Snel en gezond afvallen met het Ziekenhuisdieet?

Ziekenhuisdieet: 10 Kilo Afvallen In 1 Week Tijd!

Bij overgewicht wil je het liefst zo extreem mogelijk afvallen. Maar is dit ook de beste oplossing om snel jouw streefgewicht te bereiken? Dat is de grote vraag.

Het ziekenhuisdieet is een crashdieet waarmee je in korte tijd snel kunt afvallen. We laten je zien hoe het werkt samen met de voordelen, nadelen en ziekenhuisdieet ervaringen. Lees hieronder verder…

Wil je niet het hele artikel lezen? Ga dan hier direct naar de conclusie!

Wat is het ziekenhuisdieet?

Ziekenhuisdieet laat je geen vet afvallenHet dieet is oorspronkelijk ook echt in ziekenhuizen ontstaan, waar het uit noodzaak wordt gebruikt als afvalmethode voordat chirurgische ingrepen kunnen plaatsvinden. Operaties kunnen de nodige risico’s met zich meenemen en groter zijn wanneer je overgewicht hebt. Is het niet mogelijk om een operatie uit te stellen, dan wordt dit crashdieet ingezet om er toch voor te zorgen dat je snel kunt afvallen zodat de operatie plaats kan vinden. Sindsdien wordt het ook buiten ziekenhuizen opgepakt en gebruikt voor snel afvallen. Om deze reden is het dieet vaak in opspraak, gezien het hier niet voor bedoeld is.

Hoe werkt afvallen met dit crashdieet?

Je gaat met het ziekenhuisdieet veel minder eten als dat je normaal doet. De totale energiewaarde ligt onder de 1000 calorieën per dag wat zeer laag is. Voor de duidelijkheid, normaal gesproken ligt het onderhoudsniveau voor mannen op 2500 calorieën en vrouwen 2200 calorieën per dag (bron: Voedingscentrum). Je eet dan ook veel te weinig en zal met dit dieet ook essentiële voedingsstoffen mislopen, wat voor gezondheidsklachten kan zorgen.

Snel afvallen met tijdelijk effect

Je zal er voornamelijk in korte tijd snel mee afvallen. Doordat je slechts 3 tot 10 dagen bezig bent, zal het meeste hiervan uit vocht bestaan. Dit is jammer omdat je niet vocht maar juist jouw vetreserves wilt verbranden. De kans dat je ook spiermassa gaat inleveren is ook aanwezig. De meeste ziekenhuisdieet ervaringen laten ook zien dat het verloren gewicht er na het dieet bijna altijd weer aankomt. Dit heet het jojo-effect en komt vaak voor bij crashdiëten.

Geen pilletjes of middeltjes

Het dieet bestaat uit redelijk wat variatie en producten die je gewoon in de lokale supermarkt kan halen. Er komen dan ook geen gekke pilletjes of middeltjes aan te pas. Je volgt het ziekenhuisdieet schema en hoeft verder niet na te denken over het klaarmaken van de gerechten. Je hoeft dan ook geen chef-kok te zijn en het is voor iedereen te doen.

Zo ziet het ziekenhuisdieet schema eruit

Dit ga je eten met het ziekenhuisdieet menuOndanks dat er wel enige variatie aanwezig is mag je niet alles eten en drinken. Het is belangrijk dat je de regels van het dieet netjes opvolgt. Hierdoor kan het wel snel eentonig worden. Bereid je daar dan ook enigszins op voor.

Daarbij moet je ook beseffen dat je bijna niks eet tijdens het ziekenhuisdieet. Hierdoor is het moeilijk vol te houden. Je moet dan ook serieus rekening houden met een hardnekkig hongergevoel. Wanneer je klachten krijgt kun je beter ook gelijk stoppen met het dieet en weer normaal gaan eten.

