Ziekenhuisdieet Volgen En Hiermee Supersnel Afvallen?

Wanneer je overgewicht hebt, wil je natuurlijk snel afvallen. Dit is logisch, alleen wordt hierbij vaak het werkelijke doel uit het oog verloren. Zo bestaan er diëten waarmee je op korte termijn zeker snel resultaat kan behalen. Ga je naar de lange termijn en de gezondheid kijken dat valt het op dat veel van dit soort diëten als los zand uit elkaar vallen. Het ziekenhuisdieet is een crashdieet en valt hierdoor ook in dit rijtje. We nemen daarom het dieet hieronder met je door. Naast uitleg over het dieet laten we je ook de ervaringen, voordelen en nadelen zien.

Wil je weten wat het beste alternatief is voor het ziekenhuisdieet?
Lees dan hier meer over het koolhydraatarm dieet!

Wanneer je benieuwd bent naar hoe het ziekenhuisdieet werkt, lees dan vooral verder…

Wat is het ziekenhuisdieet?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het aantal calorieën per dag worden in dit dieet extreem verlaagd. Nu is het eten van minder calorieën belangrijk als je wilt afvallen. Maar je kan er ook in doorslaan, wat dan weer een averechts effect heeft. Om het nog maar niet eens over het effect op je gezondheid te hebben en de klachten die hiermee gepaard gaan. Lees hier meer over verderop in dit artikel bij de ziekenhuisdieet ervaringen.

Met het ziekenhuis dieet ga je gedurende enkele weken in rap tempo afvallen. Dit doe je dus door veel minder te eten dan normaal. Het gemiddelde onderhoudsniveau (het aantal calorieën dat je op een dag nodig hebt) ligt voor vrouwen rond de 2000 kcal, voor mannen is dit 2500 kcal. Eet je meer kom je aan, bij minder val je af. Het ziekenhuisdieet laat je echter veel minder eten, namelijk onder de 1000 calorieën. Dit heeft verschillende nadelen voor het afvallen en je gezondheid.

Vocht en spiermassa kwijt, maar geen vet verbranden!

Ziekenhuisdieet laat je geen vet afvallenTen eerste zal je lichaam nu geen vetmassa maar in de eerste week vocht en daarna spiermassa aanspreken voor energie. Dit komt door de lage hoeveelheid calorieën, maar ook het gebrek aan belangrijk voedingsstoffen waaronder eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen voor je spiermassa. Daarbij zorgt meer spiermassa voor een hogere vetverbranding. Hierdoor loop je belangrijke processen die jouw juist heel erg helpen met afvallen mis. Kortom, je gaat niet afvallen op de manier zoals je dat wilt zien. De kans op het jojo effect is daarbij ook nog eens enorm hoog. Wat inhoudt dat je opgeslagen lichaamsvet gaat sparen en na het dieet 3 keer zo hard aankomt. Dit omdat je weer “normaal” gaat eten en jouw lichaam nog in deze spaarstand zit. De ziekenhuisdieet ervaringen in de praktijk laten dan ook vaak tijdelijke effecten zien.

Dit zijn zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het ziekenhuis dieet

Verder is het belangrijk dat je rekening gaat houden met onderstaande nadelen en eventuele gezondheidsklachten:

