Bij overgewicht wil je het liefst zo extreem mogelijk afvallen. Maar is dit ook de beste oplossing om snel jouw streefgewicht te bereiken? Dat is de grote vraag.
Het ziekenhuisdieet is een crashdieet waarmee je in korte tijd snel kunt afvallen. We laten je zien hoe het werkt samen met de voordelen, nadelen en ziekenhuisdieet ervaringen. Lees hieronder verder…
Wil je niet het hele artikel lezen? Ga dan hier direct naar de conclusie!
Inhoudsopgave
Wat is het ziekenhuisdieet?
Het dieet is ook echt in ziekenhuizen ontstaan, waar het ingezet wordt uit noodzaak …voordat er de nodige medische ingrepen kunnen plaatsvinden.
De risicio’s zijn bij chirurgische ingrepen soms groter met overgewicht en wanneer afvallen niet op een natuurlijke manier snel kan plaatsvinden, wordt dit dieet gebruikt om binnen een bepaalde tijd de nodige kilo’s kwijt te raken. Zodat de operatie toch plaats kan vinden.
Sindsdien wordt het ook buiten ziekenhuizen opgepakt en gebruikt voor snel afvallen. Om deze reden is het vaak in opspraak, gezien het ziekenhuisdieet hier NIET voor bedoeld is.
Hoe werkt afvallen met dit crashdieet?
Je gaat met het ziekenhuisdieet veel minder eten dan dat je normaal doet. De totale energiewaarde ligt onder de 1000 calorieën per dag wat zeer laag is. Voor de duidelijkheid, normaal gesproken ligt het onderhoudsniveau voor mannen op 2500 calorieën en vrouwen 2200 calorieën per dag (bron: Voedingscentrum). Je eet met dit dieet dan ook veel te weinig en zal essentiële voedingsstoffen mislopen, wat voor mogelijke gezondheidsklachten kan zorgen.
Je gaat er snel mee afvallen …
Je gaat er in korte tijd snel mee afvallen, althans die kans is erg groot. Helaas zal je niet zo snel je love handles kwijtraken, maar met name in de beginfase veel vocht verliezen. Door het lage aantal calorieën bestaat er ook nog de kans dat je spiermassa gaat inleveren. Na het dieet zal je bijna in alle gevallen weer aankomen. Dat komt door het bekende jojo-effect, wat vaak voorkomt bij crashdiëten.
Afvallen zonder pilletjes of andere middeltjes
Het dieet kent niet veel variatie, maar de producten kun je wel allemaal halen in de lokale supermarkt. Er komen dan ook geen pilletjes of andere middeltjes aan te pas. Je volgt het ziekenhuisdieet schema en hoeft verder niet na te denken over het klaarmaken van ingewikkelde gerechten. Je hoeft dan ook geen chef-kok te zijn en het is voor iedereen te doen.
Zo ziet het ziekenhuisdieet schema eruit
Ondanks dat je alles uit de supermarkt kan halen, mag je lang niet alles eten en drinken. Het is belangrijk dat je de regels van het dieet strikt opvolgt. Hierdoor kan het wel snel eentonig worden! Bereid je daar dan ook enigszins op voor.
Daarbij moet je ook beseffen dat je niet veel eet tijdens het ziekenhuisdieet. Hierdoor is het erg moeilijk vol te houden …waardoor ook veel mensen die het dieet volgen snel afhaken.
Je moet dan ook serieus rekening houden met een hardnekkig hongergevoel. Er kunnen ook klachten optreden zoals hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid. Wanneer je klachten krijgt kun je beter ook gelijk stoppen met het dieet en weer normaal gaan eten.
