Buikvet verbranden op een snelle, gezonde en blijvende manier!

Buikvet verbranden: 15 Ultieme tips voor een strakke buik!

Wil jij snel buikvet verbranden en hier nu eens eindelijk ECHT werk van maken?
Het antwoord is natuurlijk JA, anders zou je niet op deze pagina terecht komen …en gelukkig maar!

Wij gaan je hieronder namelijk alle tips geven waarmee je die strakke buik gaat realiseren.

Ben je benieuwd naar de tips en wil je gelijk starten met buikvet kwijtraken?
Ontdek dan hier 15 stappen naar een strakke buik …

Wat is buikvet nu eigenlijk precies?

Buikvet is opgeslagen lichaamsvet, dat buffers vormt op en rondom je buik …maar er bestaat ook visceraal vet dat in jouw lichaam voorkomt. Dit wordt ook wel orgaanvet genoemd. Dit vet is belangrijk …maar bij te grote hoeveelheden kunnen ook deze een gevaar vormen voor je gezondheid.

Een te dikke buik die zichtbaar is, wijst er vaak ook op dat er overschotten zijn aan visceraal vet. Wacht daarom niet langer, de tijd is NU om daar iets aan te doen …of wil je straks nog dikker zijn? Precies …stel daarom niks uit en start vandaag met buikvet verbranden!

Het dient namelijk niet alleen een cosmetisch doel, het verbeterd ook aanzienlijk je gezondheid!

De 3 oorzaken van een te dikke buik

Buikvet kwijtraken is niet alleen iets voor vrouwen, ook mannen willen veel liever een sixpack dan een onepack. Bij vrouwen slaat vet zich sneller op rond de buik, heupen, dijen en billen …bij mannen vaker meer alleen rond de buikstreek.

Dit zijn de 3 oorzaken van opgeslagen lichaamsvet en ook overgewicht:

• Verkeerd eten en drinken op structurele basis
• Te weinig lichaamsbeweging, sport of andere activiteiten
• Het ontbreken van de juiste wil, mindset en motivatie

Maar hoe krijg je dan snel dit opgeslagen buikvet weg?
Lees vooral verder, want we gaan je het geheim zo verklappen …

Waarom je direct moet beginnen met buikvet verbranden?

Naast dat je wilt afvallen om een mooi en sexy figuurtje te krijgen, bestaan er ook de nodige gezondheidsvoordelen!

Overgewicht kent namelijk verschillende gezondheidsrisico’s waaronder een verhoogde kans op hart- en vaatziektes, diabetes type 2, een te hoge bloeddruk en toename van het (slechte) LDL-cholesterolgehalte in je bloed.

Je doet er dan ook verstandig aan gelijk te starten met vet verliezen, zodat je snel kunt genieten van een strakke buik, gezonder gaat leven en zal stralen van geluk. Meer tips over vet verliezen vind je ook in dit artikel van VerantwoordAfvallen.

15 ultieme tips waarmee je snel een strakke buik gaat krijgen!

We laten je aan de hand van 15 praktische tips zien hoe jij snel overtollig buikvet gaat verbranden. Je kan ze direct toepassen. Ontdek hoe jouw buikvet weg is in no-time!

1. Een goed ontbijt is het halve werk

Benieuwd waar je het beste de dag mee kan beginnen om snel buikvet te verbranden? Het antwoord is een koolhydraatarm ontbijt. Weinig tot geen koolhydraten, maar juist meer eiwitten en vetten hebben verschillende voordelen, namelijk:

• Door eiwitrijk te eten heb je langer een verzadigd gevoel
• Eiwitten zijn moeilijker te verteren, waardoor je meer vet verbrand
• Vetten kunnen je ook extra helpen met buikvet verbranden, mits niet teveel

En …een heerlijk koolhydraatarm ontbijt is zo klaargemaakt!

2. Vermijd suikers en koolhydraten met een te hoge GI!

Een Buikvet verbranden met koolhydraatarm eten!koolhydraatarm ontbijt is echter pas het begin. Suikers zijn de grote veroorzaker van overgewicht, in tegenstelling tot vet wat veel mensen denken. Verder is ook niet alleen de hoeveelheid, maar met name WAT je eet de oorzaak van jouw overgewicht. Koolhydraten met een hoge GI (Glycemische Index) zijn eveneens verantwoordelijk voor jouw buikvet. Met de GI wordt de snelheid aangegeven waarmee je lichaam ze verwerkt.

Dit is de reden waarom ze je snel dikker maken

Wanneer deze suikers en koolhydraten met een hoge GI in je lichaam komen, wordt er insuline afgegeven. Dit hormoon zorgt ervoor dat ze via de bloedbaan naar alle plekken in je lichaam worden getransporteerd waar direct energie nodig is. Het komt echter vaak voor dat je veel meer binnenkrijgt dan je verbruikt, waardoor ze rechtstreeks wordt opgeslagen in je vetcellen.