Ziekenhuisdieet menu voorbeeld op basis van 1 dag

Om je een idee te geven van hoe jouw voedingspatroon eruit gaat zien, hieronder een voorbeeld. Dit is het menu op basis van 1 dag, maar deze producten komen wel terug in de rest van het dieet. Afhankelijk van of je het ziekenhuisdieet 3 dagen gaat volgen, of het ziekenhuisdieet 10 dagen weet vol te houden. Het dagmenu bestaat uit de volgende maaltijden:

Ontbijt:
– Citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
– Beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
– Glas water, thee of zwarte koffie zonder toevoegingen

Lunch:
– Citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
– Gekookt of gepocheerd ei, met een klein beetje zout en peper
– Groot glas yoghurt of kwark (naturel)
– 2 beschuitjes of geroosterde boterhammen met niks erop

Avondeten:
– 100 gram biefstuk of kip gebakken in olijf- of zonnebloemolie
– Citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
– Beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
– 1 groot glas yoghurt of kwark (naturel) als toetje

LET OP! Gedurende de dag moet je veel water drinken, thee en koffie zonder toevoegingen zijn ook toegestaan.

Ziekenhuisdieet lijst met toegestane producten

Ziekenhuisdieet schema en producten die je mag eten tijdens dit dieetJe mag tijdens dit crashdieet een beperkt aantal producten eten. Hieronder staat de ziekenhuis dieet lijst met producten die je mag eten en voor een groot deel je voedingspatroon bepalen:

 • Sinaasappel, grapefruit, mandarijn en limoen
 • Magere kwark of yoghurt
 • Beschuit of geroosterd brood
 • Eieren bij voorkeur gekookt of gepocheerd
 • Sla, komkommer, tomaat, paprika
 • Water, koffie, thee allemaal zonder toevoegingen
 • Verse jus d’orange met mate (niet uit pak)

Ziekenhuisdieet 3 dagen volgen voor snel resultaat

Er zijn verschillende manieren waarop je het dieet kunt volgen. Zo kun je het ziekenhuisdieet 3 dagen doen. Het is natuurlijk tegenstrijdig om te denken dat je hiermee ook echt jouw streefgewicht gaat bereiken. Zelfs wanneer je snel een paar kilo weet af te vallen, blijkt uit de ziekenhuisdieet ervaringen dat dit er snel weer aanzit. Verder is het ongezond, onverantwoord en valt het moeilijk vol te houden.

Ziekenhuisdieet 10 dagen volhouden

Wanneer je kiest er iets langer over te doen, is het dieet 10 dagen volgen ook een optie. Het ziekenhuisdieet 10 dagen gebruiken is wel zwaarder. Doordat je er langer mee doorgaat is de aanslag op je lichaam ook vele malen groter, doe het dan ook sowieso nooit langer dan 10 dagen!

Hoe zijn de ziekenhuisdieet ervaringen?

Je kunt er dan weliswaar snel een paar kilo mee afvallen, het dieet kent ook een aantal keerzijdes …hieronder alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Ziekenhuisdieet voordelen

 Je kan met het dieet in korte tijd snel een paar kilo afvallen

 Er zijn geen speciale producten voor nodig, je kunt alles gewoon in de lokale supermarkt halen

 Je hoeft niet creatief te zijn, alles is voor je uitgestippeld

Ziekenhuisdieet nadelen

 Je krijgt extreem weinig calorieën binnen, hierdoor is het een zwaar dieet en loop je ook essentiële voedingsstoffen mis

 Er is dan wel wat keuze …het wordt toch snel saai gezien je vaak dezelfde producten eet en drinkt

 Doordat het een rasecht crashdieet is moet je rekening houden met serieuze klachten. Het ziekenhuisdieet is een aanslag op je lichaam. Dit kan zich uitten in misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, lusteloosheid, moeheid en extreem hongergevoel. Die laatste daar ontkom je sowieso niet aan.

