Koolhydraatarm dieet: 2 kilo per week afvallen!

Koolhydraatarm Dieet Laat Je 2 Kilo Per Week Afvallen!

Het koolhydraatarm dieet is één van de meest populaire diëten! De reden achter het succes van een koolhydraten dieet is dat je snel gaat afvallen, maar ook veel gezonder en energieker wordt. We geven je in dit artikel tekst en uitleg over het dieet. En waarom het tot de beste diëten van de wereld behoort.

Waarom afvallen je nu nog niet lukt…

Je kent het wel, na tig diëten ben je nog steeds niet op jouw streefgewicht. Op de een of andere manier lijkt het maar niet te lukken. Maar wat gaat er dan fout? De oorzaak ligt in je voedingspatroon, maar jij volgt nu waarschijnlijk de verkeerde diëten die het probleem niet oplossen. De meeste diëten werken namelijk nauwelijks of helemaal niet doordat ze de verkeerde methodes hanteren. Zo gebeurt het nog met regelmaat dat diëten vetarm zijn en te drastisch calorieën tellen. Dit is niet de juiste aanpak waarmee je snel gaat afvallen en is ook helemaal niet nodig om op jouw streefgewicht te komen. Het zijn juist de (verkeerde) koolhydraten die de verborgen dikmakers zijn en waar je op moet letten.

In dit artikel lees je alles over waarom koolhydraten het probleem zijn bij overgewicht.
En nog veel belangrijker, hoe je met een koolhydraatarm dieet snel gaat afvallen!
Lees vooral verder …

Wat is het koolhydraatarm dieet dan precies?

Met een koolhydraten dieet (ook wel “low carb diet” in het Engels) pak je het probleem bij de wortel aan. Natuurlijk kunnen vetten je ook dik maken, maar alleen deze vermijden is niet de oplossing. Sterker nog, gezonde vetten mag je gewoon met mate eten. Het zijn dan ook de koolhydraten waar je rekening mee moet houden wanneer je snel wilt afvallen.

Niet op je koolhydraten letten maakt afvallen bijna onmogelijk. Dit is namelijk de voornaamste reden dat je te dik bent. Je gaat met dit dieet minder koolhydraten eten, maar leert ook de verschillende soorten koolhydraten kennen. Verderop in dit artikel meer daarover.

De reden dat je met een koolhydraten dieet wel gaat afvallen!

Het koolhydraten dieet betekent dat je minder koolhydraten met een te hoge GI, maar juist meer eiwitten en vetten gaat eten. Hierdoor zal je snel gaan afvallen en merk je vanaf de eerste week al resultaat. Het dieet kent veel gebruikers, waaronder ook bekende Nederlanders en is door verschillende onderzoeken bewezen tot een enorm effectief dieet. We laten je hieronder zien waarom.

We kennen 3 verschillende soorten macronutriënten

Onze voeding bestaat uit 3 macro nutriënten hieronder met een kleine toelichting over welke rol ze voor het grootste deel hebben namelijk:

• Koolhydraten, dit is de energieleverancier voor je lichaam
• Eiwitten, de bouwstenen voor je spieren
• Vetten, deze dienen voor enorm veel andere processen in je lichaam

Doordat je minder verkeerde koolhydraten met juist meer eiwitten en vetten zal eten ga je supersnel afvallen. Hoe vraag je jezelf af? Dit heeft te maken met de eigenschappen van eiwitten en vetten ten opzichte van deze zogeheten “snelle” koolhydraten.

Omzetting van de energiebalans met koolhydraatarme producten

Koolhydraten zijn de voornaamste energieleverancier voor je lichaam. Koolhydraten komen je lichaam binnen en worden omgezet in glucose, wat zorgt voor deze energie. Je krijgt echter enorm veel van deze koolhydraten binnen. In bijna alles wat je koopt zitten koolhydraten, vaak ook nog eens die met een hoge Glycemische Index GI (hierover later meer) zoals suikers. Hierdoor heb je al heel snel overschotten. Een deel hiervan zal dienen voor een buffer van glycogeen, wat op een later moment kan worden gebruikt voor energie. Doordat de overschotten vaak veel groter zijn de deze opslagplaats in je lichaam zal het merendeel echter worden opgeslagen als lichaamsvet.

Met koolhydraatarm dieet recepten ga je dit aanpakken door minder van dit soort koolhydraten, maar juist veel meer eiwitten en vetten te eten. Hiermee pak je dan ook het werkelijke probleem van jouw overgewicht aan. Maar er zijn nog meer redenen waarom dit dieet zo krachtig is. We nemen de voordelen hieronder met je door.