• Je zal er niet aan ontkomen dat je flink honger gaat lijden. Doordat je zeer weinig eet loop je continue met een knorrende maag, die ook de nodige buikpijn kan veroorzaken. Dit vinden veel volgers van het ziekenhuis dieet zwaar en haken daarom af.
• Zowel fysiek als mentaal kun je last krijgen van de tekorten die je opdoet. Zo kan er misselijkheid of hoofdpijn ontstaan. Door het gebrek aan brandstof worden sommige mensen zelfs flauw of duizelig, een teken dat je tekort hebt aan koolhydraten of andere belangrijke voedingsstoffen. Dit blijkt uit meerdere ziekenhuisdieet ervaringen en is dus helaas geen uitzondering op de regel.
• Ondanks dat je snel een aantal kilo af kan vallen, is dit slechts tijdelijk. Je moet er verder ook rekening mee houden dat je het ziekenhuis dieet niet lang kan volgen. Dit omdat het erg ongezond is en tevens moeilijk vol te houden valt.
• Het is geen verantwoorde manier van afvallen. Het ziekenhuisdieet kent zijn ontstaan in het ziekenhuis. En wordt ingezet voor geheel andere doeleinden. De voornaamste reden is het volgens strikt plan snel afvallen, om medische ingrepen mogelijk te maken. Wanneer patiënten namelijk op een gezond gewicht hun operatie ingaan, is de kans op risico’s vele malen kleiner. Dit gebeurd allemaal onder toeziend oog van artsen en specialisten. Er kan indien nodig dus ook snel worden ingegrepen en aangepast. Heel anders dus dan wanneer je het dieet zelf thuis gaat volgen.

Zoals je ziet zitten er vele haken en ogen aan het ziekenhuisdieet zoals tijdelijke resultaten, gezondheidsklachten en het welbekende jojo-effect welke bijna altijd optreedt bij dit dieet.

Veel ophef over de manier van afvallen met dit dieet

Doordat het dieet vaak in verband wordt gebracht met snel afvallen en het ook buiten ziekenhuizen wordt gebruikt brengt dit flink wat discussies los. Het valt namelijk in de categorie “gevaarlijke” crashdiëten, waarmee het dieet zichzelf eigenlijk al heel snel diskwalificeert. De insteek van minder calorieën is goed, teveel is echter slecht en zeer ongezond.

Bekijk hier de ziekenhuisdieet ervaringen

Uit onderzoeken en de praktijk blijkt dat gebruikers van het dieet er de eerste weken snel mee afvallen. Dit gaat met kilo’s tegelijk en het lijkt dan ook echt te werken. Maar dan slaan de problemen in, worden er veel klachten ervaren en de meeste mensen komen weer aan. In een aantal gevallen worden gebruikers zelfs nog flink zwaarder ook, dit is natuurlijk nooit de bedoeling. De ziekenhuisdieet ervaringen zijn dan ook niet supergoed te noemen.

Hoe ziet een ziekenhuisdieet schema eruit?

Dit ga je eten met het ziekenhuisdieet menuJe moet er rekening mee houden dat het eten erg eentonig is. De voeding die je mag eten bestaat uit een herhalend patroon van dezelfde producten. Daardoor zal het snel saai worden en kan het je dan ook binnen een aantal dagen al de neus uitkomen. Bereid je hier dan ook goed op voor als je ermee wilt beginnen.

Het ziekenhuisdieet menu voor een dag

Om je een beeld te geven van hoe jouw voedingspatroon eruit gaat zien, hieronder een voorbeeld. Dit is het ziekenhuisdieet menu voor 1 dag, maar deze producten komen i.c.m. ander voedsel ook de rest van de week terug. Het dagmenu bestaat uit de volgende maaltijden:

• Ontbijt:
1 citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
1 beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
1 glas water, thee of zwarte koffie zonder toevoegingen

• Lunch:
1 citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
1 gekookt of gepocheerd ei, met een klein beetje zout en peper
1 groot glas yoghurt of kwark (naturel)
2 beschuitjes of geroosterde boterhammen met niks erop

• Avondeten:
100 gram biefstuk of kip gebakken in olijf- of zonnebloemolie
1 citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
1 beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
1 groot glas yoghurt of kwark (naturel) als toetje

• Gedurende de dag moet je veel water drinken, thee en koffie zonder toevoegingen zijn ook toegestaan.