Daarbij ontstaan er met de inname van suikers en koolhydraten met een hoge GI hoge pieken insuline in je bloed. Insuline stimuleert het enzym LPL (Lipo Proteïn Lipase), wat vet naar je vetcellen transporteert en daar houdt. Daarbij verhinderd insuline het enzym HSL (Hormone Sensitive Lipase), wat juist vet vrijmaakt uit vetcellen waardoor het vrijkomt in de bloedbaan voor energie.

Je moet deze suikers en koolhydraten met een hoge GI dan ook absoluut vermijden, waardoor snel buikvet verbranden mogelijk wordt.

3. Laat frisdranken en sappen uit pak staan

Frisdranken zitten bomvol suikers en het feit dat je ze drinkt zorgt voor een stroomversnelling. Sommige mensen drinken zo een paar glazen of een hele fles leeg. Even een voorbeeld, 1 glas cola van 250 ml bevat meer dan 25 gram suiker (bijna 8 klontjes) en een hele fles van 2 liter bevat +/- 220 gram suiker.

Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) mogen een volwassen vrouw en man respectievelijk 50 en 60 gram aan vrije suikers binnenkrijgen per dag. Dit gaat dus om toegevoegde suikers. Het voedingscentrum geeft een referentie-inname van 90 gram aan (het totaal aan suikers per dag), bij een voedingspatroon van 2000 calorieën per dag.

Dit lijkt veel, maar in de praktijk blijkt dat de meeste Nederlanders bijna dubbele waardes binnenkrijgen van de dagelijkse richtlijnen. Om het nog maar niet eens te hebben over de excessen. Het is dan ook geen verrassing dat meer dan de helft van Nederland overgewicht en meer dan 1 miljoen mensen diabetes type 2 heeft (bron).

Laat de frisdranken, sappen uit pakken of flessen (met vele suikers en weinig vruchtvlees, vitamines of vezels), of andere suikerhoudende dranken daarom ook veel beter staan! Vers geperste sappen zijn natuurlijk wel toegestaan, maar neem deze ook niet teveel wanneer je buikvet weg wilt krijgen.

4. Waarom vetten en eiwitten je vriend zijn…

Eiwitten zijn naast bouwstenen voor je spiermassa, ook nog eens goede vetverbranders. Daarbij zorgt een eiwitrijke maaltijd langer voor een verzadigd gevoel. Ook gezonde vetten hebben niet alleen veel goede eigenschappen voor je lichaam, ze helpen je ook sneller vet te verbranden. Neem ze dus lekker, maar let wel een klein beetje op de hoeveelheden …dit is namelijk ook een factor waarvan je zwaarder wordt.

5. Lees altijd de etiketten van producten die je koopt

Draai alles wat je koopt om en lees wat er op de etiketten staat. Reclame op de voorkant doet het altijd goed. Pochen met gezond, vitamines of vers klinkt leuk …tot je op de achterkant ziet dat ze het minst voorkomen in het product. Vaak komen suikers juist veel meer voor of staan ze zelfs bovenaan samen met verkeerde vetten of andere stoffen …let er ook op dat suiker veel verschillende “schuilnamen” heeft. Weet dus wat je koopt en laat geen etiket ongelezen.

6. Haal zoveel mogelijk onbewerkte producten

Je gaat nog sneller buikvet kwijtraken, wanneer je meer onbewerkte producten eet en drinkt. Dit zijn producten waar geen extra’s aan zijn toegevoegd, maar puur natuur zijn. Denk hierbij aan groentes, fruit, vers sap of nootjes (wel vers en niet uit een pakje). Hiermee krijg je nog sneller buikvet weg en maak je het ook nog eens een heel stuk makkelijker voor jezelf.

7. Drink bij voorkeur geen alcohol, of anders rode wijn

Alcohol levert slechts 1 calorie minder dan vet, 1 gram alcohol bevat namelijk 7 calorieën. Belangrijk feit is dat vetten zeer belangrijk zijn voor je lichaam, alcohol levert geen enkele bijdrage en kan zelfs schadelijk zijn.

Wanneer je alcohol drinkt zal je lichaam dit direct proberen af te voeren, waarbij vetverbranding op de tweede plaats komt. Hierdoor zal je de andere calorieën sneller opslaan in de vorm van lichaamsvet. Daarbij bevatten veel alcoholische dranken veel suikers, wat het proces alleen nog maar versterkt.

Kun je dan helemaal niks drinken? Wanneer je het erg beperkt houdt (zeker niet meer dan 1 glas per dag en niet meer dan een paar keer per week), zal het met een gezond voedingsschema meevallen. Neem dan bij voorkeur rode (en geen witte) wijn, gezien de extra gezondheidsvoordelen.

Het beste is om tijdens buikvet verbranden helemaal geen alcohol te drinken!

8. Met conditionering maak je het makkelijker voor jezelf

Probeer meer gezonde dingen in huis te halen en minder snoep, cola en chips. Dit zorgt voor een verandering, niet alleen voor je leefstijl …het veranderd zelfs je smaakpapillen. Een extra stapje in de goede richting.

