Ziekenhuisdieet Volgen En Hiermee Supersnel Afvallen?

Heb je last van overgewicht dan wil je natuurlijk snel afvallen. Logisch, want hoe sneller je gaat afvallen hoe eerder je jouw mooie droomfiguurtje bereikt. Het ziekenhuisdieet wordt vaak gezien als snelle oplossing om vet te verbranden. Maar wat is het voor een dieet en hoe werkt het? Op deze vragen krijg je hieronder antwoord. We geven tekst en uitleg over het dieet maar laten je ook alle voordelen, nadelen en gebruikerservaringen van het dieet zien.

Wil je meer weten over het ziekenhuisdieet lees dan vooral verder…

Wat is het ziekenhuisdieet?

Met het ziekenhuisdieet ga je gedurende enkele weken vliegensvlug afvallen. Dit doe je door veel minder te eten dan normaal. Het gemiddelde onderhoudsniveau (het aantal calorieën dat je op een dag nodig hebt) ligt voor vrouwen rond de 2200 kcal, voor mannen is dit 2500 kcal. Eet je meer kom je aan, bij minder val je af. Het ziekenhuisdieet laat je echter wel heel veel minder eten, namelijk flink onder de 1000 calorieën. Hierdoor val je snel af, maar heeft het ook de nodige bijwerkingen.

Vocht en spiermassa kwijt, maar geen vet verbranden!

Ziekenhuisdieet laat je geen vet afvallenJe lichaam gaat in de eerste week veel vocht verliezen en daarna vetmassa maar ook spiermassa. Dit komt door de lage hoeveelheid calorieën, maar ook het gebrek aan belangrijk voedingsstoffen waaronder eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen voor je spiermassa. Daarbij zorgt meer spiermassa voor een hogere vetverbranding. Hierdoor loop je belangrijke processen die jouw juist heel erg helpen met afvallen mis. Kortom, je gaat niet afvallen op de manier zoals je dat wilt zien. De kans op het jojo effect is daarbij ook nog eens enorm hoog. Wat inhoudt dat je opgeslagen lichaamsvet gaat sparen en na het dieet 3 keer zo hard aankomt. Dit omdat je weer “normaal” gaat eten en jouw lichaam nog in deze spaarstand zit. De ziekenhuisdieet ervaringen in de praktijk laten dan ook vaak tijdelijke effecten zien.

Wil je weten hoe je wel snel, blijvend maar vooral gezond gaat afvallen?
Ontdek dan hier het koolhydraatarm dieet!

Veel ophef over de manier van afvallen met dit dieet

Doordat het dieet vaak in verband wordt gebracht met snel afvallen en het ook buiten ziekenhuizen wordt gebruikt brengt dit flink wat discussies los. Het valt namelijk in de categorie “gevaarlijke” crashdiëten, waarmee het dieet zichzelf eigenlijk al heel snel diskwalificeert. De insteek van minder calorieën is goed, teveel is echter slecht en zeer ongezond.

Hoe zijn de ziekenhuisdieet ervaringen?

Uit onderzoeken en de praktijk blijkt dat gebruikers van het dieet er de eerste paar weken snel mee afvallen. Dit gaat met kilo’s tegelijk en het lijkt dan ook echt te werken. Maar dan slaan de problemen in, worden er veel klachten ervaren en komen de meeste gebruikers ervan weer aan. In een aantal gevallen komen gebruikers van het ziekenhuisdieet zelfs nog meer aan, dit is natuurlijk nooit de bedoeling. De ziekenhuisdieet ervaringen zijn dan ook niet supergoed te noemen.

Hoe ziet een ziekenhuisdieet schema eruit?

Dit ga je eten met het ziekenhuisdieet menuJe moet er rekening mee houden dat het eten erg eentonig is. De voeding die je mag eten bestaat uit een herhalend patroon van dezelfde producten. Daardoor zal het snel saai worden en kan het je dan ook binnen een aantal dagen al de neus uitkomen. Bereid je hier dan ook goed op voor als je ermee wilt beginnen.