Ziekenhuis dieet lijst met toegestane producten

Ziekenhuisdieet schema en producten die je mag eten tijdens dit dieetJe mag tijdens dit crashdieet een beperkt aantal producten eten. Hieronder staat de ziekenhuis dieet lijst met producten die je mag eten en voor een groot deel je voeding bepalen:

• Sinaasappel, grapefruit, mandarijn en limoen
• Halfvolle of volle yoghurt
• Magere kwark zonder toevoegingen
• Normaal of volkoren beschuit
• Geroosterde boterhammen
• Tomaat of snoeptomaatjes
• Eieren bij voorkeur gekookt of gepocheerd
• Sla, komkommer, paprika of andere rauwkost
• Water zonder toevoegingen bv. limonade
• Koffie, enkel zonder koffieroom- of melk en suiker
• Thee zonder suiker of melk
• Verse jus d’orange met mate (niet uit pak)

Ziekenhuisdieet 3 dagen volgen voor snel resultaat

Er zijn verschillende manieren waarop je het dieet kunt volgen. Zo bestaat er ook de mogelijkheid het ziekenhuisdieet 3 dagen te doen. Het is natuurlijk onlogisch om te denken dat je hiermee jouw streefgewicht gaat bereiken. Zelfs wanneer je snel een aantal kilo weet af te vallen, uit de ziekenhuisdieet ervaringen wordt duidelijk dat deze er snel weer aan zitten. En je bent ook nog eens heel erg ongezond bezig door je lichaam zo uit te buiten.

Ziekenhuisdieet 10 dagen volgen

Wanneer je ervoor kiest er iets langer over te doen kun je er ook 10 dagen mee aan de slag. Het ziekenhuisdieet 10 dagen volhouden is zwaarder maar iets minder ongezond. Praat je over een dieet en iets minder ongezond in 1 zin, dan is dit eigenlijk al een teken om het dieet niet te gaan gebruiken.

Hoe lang mag je deze dieetmethode blijven volgen?

De meeste gebruikers volgen het ziekenhuis dieet wat langer, maar zeker niet veel meer. Door de drastische aanpak kun je het dieet maar een paar weken volgen. Dit wanneer je het natuurlijk weet vol te houden, want de kans op afhaken is erg groot. Krijg je klachten dan is het zeker aan te raden het dieet te staken en weer normaal te gaan eten.

Waarom het ziekenhuisdieet niet werkt

Door op deze manier af te vallen ben je slechts bezig met een tijdelijke oplossing. Je zal vervolgens weer aankomen en in sommige gevallen zelfs dikker worden. Dit komt puur omdat het een radicaal crashdieet is welke moeilijk vol te houden valt. Daarbij is het ziekenhuis dieet uiterst ongezond en om deze reden zeer af te raden. Dit is op basis van wetenschappelijke feiten, maar wordt kracht bijgezet door de vele ziekenhuisdieet ervaringen.

Ziekenhuisdieet voordelen

 Je kan met het dieet in korte tijd een aantal kilo’s afvallen, tot 4 kilo per week

 Er zijn geen speciale producten voor nodig en je kan alles uit de supermarkt halen voor dit dieet

 Afvallen zal in de eerste week al zichtbaar zijn

Ziekenhuisdieet nadelen

 Veel te weinig calorieën en daarom ook een rasecht crashdieet. Je kunt het aan elke dietist, arts of deskundige vragen en ze zullen allemaal zeggen dat je dit soort diëten moet vermijden. Door een inname van nog geen 1000 calorieën per dag zit je veel te ver onder de minimale grens. Hierdoor is het dieet erg ongezond en loop je grote tekorten op wanneer het gaat om essentiële voedingsstoffen.

 Het is enorm eentonig. Zoals je kan zien eet je veel van dezelfde producten in het dieet en is er weinig variatie of ruimte voor lekkere recepten. Hierdoor is het dieet dan ook moeilijk vol te houden, zelfs voor de korte tijd dat je het mag volgen.

 Je moet rekening houden met serieuze klachten. Het ziekenhuisdieet is een aanslag op je gezondheid. Er kan misselijkheid wat leid tot spugen, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, lusteloosheid, moeheid en een flink hongergevoel optreden. Die laatste daar ontkom je sowieso niet aan.