9. Buikvet kwijtraken met sport, HIIT is king

Sporten is altijd goed om wat extra calorieën te verbranden. Je kunt een goede crosstrainer kopen en rustig thuis sporten of lid worden van de sportschool. Maar met name HIIT (High Intensity Interval Training) is koning en erg effectief voor het verbranden van opgeslagen lichaamsvet. Dit kan je al doen vanaf 12 minuutjes per (probeer het minimaal 3 keer per week te doen), maar je krijgt er enorm veel voor terug. Het is overigens een manier om extra snel vet te verbranden …met de juist voeding komt je er ook!

Hieronder een HIIT video waar je gelijk mee kunt starten:

10. Bak in kokosolie voor meer vetverbranding

Kokosolie is een bewezen factor voor meer vetverbranding. Ook al zitten er in kokosolie voornamelijk heel veel verzadigde vetten, ze komen uit natuurlijk bron en zijn daarom gezond (niet te vergelijken met de verkeerde verzadigde vetten die in koek, snoep of snacks zitten). Je lichaam heeft ze nodig en ze helpen dus ook om (en zelfs met name) meer buikvet te verbranden.

Kokosolie heeft de volgende voordelen:

• Het verhoogt de vetverbranding door MKT’s (middelange keten triglyceriden) …uit onderzoek blijkt zelfs met 5% binnen 24 uur, op basis van 25 gram of meer
• Langer een verzadig gevoel, gemiddeld eet je hierdoor tot wel 300 calorieën minder per dag
• Met name buikvet wordt aangepakt, waarbij over een langere tijd aanzienlijk verschil te merken is in de taille

Bak dan ook in kokosolie, of neem 1 tot 2 eetlepels per dag om nog sneller een strakke buik te krijgen.

11. Voorkom langdurige stress en val nog beter af

Stress veroorzaakt een toename van het stresshormoon (steroïde hormoon) cortisol, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat je sneller aankomt, met name buikvet. Ook zal je tijdens stress een grotere hunkering hebben naar koolhydraten, suikers en vaak de verkeerde vetten, wat er eveneens voor zorgt dat je snel dikker wordt. Voorkom stress dus zoveel mogelijk!

12. Eet minimaal 2 tot 3 keer per week vette vis

Vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen en helpt je ook bij vetverbranding. Het is dan ook aan te raden om minimaal 2, maar liever meer keren per week vis te eten. Denk hierbij aan zalm, makreel, haring of andere vette vissoorten.

13. Drink meer water en eventueel ook groene thee

Groene Water is het beste dat je kan drinken om snel buikvet te verbranden!thee wordt vaak gezien als hulpmiddel bij het afvallen, verwacht er echter geen wonderen van. De verhalen zijn links en rechts wat tegenstrijdig, maar baat het niet dan schaad het niet. Vind je groene thee lekker, drink dan een paar glazen per dag voor wellicht wat extra stimulans.

Maar houd je er totaal niet van neem dan gewoon lekker WATER, wat supergezond is …de voordelen van water voor afvallen zijn:

• Het bevat 0 calorieën en je kan het dus onbeperkt drinken
• Verhoging van het metabolisme van tussen de 2% en 4% …waardoor je sneller vet verbrand
• Afvalstoffen worden optimaal afgevoerd door je lichaam
• Je krijgt meer energie en de behoefte naar suikerhoudende dranken wordt sterk verminderd door het drinken van water

Drink dan ook lekker veel water, het zorgt ook zeker sneller voor een strakke buik!

14. Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt

Genoeg slaap krijgen is ook belangrijk voor je vetverbranding. Het is sowieso erg belangrijk om goed uit te rusten en minimaal 7-8 uurtjes slaap te krijgen per nacht, maar het heeft ook effect tijdens het afvallen.

Wanneer je niet goed slaapt neemt het hormoon ghreline toe en hiermee je hongergevoel sneller groeit, kan je een verstoorde stofwisseling krijgen waardoor je minder calorieën verbrand overdag en zal je ook minder gemotiveerd zijn om gezond te eten en drinken. Hierdoor loop je sneller in de valkuil van verkeerde voeding.

Neem dan ook voldoende rust wanneer je dit nodig hebt …en ook om buikvet verbranden meer te stimuleren, zodat je een mooie strakke buik krijgt.

15. Met de juiste mindset ga je 100% slagen

Buikvet Met de juiste mindset ga je 100% succes behalen en ook zeker snel buikvet verbranden met gemak!kwijtraken is een kwestie van willen. Je moet hiermee starten, volhouden en je doelen bereiken. Met de juiste mindset kom je er gegarandeerd.

Je weet nu dat koolhydraatarm eten en drinken de grootste rol speelt bij het elimineren van je buikvet …pas daarbij de overige tips uit dit artikel toe om nog sneller buikvet weg te krijgen …en je zal er heel gelukkig van worden!