Het ziekenhuisdieet menu voor een dag

Om je een beeld te geven van hoe jouw voedingspatroon eruit gaat zien, hieronder een voorbeeld. Dit is het ziekenhuisdieet menu voor 1 dag, maar deze producten komen i.c.m. ander voedsel ook de rest van de week terug. Het dagmenu bestaat uit de volgende maaltijden:

Ontbijt:
1 citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
1 beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
1 glas water, thee of zwarte koffie zonder toevoegingen

Lunch:
1 citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
1 gekookt of gepocheerd ei, met een klein beetje zout en peper
1 groot glas yoghurt of kwark (naturel)
2 beschuitjes of geroosterde boterhammen met niks erop

Avondeten:
100 gram biefstuk of kip gebakken in olijf- of zonnebloemolie
1 citrusvrucht (bij voorkeur sinaasappel) of 2 mandarijnen
1 beschuitje of geroosterde boterham met niks erop
1 groot glas yoghurt of kwark (naturel) als toetje

LET OP! Gedurende de dag moet je veel water drinken, thee en koffie zonder toevoegingen zijn ook toegestaan.

Ziekenhuis dieet lijst met toegestane producten

Ziekenhuisdieet schema en producten die je mag eten tijdens dit dieetJe mag tijdens dit crashdieet een beperkt aantal producten eten. Hieronder staat de ziekenhuis dieet lijst met producten die je mag eten en voor een groot deel je voeding bepalen:

 • Sinaasappel, grapefruit, mandarijn en limoen
 • Magere kwark of yoghurt
 • Beschuit of geroosterd brood
 • Eieren bij voorkeur gekookt of gepocheerd
 • Sla, komkommer, tomaat, paprika
 • Water, koffie, thee allemaal zonder toevoegingen
 • Verse jus d’orange met mate (niet uit pak)

Ziekenhuisdieet 3 dagen volgen voor snel resultaat

Er zijn verschillende manieren waarop je het dieet kunt volgen. Zo bestaat er ook de mogelijkheid het ziekenhuisdieet 3 dagen te doen. Het is natuurlijk onlogisch om te denken dat je hiermee jouw streefgewicht gaat bereiken. Zelfs wanneer je snel een aantal kilo weet af te vallen, uit de ziekenhuisdieet ervaringen wordt duidelijk dat deze er snel weer aan zitten. En je bent ook nog eens heel erg ongezond bezig door je lichaam zo uit te buiten.

Ziekenhuisdieet 10 dagen volgen

Wanneer je ervoor kiest er iets langer over te doen kun je er ook 10 dagen mee aan de slag. Het ziekenhuisdieet 10 dagen volhouden is wel zwaarder. Doordat je er langer mee doorgaat is het tevens ongezonder voor je en ook een minder verantwoorde manier van afvallen.

Hoe lang mag je deze dieetmethode blijven volgen?

De meeste gebruikers volgen het ziekenhuis dieet wat langer, maar zeker niet veel meer. Door de drastische aanpak kun je het dieet maar een paar weken volgen. Dit wanneer je het natuurlijk weet vol te houden, want de kans op afhaken is erg groot. Krijg je klachten dan is het zeker aan te raden het dieet te staken en weer normaal te gaan eten.

Waarom het ziekenhuisdieet niet werkt

Door op deze manier af te vallen ben je slechts bezig met een tijdelijke oplossing. Je zal vervolgens weer aankomen en in sommige gevallen zelfs dikker worden. Dit komt puur omdat het een radicaal crashdieet is welke moeilijk vol te houden valt. Daarbij is het ziekenhuis dieet uiterst ongezond en om deze reden zeer af te raden. Dit is op basis van wetenschappelijke feiten, maar wordt kracht bijgezet door de vele ziekenhuisdieet ervaringen.

Ziekenhuisdieet voordelen

 Je kan met het dieet in korte tijd een aantal kilo’s afvallen, tot 4 kilo per week

 Er zijn geen speciale producten voor nodig en je kan alles uit de supermarkt halen voor dit dieet

 Afvallen zal in de eerste week al zichtbaar zijn

Ziekenhuisdieet nadelen

 Veel te weinig calorieën en daarom ook een rasecht crashdieet. Je kunt het aan elke dietist, arts of deskundige vragen en ze zullen allemaal zeggen dat je dit soort diëten moet vermijden. Door een inname van nog geen 1000 calorieën per dag zit je veel te ver onder de minimale grens. Hierdoor is het dieet erg ongezond en loop je grote tekorten op wanneer het gaat om essentiële voedingsstoffen.

 Het is enorm eentonig. Zoals je kan zien eet je veel van dezelfde producten in het dieet en is er weinig variatie of ruimte voor lekkere recepten. Hierdoor is het dieet dan ook moeilijk vol te houden, zelfs voor de korte tijd dat je het mag volgen.

 Je moet rekening houden met serieuze klachten. Het ziekenhuisdieet is een aanslag op je gezondheid. Er kan misselijkheid wat leidt tot spugen, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, lusteloosheid, moeheid en een flink hongergevoel optreden. Die laatste daar ontkom je sowieso niet aan.

