Suikervrij dieet: Gezond afvallen zonder suiker!

Suikervrij dieet: Gezond en snel afvallen!

Een suikervrij dieet is een dieet waarbij suikers worden gemeden om gezonder te leven en af te vallen. Suiker zit tegenwoordig in bijna alles wat we eten. Het is natuurlijk bekend dat het in snoep, chocolade, cola en andere frisdranken zit. Maar ook in producten waar je het wat minder verwacht zoals in sappen, verpakte nootjes, beleg en andere op het eerste oog redelijk “gezonde” producten. Vandaag de dag zit het in veel van onze voeding verborgen. Wil je suikers gaan verwijderen uit jouw eetpatroon of in ieder geval aanzienlijk verminderen …en wil je nu eens eindelijk ECHT afrekenen met die overbodige kilo’s vet? Dan gaat het suikervrij dieet zeker voor jou werken!

Suikers maken je dik!

Suikers zitten dus overal, wat een nadelig effect heeft op jouw gezondheid. Als je teveel suikers binnenkrijgt raakt jouw bloedsuikerspiegel behoorlijk uit balans wat vaak gepaard gaat met overgewicht. Suiker is ook een verslaving en wel 1 die veel mensen onderschatten. Hoe meer je van die lekkere zoetstoffen binnenkrijgt hoe meer je geprikkeld wordt om er nog meer van te nemen. Denk maar eens aan een reep chocolade. De meeste mensen zullen herkennen dat als ze eenmaal beginnen aan zo’n plak het in 1 keer opeten ervan geen enkel probleem is. En wat te denken van cola, wat door veel mensen met liters tegelijk naar binnen wordt gewerkt. Het klinkt veel maar een paar glazen drink je zo weg en in de meeste gevallen hebben mensen dit niet eens door omdat het gewoonte is geworden.

Als je echt eens zou gaan kijken naar alles wat je eet en optelt hoeveel suikers dit bevat zullen veel mensen schrikken. Kijk eens voor de grap op een zak gele M&M’s om te zien hoeveel suikers dit per 100 gram bevat. Laat je verassen!

Wil je afvallen en jezelf jonger en vitaler voelen? Start dan met een suikervrij dieet om af te vallen en gezonder en fitter door het leven te gaan!

Hoe werkt een suikervrij dieet?

Bij een suikervrij dieet worden suikers dus uit je voedselpatroon gehaald (of in ieder geval zoveel mogelijk). Het is dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn waar dit lekkere stofje in zit. Dit kun je doen door op de verpakking te kijken en natuurlijk ook logisch na te denken. Het is echter wel belangrijk dat je het serieus aanpakt met een duidelijk “game plan”. Besef dat je al ongemerkt veel suikers binnen krijgt en je helemaal niet zoveel (zeker geen geraffineerde) suikers nodig hebt naast hetgeen wat je al eet en drinkt. Of je het nu doet om af te vallen of tegelijkertijd gezonder te worden, je dient dus echt streng tegenover jezelf te zijn en suikers te bannen uit je voeding. Als je dit een tijdje vol weet te houden zal je merken dat je lichaam zich aanpast en je een hele andere smaak gaat ontwikkelen. De ergste strek in suiker producten zal afnemen en andere (gezonde) voeding zal je vele malen beter smaken. Het is dus een kwestie van volharding en tijd voordat je deze omslag hebt gemaakt. In de praktijk kan dit echter sneller gaan dan je denkt!

Suikervrij dieet en de voordelen

Hieronder gaan we je een aantal voordelen van minder suiker laten zien namelijk:

 Het suikervrij dieet kan risico’s op gezondheidsproblemen enorm doen laten afnemen. Denk hierbij aan suikerziekte (diabetes) in verschillende varianten, maar ook aan allerlei andere kwalen die veroorzaakt kunnen worden door teveel suikers in je voeding. Hart- en vaat ziektes zijn hier ook onderdeel van. Met een suikervrij dieet ga je de risico’s dus sterk doen laten verminderen!

 Je gaat afvallen! Suiker is 1 van de grootste boosdoeners als het gaat om overgewicht en het werkt nog eens verslavend ook. Eenmaal afgekickt van jouw suikerverslaving en het volgen van een goed suikervrij dieet zal je met een prachtig mooi figuur door het leven gaan.

 Je krijgt meer energie en voelt je gezonder en fitter. Hoge suiker innames kunnen ervoor zorgen dat je erg vermoeid raakt, waardoor je ook wellicht minder snel activiteiten zal gaan doen of workouts op de sportschool laat schieten (als je een sporter bent). Veel mensen komen op deze manier nog sneller aan omdat er ook niks wordt verbrand. Door minder suikers te gaan eten draai je dit dus 180 graden om.

 Suiker verminderd je gezonde HDL Cholesterol gehalte in je bloed. Dit is het goede cholesterol wat ervoor zorgt dat je slechte LDL cholesterol afneemt. Met teveel suikers loop je dus meer kans op het dichtslibben en de vernauwing van je aderen wat ook uiteindelijk klachten en zelfs ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Dit is een greep van negatieve invloeden die teveel suikers op jouw lichaam hebben. Er zijn er nog wel wat meer te noemen maar dit zijn toch wel de voornaamste. Een te hoge inname van suikers kan dus een hoop schade aanrichten en is een hoofdveroorzaker in de ontwikkeling van overgewicht.