Ziekenhuisdieet menu voorbeeld op basis van 1 dag
We laten je hieronder zien wat je gaat eten en drinken tijdens het dieet, dit is op basis van 1 dag. Echter komen deze producten ook terug in de rest van het dieet. Afhankelijk van of je het ziekenhuisdieet 3 dagen gaat volgen, of het ziekenhuisdieet 10 dagen vol weet te houden. Het dagmenu bestaat uit de volgende maaltijden:
Ontbijt:
– Citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
– Beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
– Glas water, thee of zwarte koffie zonder toevoegingen
Lunch:
– Citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
– Gekookt of gepocheerd ei, met een klein beetje zout en peper
– Groot glas yoghurt of kwark (naturel)
– 2 beschuitjes of geroosterde boterhammen met niks erop
Avondeten:
– 100 gram biefstuk of kip gebakken in olijf- of zonnebloemolie
– Citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
– Beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
– 1 groot glas yoghurt of kwark (naturel) als toetje
LET OP! Gedurende de dag moet je veel water drinken, thee en koffie zonder toevoegingen zijn ook toegestaan.
Ziekenhuisdieet lijst met toegestane producten
Je mag tijdens dit crashdieet een beperkt aantal producten eten. Hieronder staat de ziekenhuis dieet lijst met producten die je mag eten en voor een groot deel je voedingspatroon gaan bepalen:
- Sinaasappel, grapefruit, mandarijn en limoen
- Magere kwark of yoghurt
- Beschuit of geroosterd brood
- Eieren bij voorkeur gekookt of gepocheerd
- Sla, komkommer, tomaat, paprika
- Water, koffie, thee allemaal zonder toevoegingen
- Verse jus d’orange met mate (niet uit pak)
Ziekenhuisdieet 3 dagen volgen voor snel resultaat
Er zijn verschillende manieren waarop je het dieet kunt volgen. Zo kun je het ziekenhuisdieet 3 dagen doen. Het is natuurlijk tegenstrijdig om te denken dat je hiermee ook echt jouw streefgewicht gaat bereiken. Zelfs wanneer je snel een paar kilo weet af te vallen, blijkt uit de ziekenhuisdieet ervaringen dat dit er snel weer aanzit. Verder is het ongezond, onverantwoord en valt het moeilijk vol te houden.
Ziekenhuisdieet 10 dagen volhouden
Wanneer je kiest er iets langer over te doen, is het dieet 10 dagen volgen ook een optie. Het ziekenhuisdieet 10 dagen volgens is wel een heel stuk zwaarder. Doordat je er langer mee doorgaat is de aanslag op je lichaam ook vele malen groter, doe het dan ook sowieso nooit langer dan 10 dagen!
Hoe zijn de ziekenhuisdieet ervaringen?
Je kunt er dan weliswaar snel een paar kilo mee afvallen, het dieet kent ook een aantal keerzijdes …hieronder alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.
Ziekenhuisdieet voordelen
- Je kan met het dieet in korte tijd snel een paar kilo afvallen
- Er zijn geen speciale producten voor nodig, je kunt alles gewoon in de lokale supermarkt halen
- Je hoeft niet creatief te zijn, alles is voor je uitgestippeld
Ziekenhuisdieet nadelen
- Je krijgt extreem weinig calorieën binnen, hierdoor is het een zwaar dieet en loop je ook essentiële voedingsstoffen mis
- Er is dan wel wat keuze …het wordt toch snel saai gezien je vaak dezelfde producten eet en drinkt
- Doordat het een rasecht crashdieet is moet je rekening houden met serieuze klachten. Het ziekenhuisdieet is een aanslag op je lichaam. Dit kan zich uitten in misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, lusteloosheid, moeheid en extreem hongergevoel. Die laatste daar ontkom je sowieso niet aan.
- De resultaten zijn tijdelijk, na het dieet kom je bijna altijd weer aan (soms nog zwaarder).
Conclusie van het dieet
Het ziekenhuis dieet is een crashdieet dat slechts tijdelijk effect heeft. Het wekt de schijnvertoning dat het de ideale methode is voor gewichtsverlies. De meeste gebruikers komen echter met dit dieet van een koude kermis thuis. De ziekenhuisdieet ervaringen zijn nou ook niet bepaald goed. Verder is het dieet erg ongezond en zeker niet de beste manier om snel van jouw overgewicht af te komen. Wij raden het dan ook niet aan.
Als je graag wilt afvallen dan kun je beter kijken naar bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet en regelmatig bewegen op bijvoorbeeld een goede crosstrainer, dan een crashdieet volgen. In de langere termijn heb je hier veel meer resultaat van!
Laat een bericht achter