Buikvet verbranden op een snelle, gezonde en blijvende manier!

Buikvet verbranden: 21 Tips Voor Snel Buikvet Kwijtraken!

Het is 1 van de grootste ergernissen voor iedereen met overgewicht …dat overtollige buikvet waar de meesten maar moeilijk vanaf lijken te komen.

Heb je een te dikke buik en wil je snel buikvet verbranden?
Dan ben je niet de enige, meer dan 50% van Nederland heeft overgewicht en het merendeel hiervan wil het liefst zo snel mogelijk buikvet kwijtraken.

Maar hoe pak je dit het beste aan? Er doen zoveel wilde verhalen de ronde, waarbij feiten en onzin elkaar regelmatig afwisselen. Tijd om je nu eens te voorzien van de enige juiste informatie waar je ook echt iets aan hebt.

Wij laten je 21 manieren zien waarop jouw buikvet weg is binnen no-time!

1. Laat zo af en toe je ontbijt staan

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, is wat je vaak hoort. En het is ook zeker goed om je ontbijt niet over te slaan. Toch kan het bij afvallen geen kwaad om je ontbijt af en toe eens over te slaan, sterker nog het kan je helpen sneller buikvet te verbranden! Na het slapen is je lichaam namelijk in een vetverbrandingsfase. Ga je ontbijten dan zal alles wat je eet en drinkt worden gebruikt voor energie. Neem je niks, dan blijft je lichaam opgeslagen lichaamsvet verbranden voor energie. Goed nieuws voor een hoop mensen, want niet iedereen is fan van ontbijten. Wissel het wel af en sla het ontbijt niet meer dan 1-3 keer per week over en ga de rest van de week wel ontbijten.

2. Kies voor een koolhydraatarm ontbijt

Buikvet verbranden doe je door de dag te beginnen met een koolhydraatarm ontbijt. Dit betekent automatisch dat je meer eiwitten neemt bij het ontbijt, welke zorgen voor meer vetverbranding (Bron) en ook meer (gezonde) vetten nuttigt. Je zal hiermee weinig tot geen koolhydraten eten en drinken. In beperkte mate zijn goede complexe koolhydraten wel toegestaan.

Denk bij een koolhydraatarm ontbijt aan eieren (gekookt of gebakken), groentes, zuivel, vlees, tonijn of vergelijkbare producten. Neem hier bij voorkeur water, koffie of thee bij (zonder suiker of andere toevoegingen). Koolhydraatarm eten bij je ontbijt geeft je ook langer een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel slechte tussendoortjes neemt.

Op zoek naar meer recepten voor een lekker koolhydraatarm ontbijt?
Hier vind je ze allemaal, waarmee je heerlijk koolhydraatarm kunt eten bij het ontbijt …

3. Neem voeding met zo min mogelijk suikers

Suikers zijn de bron van het kwaad, wanneer het om overgewicht gaat. Ze leveren snel energie, maar veel (geraffineerde) suikers bevatten verder niet veel voedingswaarde. Suikers zorgen voor enorme pieken insuline in je bloed, waardoor afvallen moeilijker wordt en vetopslag juist toeneemt. Het is dan ook zeer belangrijk wanneer je buikvet wilt verbranden, om geen suikers te eten of te drinken. Of anders heel minimaal (bv. op een cheatdag).

Suikers in de vorm van fructose kun je wel eten. Fruit is gezond en door de vezels die erin zitten zijn ze vele malen beter dan heel veel andere soorten suikers. Eet echter ook fruit niet in overvloed, want zelfs die kunnen je op een gegeven moment dikker maken. Neem 1 tot 2 stuks / porties fruit per dag en je zit in de goede zone voor buikvet kwijtraken.

4. Vermijd ook koolhydraten met een te hoge GI

Koolhydraten hebben een Glycemische Index (GI). De hoogte bepaald de snelheid waarmee ze in je bloed worden opgenomen. Koolhydraten met een hoge GI zorgen ervoor dat je sneller vet opslaat en dikker wordt. Suikers zijn de de ultieme vorm van koolhydraten met een hoge GI. Doordat je ze ook nog eens vaak veel meer binnenkrijgt dan je verbruikt, zal je alleen nog maar sneller aankomen. Zorg dan ook dat je koolhydraten met een GI van 55 of hoger gaat vermijden …

Voorbeelden van koolhydraten met een GI van 55 of lager die je wel mag eten zijn: eieren, brocoli, sperziebonen, spinazie, kip, kalkoen, biefstuk, zilvervliesrijst, haring, makreel, kabeljauw, pangafilet, cashewnoten, pinda’s, cashewnoten, amandelen, pecanoten en nog veel meer.

Wil je precies weten wat je wel en niet mag eten en aan de hand van een schema, heerlijke koolhydraatarme recepten en tips supersnel buikvet verbranden?
Dan is dit koolhydraatarm dieet precies wat je zoekt!

