soepdieet zeer laag is. Ook als je wel van soepen houd begrijpt dan wel goed dat de resultaten tijdelijk zijn. Want als je stop en weer in oude gewoontes vervalt vliegen de kilo’s er weer aan. Wij krijgen met regelmaat ervaringen binnen van mensen die er totaal niet over te spreken zijn. Ook je ontlasting kan heel anders zijn dan normaal doordat het toch een schokkend effect kan hebben op je darmflora. De oplossing ligt echter weer in ander voedsel …en meer vaste voeding waar veel meer voedingsstoffen in zitten. Hierdoor nemen je darmen voedingstoffen op en wordt er vocht onttrokken bij deze opname. Hierdoor zal je ontlasting weer normaal zijn.

Het soepdieet verdeeld over 7 dagen…

De eerste dag mag je nog wel naast de soepen die je eet fruit eten. Je mag hier echter geen bananen bij eten gezien de grote hoeveelheid aan suikers en dus koolhydraten in deze fruitsoort. Dit kan er weer voor zorgen dat de calorie inname stijgt en het gewenste resultaat niet zal worden bereikt. Andere fruitsoorten mogen doorgaans wel worden gegeten. De verschillende soorten meloenen zoals watermeloen, Galia meloen of Cantaloupe meloen bevatten over het algemeen minder suikers en genieten dus de voorkeur.

De tweede dag mag je soepen samenstellen met groenten. Bij voorkeur verse groenten maar blik volstaat ook als er weinig tijd is voor de bereiding van verse groenten. Hierbij moet je voorrang geven aan groene groentesoorten zoals broccoli, spinazie, prei en andere van dit soort. Groenten zoals mais en bonen moeten worden weggelaten. Deze bevatten namelijk suikers/koolhydraten die je moet mijden in dit crashdieet.

De derde dag zal een mix zijn van dag 1 en 2.

De vierde dag is het belangrijk om wat suikers binnen te krijgen. Het is heel erg belangrijk dat je op deze dag die belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt voor je algemene gezondheid en het goed kunnen functioneren van je lichaam. Als je namelijk niet de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en onvoldoende energie zal je flink uitgeput raken en kun je in het ergste geval last krijgen van gezondheidsproblemen.

De vijfde dag mag er vlees worden toegevoegd aan het soepdieet, vis en kip zijn hierbij aanbevolen maar rundvlees mag ook. Houd er rekening mee dat je niet meer dan 300 gram verwerkt in je dieet.

De zesde dag mag je ook weer vlees toevoegen aan je dieet. Eet de soep regelmatig zodat je trek in eten afneemt.

De zevende dag ligt de nadruk op rijst en groente en mag je ook sappen nemen met of zonder zoetstoffen. Dit is tevens de laatste dag van het dieet.

Veel water drinken!

Je moet bij het soepdieet ook veel water drinken. Met veel bedoelen we de minimale inname van 2 liter per dag en liever nog meer dus (rond de 3 liter). Belangrijk om te weten is dat het hier dan wel gaat om water en geen andere dranken zoals koffie met melk en suiker, cola, sappen, chocomel en ga zo maar door. Koffie zonder melk en suiker en bepaalde theesoorten zoals groene of zwarte thee mogen ook worden gedronken.

Soepdieet ervaringen

De ervaringen met het soepdieet zijn zeer matig te noemen. Helaas zijn er maar weinig mensen die er over te spreken zijn. Verder zijn wij ook nog eens geen enkele ervaring tegengekomen waarmee blijvende resultaten zijn behaald met deze manier van afvallen. Het volgen van dit dieet zorgt bijna altijd voor een jojo effect en je zult dus bij het stoppen na een week weer snel op je oude gewicht zitten of zelfs sneller aankomen. Dit zorg er dan voor dat je zwaarder wordt dan voordat je met het soepdieet begon. Zeer waarschijnlijk niet de bedoeling voor de meeste mensen die nu eens echt van die overbodige kilo’s af willen en serieus vet willen verbranden.

Soepdieet voordelen

 Je kunt in korte tijd een paar kilo afvallen met het soepdieet

 Redelijk makkelijk te volgen als je een echte soepliefhebber bent

Soepdieet Nadelen

Soepdieet en de nadelen Het soepdieet is niet een gezonde manier van afvallen en kan zelfs ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken

Soepdieet en de nadelen De resultaten van het soepdieet zijn niet blijvend en slechts tijdelijk. Het jojo effect staat op de loer en slaat bijna altijd toe!

Soepdieet en de nadelen Beperkte keuze aan voedsel wat je mag eten en daardoor moeilijk vol te houden

Soepdieet en de nadelen Het kan een aanslag zijn op je darmen en ontlasting kan daardoor anders en dunner zijn dan normaal

Soepdieet en de nadelen Weinig positieve ervaringen met dit dieet in de praktijk

Conclusie van het soepdieet

Al met al is er dus best een heel plan voor nodig om alles in goede banen te leiden. Het is dan ook jammer te moeten concluderen dat je al deze moeite enkel en alleen maar doet voor een tijdelijk resultaat. Daarnaast moet je van soep houden (er zijn heel veel mensen die soep niet eens lekker vinden) en kan het zorgen voor een jojo effect en gezondheidsproblemen als je het niet op de juiste manier toepast.