 De resultaten zijn tijdelijk. Dit soort diëten zijn goed voor een paar weken waarna je weer aankomt en zwaarder wordt door het welbekende jojo effect. De kans hierop is erg groot met het ziekenhuis dieet.

Conclusie van het dieet

Het ziekenhuis dieet is een crashdieet dat slechts tijdelijk effect heeft. Het wekt de schijnvertoning dat je er snel mee kan afvallen. De meeste gebruikers komen echter met dit dieet van een koude kermis thuis. De ziekenhuisdieet ervaringen zijn nou niet bepaald goed. Verder is het dieet erg ongezond en zeker niet de beste manier om snel van jouw overgewicht af te raken. Wij raden het dan ook niet aan.

 

TIP! Je kan het ziekenhuisdieet echter met een paar aanpassingen WEL gezond en succesvol maken!

De Afslank Receptenbijbel is een koolhydraatarm dieet en we laten je zien waarom dit de beste manier is voor snel afvallen.

De voordelen van een koolhydraatarm dieet t.o.v. het ziekenhuisdieet zijn:

 • Je mag meer eten, maar gaat juist voeding eten waarmee je lichaamsvet gaat verbranden
 • Het is gezond en je krijgt dan ook alle voedingstoffen binnen die je lichaam nodig heeft
 • Doordat je leert hoe vetverbranding werkt ga je ook blijvend afvallen, dus geen jojo effect
 • Keuze uit meer dan 100 koolhydraatarme recepten, tips, inzichten en meer!
Je gaat met de Afslank Receptenbijbel van Drs. Oscar Helm snel, comfortabel maar vooral op een gezonde manier meer dan 2 kilo per week afvallen en met blijvende resultaten!

Wil jij ook snel afvallen met de Afslank Receptenbijbel?
Profiteer dan hier van een tijdelijke korting + veel leuke extra’s!

De Afslank Receptenbijbel is tijdelijk verkrijgbaar voor 27,- + veel leuke extra’s. We weten echter niet hoe lang deze aanbieding nog duurt. Deze kan ook zo over zijn. Je kunt daarom het beste op de link klikken om te zien of je nog gebruik kunt maken van de actie!

 

8 Reacties

 • Bedankt voor de link!
  Ben er mee begonnen en het werkt echt perfect
  Er is al 5 kilo af in amper 2 weken tijd…
  Ga er zeker weten mee door, ben zo blij 😉

 • Niet zo superveel baat gehad bij het ziekenhuisdieet. Je valt wel af maar het zo ongelooflijk moeilijk vol te houden, zeker bij een drukke levensstijl. Je mist een hoop energie uit je voeding. En het lost niet echt problemen op maar is eventjes leuk om een paar kilo kwijt te raken. Niet echt een aanrader om te gaan doen.

 • Snap ook echt niet waarom mensen nog in een dieet van het kaliber ziekenhuisdieet trappen, ben er ook niet me afgevallen en de klachten zijn wel herkenbaar.

  • Hoi Bella,

   Gelukkig heb jij dat inzicht wel, hopelijk veel anderen ook na wat meer onderzoek.
   Is het je nu wel gelukt om af te vallen, of ben je hier nog mee bezig?
   Ben ik wel benieuwd naar 😉

 • Ik kan in ieder geval beamen dat het koolhydraatarm dieet echt heel goed werkt! Bij mij is er al 8,7 kilo af. We gaan voor de 10 en dit gaat me gewoon lukken. Bedankt voor de tip. Groeten, Berend

 • Ziet er niet erg voedzaam uit het ziekenhuisdieet! Dit is dan ook niet een goede manier om af te vallen denk ik. Er zitten geen (of amper) vetten in het dieet, en of dit nu zo goed werkt??? Dat is ook ongezond, blijkt uit onderzoeken…

 • Ik heb zelf ook ervaring met het Ziekenhuisdieet maar ben er niet tevreden over. Jeetje, wat heb ik een enorme honger gehad tijdens dit dieet. Dit is echt niet leuk. Te weinig eten wat ook resulteerde in klachten zoals continu knorrende maag maar ook soms koppijn en spierpijn. Weinig energie en de resultaten waren voor mij maar erg karig. Nooit meer dit dieet volgen!

  • Dat zijn inderdaad vaak gehoorde klachten van het Ziekenhuisdieet.
   Het is ook een crash dieet wat het niet de beste manier van afvallen maakt.
   Hopelijk lukt het je nu wel met afvallen! 😉

Laat een bericht achter