5. Drink geen frisdranken

We hoeven je niet uit te leggen dat er in frisdranken enorm veel suikers zitten. Doordat je ze drinkt krijg je ze ook supermakkelijk binnen. Denk maar eens na wanneer je ’s avonds tijdens een film 3 glazen cola wegdrinkt. Ooit wel eens nagedacht hoeveel suikers hier in zitten? Een simpel rekensommetje laat zien dat wanneer je 3 normale glazen drinkt, hier per glas 25-30 gram suiker in zit. In 3 glazen zit totaal dus minimaal 75 gram suiker, wat neer komt op 24 klontjes suiker. Dit is alleen nog maar uit van de Cola. Daar komt dan nog snoep, koek en andere lekkernijen bovenop. En de suikers die in je “normale” voeding zitten. Je ziet dat het binnenkrijgen van suikers bewust en onbewust torenhoog kan oplopen, maar mensen blijven zich wel afvragen waarom ze te dik zijn.

6. Buikvet verbranden door gezonde vetten te verhogen

Op de eerste plaats zijn vetten enorm belangrijk voor een hoop dingen. Het is dan ook belangrijk dat je gezonde vetten binnenkrijgt. Ze geven je voor een langere tijd een verzadig gevoel, waardoor je ook hiermee minder snel verkeerde dingen gaat eten.

Gezonde vetten zijn enkel- en meervoudige onverzadigde vetzuren. Denk hierbij ook aan Omega 3-6-9 vetzuren. Met gezonde vetten ga je dus buikvet kwijtraken, mits je ze niet in overvloed eet en drinkt.

Bepaalde vetten zoals Krillolie (1 van de beste bronnen voor Omega 3 vetzuren) en Kokosolie (thermogeen) stimuleren zelfs nog extra de vetverbranding. Vetten zijn je vriend en helpen je juist buikvet weg te krijgen!

7. Lees alle etiketten van de producten die je koopt

Fabrikanten hebben er een handje van te pochen met ingrediënten op de voorkant van een verpakking, waardoor ze zogenaamd gezond lijken. Vaak zijn dit de voedingsstoffen die het minst voorkomen in het product. De meeste dingen die je in de supermarkt koopt bevatten enorm veel suikers of andere dikmakers. Draai alles wat je koopt om en bekijk altijd de etiketten. Staan er geen hoeveelheden bij, dan is het ingrediënt dat bovenaan staat vaak degene die het meest voorkomt in het product. Meestal zijn bestaan de gezonde ingrediënten slechts uit een fractie van de rest aan bende die er in dit soort producten zitten.

8. Kies voor onbewerkte producten

Om het jezelf makkelijker te maken is het kiezen van onbewerkte producten praktisch gezien eenvoudiger. Je hoeft minder te letten op de labels omdat je weet dat er niks aan is toegevoegd.

9. Koop geen vruchtensappen uit pak of fles

Vruchtensappen uit pak bevatten vaak weinig echt vruchtvlees en natuurlijk sap. Meestal zitten ze wel bomvol met suikers. Zelfs aan de “verse” flessen worden vaak extra suikers toegevoegd voor smaak en conservering. Kijk altijd goed op de achterkant en neem alleen echt vers geperst sap, rechtstreeks uit fruit en zonder extra toevoegingen.

10. Leer hoe conditionering werkt

Conditionering is een goed hulpmiddel wanneer je buikvet wilt kwijtraken. Het betekent simpelweg, dat wanneer jij verkeerde dingen in huis hebt je hier bij honger of trek ook sneller naar grijpt. Vervang deze met gezonde dingen. Hierdoor zal je waarschijnlijk sneller de gezonde dingen eten.

11. Blijf onder je energiebehoefte

Buikvet verbranden doe je ook door minder binnen te krijgen dan je verbruikt. Vrouwen hebben gemiddeld 2.200 calorieën nodig per dag, bij mannen is dit 2.500 calorieën. Voor afvallen zal je dan ook minder calorieën moeten binnenkrijgen dan dit onderhoudsniveau. Overdrijf het niet, dit werkt alleen maar averechts. Met een crashdieet gaat je buikvet weg, maar dit is vaak maar voor even …het jojo effect zorgt er daarna voor dat je dubbel zo hard aankomt.

12. Voorkom tijdelijke of zelfs langdurige stress

Teveel stress is nooit goed. Belangrijk is wel het verschil tussen drukte en stress goed te snappen. Stress zorgt ervoor dat je het stresshormoon cortisol aanmaakt, daarbij is het voor de meeste mensen zo dat er tijdens stress wat minder snel wordt op gezonde voeding wordt gelet. Niet goed dus om buikvet mee te verbranden.

13. Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt

Een goede nachtrust is nodig voor je herstel. Wanneer je dit niet krijgt raak je uit balans en zal je ook sneller suikers of andere slechte dingen gaan eten. Zorg ervoor dat je minimaal tussen de 7 tot 8 uur slaap krijgt.

14. Drink meer water en ga nog sneller buikvet kwijtraken

Water drinken is het allerbeste! Niet alleen omdat water 0 calorieën bevat, maar ook omdat het de beste drank is om afvalstoffen af te voeren uit je lichaam. Daarbij kan het je metabolisme verhogen wat weer een goed effect heeft op je vetverbranding.

15. Doe meer aan lichaamsbeweging

Meer bewegen is altijd goed. Heb je een kantoorbaan en ook nog eens een slechte leefstijl, dan is de kans op overgewicht groter. Sporten is natuurlijk nog beter, maar meer lopen, fietsen of zwemmen maakt ook al een enorm verschil. Dus kom van die bank en sla je Netflix avondje een keertje over, wees actiever en je zal hier rijkelijk voor worden beloond.

16. HIIT laat je maximaal buikvet verliezen

HIIT staat voor High Intensity Interval Training, wat betekent dat je hele intensieve trainingen afwisselt met rustige periodes. Wil je buikvet verbranden en hierbij gaan sporten om het proces nog meer te versnellen? Dan is dit de beste manier van sporten die je kunt doen, voor optimale vetverbranding.

17. Train je buikspieren voor een sixpack

Even voor de duidelijkheid: je kunt nog zo hard je buikspieren trainen, wanneer je jouw voedingspatroon niet aanpast zal je er nooit iets van zien. Een strakke buik of sixpack krijg je namelijk voornamelijk door de vetlaag die je buikspieren bedekt te verbranden. Buikvet kwijtraken is dus essentieel voor een wasbordje.

Wil je niet alleen een platte buik maar ook echt een gespierd buikje, dan is het wel belangrijk ook je buikspieren te trainen. Train ze 3-4 keer per week, 15-20 minuten en doe verschillende buikspieroefeningen. Je wordt er niet alleen sterker door, maar het ziet er ook nog eens mooi uit op het strand.

18. Stiekem tussendoor nog wat meer buikvet verbranden

Wil je nog even wat extra calorieën verbranden en tegelijkertijd je sixpack trainen. Span je buikspieren dan een aantal keren per dag extra hard aan. Dit zal er ook voor zorgen dat je net weer even wat meer opgeslagen lichaamsvet verbrand (bron).

19. Stop met het volgen van waardeloze diëten

De meeste diëten helpen je niet veel verder. Er bestaan er zoveel, dat het ook moeilijk kiezen is welke nu de beste is. En handje vol van alle diëten werkt ook echt. Het koolhydraatarm dieet is WEL een dieet waarmee je gaat afvallen, een ander is het DASH dieet.

20. Buikvet weg met afslankpillen

Het klinkt als de titel van een leuk sprookje. Jammer genoeg werkt het in de praktijk niet zo. Voor afvallen heb je geen pillen of andere supplementen nodig. Buikvet verbranden doe je door het aanpassen van je voedingspatroon. Sporten zorgt voor nog meer vetverbranding. Daarbij zijn er wel afslankpillen of supplementen die ondersteunen bij het afvallen, dus niet de andere factoren (eten, drinken en sporten) vervangen.

Wil je alles weten over afslankpillen en welke pillen buikvet kwijtraken mogelijk maken?
Lees het in dit artikel over afslankpillen …

21. Doorbreek gewoontes en verbeter je leefstijl!

Je bent geen gewoontediertje toch? Mooi, wij ook niet! Daarbij is een mooi quote van Einstein: “Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten”.

Doorbreek slechte gewoontes en verander je leven in positieve zin! Dit heeft ook met mindset te maken …door duidelijk te weten wat je wilt met je leven, maak je veranderingen om alles te realiseren. Dit is ook zo met afvallen!

Wil je ECHT buikvet verbranden? Stel dan niks uit, de tijd is nu …begin vandaag nog met het behalen van je doelen!

TIP: Koolhydraatarm eten is de snelste manier om een mooi strak buikje te krijgen!

Ben je benieuwd naar het beste koolhydraatarm dieet van dit moment?
Ontdek dan hier de Afslank Receptenbijbel van Drs. Oscar Helm!

Icon logo klein contentSharing is caring! Deel dit artikel op social media met anderen …

Reactie

  • Hoi, bedankt voor deze uitgebreide uitleg. Ik wil ook graag buikvet verbranden en drink regelmatig sap uit die grote glazen flessen in de supermarkt. Dit is toch vers??? Kan ik die wel nemen bij tijdens het afvallen of is dit ook niet goed …

Laat een bericht achter