 De resultaten zijn tijdelijk, na het dieet kom je bijna altijd weer aan (soms nog zwaarder).

Conclusie van het dieet

Het ziekenhuis dieet is een crashdieet dat slechts tijdelijk effect heeft. Het wekt de schijnvertoning dat het de ideale methode is voor gewichtsverlies. De meeste gebruikers komen echter met dit dieet van een koude kermis thuis. De ziekenhuisdieet ervaringen zijn nou ook niet bepaald goed. Verder is het dieet erg ongezond en zeker niet de beste manier om snel van jouw overgewicht af te komen. Wij raden het dan ook niet aan.

TIP! Je kan het ziekenhuisdieet echter met een paar aanpassingen WEL gezond en succesvol maken!

De Afslank Receptenbijbel is een koolhydraatarm dieet en we laten je zien waarom je hiermee wel snel, gezond en blijvend gaat afvallen.

De voordelen van een koolhydraatarm dieet t.o.v. het ziekenhuisdieet zijn:

 • Je mag meer eten, maar gaat juist voeding eten waarmee je lichaamsvet gaat verbranden
 • Het is gezond en je krijgt dan ook alle voedingstoffen binnen die je lichaam nodig heeft
 • Doordat je leert hoe vetverbranding werkt ga je ook blijvend afvallen, dus geen jojo effect
 • Keuze uit meer dan 100 koolhydraatarme recepten, tips, inzichten en meer!
Je gaat met de Afslank Receptenbijbel van Drs. Oscar Helm snel, comfortabel maar vooral op een gezonde manier meer dan 2 kilo per week afvallen …en met blijvende resultaten!

Wil jij ook snel afvallen met de Afslank Receptenbijbel?
Profiteer dan hier van een tijdelijke korting + veel leuke extra’s!

De Afslank Receptenbijbel is tijdelijk verkrijgbaar voor 27,- + veel leuke extra’s! We weten echter niet hoe lang deze aanbieding nog duurt. Deze kan ook zo over zijn. Je kunt daarom het beste op de link klikken om te zien of je nog gebruik kunt maken van de actie!

 

15 Reacties

 • Mag je met het ziekenhuis dieet andere dingen eten? Alles wat hierin staat ga ik zeker niet volhouden. Hou sowieso niet zo van zuivel, eet geen brood (ook geen beschuit of geroosterde boterhammen) en drink geen koffie of thee. Dan is water het enige wat ik mag en af en toe een sapje. Allemaal wel erg matig. Is er geen andere manier om invulling te geven aan wat je mag eten? En mag je het ziekenhuisdieet maar 10 dagen doen? Dat is toch veel te kort …er moet 16 kiilo af hier 😀

  • Hoi Sasje,

   Het ziekenhuisdieet duurt niet lang en is een strikt dieet, veel ruimte om andere voeding + drinken toe te voegen is er dan ook niet. Wanneer je dit wel wilt en ook serieus wilt afvallen met meer resultaat kun je beter een ander dieet overwegen, zoals het koolhydraatarm dieet.

   We horen graag weer van je en ook hoe de vooruitgang verloopt, groetjes!

 • Ziekenhuisdieet 10 dagen gedaan zoals voorgeschreven, niks mee opgeschoten. Eten en drinken valt nog wel mee, het is alleen steeds hetzelfde riedeltje. Daarom ben je er na 10 dagen (eigenlijk al veel eerder) klaar mee. Vanaf het begin klachten door ondervoeding. Voor mij dan ook zeker niet voor herhaling vatbaar. Nu zijn er meer manieren die op dezelfde manier werken. Graag zou ik gewoon gezonder eten en weten wat ik moet eten zodat ik ga afvallen en ook niet meer dikker word. Ik hoor altijd dat vetten niet goed voor je zijn en deze minder moet eten, maar lees nu ook steeds meer over koolhydraten. Klinkt wel logischer moet ik zeggen, maar werkt het ook echt???