 De resultaten zijn tijdelijk. Dit soort diëten zijn goed voor een paar weken waarna je weer aankomt en zwaarder wordt door het welbekende jojo effect. De kans hierop is erg groot met het ziekenhuis dieet.

Conclusie van het dieet

Het ziekenhuis dieet is een crashdieet dat slechts tijdelijk effect heeft. Het wekt de schijnvertoning dat je er snel mee kan afvallen. De meeste gebruikers komen echter met dit dieet van een koude kermis thuis. De ziekenhuisdieet ervaringen zijn nou dus niet bepaald goed. Verder is het dieet erg ongezond en zeker niet de beste manier om snel van jouw overgewicht af te raken. Wij raden het dan ook niet aan.

 

TIP! Je kan het ziekenhuisdieet echter met een paar aanpassingen WEL gezond en succesvol maken!

De Afslank Receptenbijbel zorgt er namelijk voor dat je, net als met het ziekenhuisdieet, snel gaat afvallen.

Het grote verschil is alleen dat je hiermee wel genoeg binnenkrijgt om het makkelijk vol te kunnen houden. Daardoor wordt het tegelijkertijd een heel stuk gezonder. Ook blijf je netjes op jouw streefgewicht, wat met het ziekenhuisdieet helaas niet het geval is. Verder heb je de keuze uit meer dan 100 heerlijke recepten waaruit je kunt kiezen. Kort samengevat ga je hiermee in tegenstelling tot het ziekenhuisdieet wel maximale vetverbranding stimuleren. Je gaat dan ook snel, gezond en blijvend afvallen.

Je kan met dit koolhydraatarm dieet op een verantwoorde manier meer dan 2 kilo per week afvallen!

Wil je weten hoe afvallen met de Afslank Receptenbijbel werkt?
Profiteer dan momenteel zelfs van een tijdelijke korting + veel leuke extra’s!

 

7 Reacties

 • Ik heb zelf ook ervaring met het Ziekenhuisdieet maar ben er niet tevreden over. Jeetje, wat heb ik een enorme honger gehad tijdens dit dieet. Dit is echt niet leuk. Te weinig eten wat ook resulteerde in klachten zoals continu knorrende maag maar ook soms koppijn en spierpijn. Weinig energie en de resultaten waren voor mij maar erg karig. Nooit meer dit dieet volgen!

  • Dat zijn inderdaad vaak gehoorde klachten van het Ziekenhuisdieet.
   Het is ook een crash dieet wat het niet de beste manier van afvallen maakt.
   Hopelijk lukt het je nu wel met afvallen! 😉

 • Ziet er niet erg voedzaam uit het ziekenhuisdieet! Dit is dan ook niet een goede manier om af te vallen denk ik. Er zitten geen (of amper) vetten in het dieet, en of dit nu zo goed werkt??? Dat is ook ongezond, blijkt uit onderzoeken…

 • Ik kan in ieder geval beamen dat het koolhydraatarm dieet echt heel goed werkt! Bij mij is er al 8,7 kilo af. We gaan voor de 10 en dit gaat me gewoon lukken. Bedankt voor de tip. Groeten, Berend

 • Snap ook echt niet waarom mensen nog in een dieet van het kaliber ziekenhuisdieet trappen, ben er ook niet me afgevallen en de klachten zijn wel herkenbaar.

  • Hoi Bella,

   Gelukkig heb jij dat inzicht wel, hopelijk veel anderen ook na wat meer onderzoek.
   Is het je nu wel gelukt om af te vallen, of ben je hier nog mee bezig?
   Ben ik wel benieuwd naar 😉

 • Niet zo superveel baat gehad bij het ziekenhuisdieet. Je valt wel af maar het zo ongelooflijk moeilijk vol te houden, zeker bij een drukke levensstijl. Je mist een hoop energie uit je voeding. En het lost niet echt problemen op maar is eventjes leuk om een paar kilo kwijt te raken. Niet echt een aanrader om te gaan doen.

Laat een bericht achter