 • Hier ook het ziekenhuis dieet gedaan, afslanken gaat snel …dat is een ding wat zeker is. Na metingen ben ik erachter gekomen dat ik er niet vele vetmassa mee ben afgevallen. Dit valt dan ook erg tegen. Met name veel vocht verloren en misschien zelfs wel spiermassa ook. Nu wil ik weer beginnen maar dan niet meer met het ziekenhuisdieet menu Zit er over na te denken om ook supplementen te gaan gebruiken i.c.m. koolhydraatarm eten …is dat een goed idee, ga je er nog sneller mee afvallen …zoja met welke voedingssupplementen en mag je met dit dieet meer eten dan bij het ziekenhuisdieet? Dit is namelijk veel te weinig. Het wordt overal bevestigd, maar heb het ook zelf ervaren dat je veel te weinig binnenkrijgt (met name hongergevoelens). Bij voorbaat dank voor jullie antwoord 😉

  • Hoi Kelly,

   Wanneer je een koolhydraatarm dieet gaat volgen, heb je geen voedingssupplementen nodig om te gaan afvallen. Verder is het zo dat er maar een handjevol echt werkt en wat bijdraagt, de rest is vaak geldklopperij. Dat je met koolhydraatarm eten meer mag eten dan bij het ziekenhuisdieet is een feit 😉

   Heel veel succes ermee!

  • Hoi Jill,

   Je kunt het beste citrusvruchten gebruiken. Deze leveren namelijk een zeer positieve bijdrage bij het afvallen. Denk hierbij aan sinaasappel, grapefruit, citroen en limoen.

 • Bedankt voor de link!
  Ben er mee begonnen en het werkt echt perfect
  Er is al 5 kilo af in amper 2 weken tijd…
  Ga er zeker weten mee door, ben zo blij 😉

 • Niet zo superveel baat gehad bij het ziekenhuisdieet. Je valt wel af maar het zo ongelooflijk moeilijk vol te houden, zeker bij een drukke levensstijl. Je mist een hoop energie uit je voeding. En het lost niet echt problemen op maar is eventjes leuk om een paar kilo kwijt te raken. Niet echt een aanrader om te gaan doen.

 • Snap ook echt niet waarom mensen nog in een dieet van het kaliber ziekenhuisdieet trappen, ben er ook niet me afgevallen en de klachten zijn wel herkenbaar.

  • Hoi Bella,

   Gelukkig heb jij dat inzicht wel, hopelijk veel anderen ook na wat meer onderzoek.
   Is het je nu wel gelukt om af te vallen, of ben je hier nog mee bezig?
   Ben ik wel benieuwd naar 😉

 • Ik kan in ieder geval beamen dat het koolhydraatarm dieet echt heel goed werkt! Bij mij is er al 8,7 kilo af. We gaan voor de 10 en dit gaat me gewoon lukken. Bedankt voor de tip. Groeten, Berend

 • Ziet er niet erg voedzaam uit het ziekenhuisdieet! Dit is dan ook niet een goede manier om af te vallen denk ik. Er zitten geen (of amper) vetten in het dieet, en of dit nu zo goed werkt??? Dat is ook ongezond, blijkt uit onderzoeken…

 • Ik heb zelf ook ervaring met het Ziekenhuisdieet maar ben er niet tevreden over. Jeetje, wat heb ik een enorme honger gehad tijdens dit dieet. Dit is echt niet leuk. Te weinig eten wat ook resulteerde in klachten zoals continu knorrende maag maar ook soms koppijn en spierpijn. Weinig energie en de resultaten waren voor mij maar erg karig. Nooit meer dit dieet volgen!

  • Dat zijn inderdaad vaak gehoorde klachten van het Ziekenhuisdieet.
   Het is ook een crash dieet wat het niet de beste manier van afvallen maakt.
   Hopelijk lukt het je nu wel met afvallen! 😉

Laat een bericht achter