De voordelen van een koolhydraatarm dieet

Het is een feit dat je met een koolhydraten dieet snel gaat buikvet gaat afvallen om meerdere redenen:

Het dieet is zeer effectief en daarom enorm populair

Veel Nederlanders hanteren het principe koolhydraatarm eten met groot succes. Eenmaal op de juiste weg ontdek je pas hoe snel je hiermee kunt afvallen. En zonder al teveel moeite binnen enkele weken tot maanden op jouw streefgewicht kan zijn (afhankelijk van hoeveel je wilt afvallen).

Je gaat er gegarandeerd snel mee afvallen

Uit verschillende onderzoeken is de effectiviteit van het koolhydraten dieet bewezen. Het dieet kent vele gebruikers, waaronder ook bekende Nederlanders zoals Nicolette van Dam. Er wordt goed mee afgevallen en ook je gezondheid krijgt een enorme boost. Gebruikers voelen zich tijdens het dieet maar vooral na het behalen van hun streefgewicht een stuk energieker.

Het is niet duur

Een koolhydraten dieet hoeft helemaal niet duur te zijn.

Doordat je lekker mag blijven eten is het makkelijk vol te houden

Je hoeft met dit dieet niet als een gek calorieën te tellen, maar mag gewoon lekker blijven eten. Hoe dan? Hoor ik je zeggen. Dit heeft te maken met de verhoging van eiwitten in je voeding. Deze hebben meer tijd nodig om te verteren, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Een ander voordeel is dat eiwitten meer energie kosten om te verbranden. Hierdoor zal je nog sneller opgeslagen lichaamsvet verbranden. Omdat eiwitten verder ook nog eens de bouwstenen zijn van je spieren zal je dus echt vet gaan verbranden en geen spiermassa.

En gelukkig zijn er heel veel heerlijke koolhydraatarm dieet recepten beschikbaar die ook nog eens eiwitrijk zijn, waarmee je de lekkerste gerechten kunt maken.

Koolhydraatarm dieet recepten, producten en Glycemische Index (GI)

Carbs zijn er in vele vormen. Zo zijn er complexe carbs, maar ook snelle carbs zoals suikers. Het verschil zit hem in de snelheid waarmee ze worden opgenomen in je lichaam. En zo gebruikt kunnen worden voor energie. Kort gezegd zorgen de complexe koolhydraten voor een geleidelijk proces. Deze mag je dan ook beperkt eten tijdens het afvallen. De snelle zorgen voor directe energie, maar bij een overschot voor flinke schommelingen van insuline. De snelle koolhydraten (en met name suikers) zorgen dan ook snel voor gewichtstoename. Dit soort koolhydraten zal je dan ook moeten vermijden.

Verderop in dit artikel meer over koolhydraatarm dieet recepten en maaltijden.

Koolhydraatrijke producten die je moet vermijden

• Koolhydraatrijke producten die je snel dikker maken zijn onder meer:
Witte pasta, rijst, wit of bruin brood, vruchtensappen uit pak, koek, gebak, cake, chips, geraffineerde suiker, cola of andere frisdranken, patat, dadels, stroop, bier, snoep, chocolade.

Koolhydraatrijke producten die je beperkt mag eten

• Koolhydraten die je wel mag eten weliswaar met mate zijn bijvoorbeeld:
Nootjes zoals walnoten / pinda’s / cashewnoten, bladgroente, tomaat, komkommer, sla, pure chocolade vanaf 70%, sperziebonen, vijgen, sinaasappel, peer, volkorenpasta, ontbijtgranen, zilvervliesrijst, druiven, quinoa.

Koolhydraatarme producten die je helpen met afvallen

• Deze koolhydraatarme producten zijn voorbeelden waarmee je sneller gaat afvallen:
Kip, kalkoen, rundvlees, tonijn, zalm, kabeljauw, garnalen, ansjovis, haring, eieren, kwark, boter, amandelen, hazelnoten, walnoten, pecanoten, lijnzaad, pompoenpitten, olijfolie, kokosolie, zonnebloemolie.

Wat is de Glycemische Index en hoe pas je het toe?

De Glycemische Index (GI) is een waarde die aangeeft hoe snel koolhydraten worden opgenomen in je lichaam. Zo hebben snelle koolhydraten (suikers) een hoge GI en kunnen deze direct worden gebruikt voor energie. Koolhydraten met een lage GI zorgen voor een wat meer geleidelijk proces. Koolhydraten met een hoge GI moet je zoveel mogelijk zien te vermijden bij het afvallen, omdat ze je snel dikker maken bij overschotten en die overschotten heb je bijna altijd. Je gaat deze specifieke koolhydraten dan ook vermijden met het koolhydraten dieet.

Het opstellen van een koolhydraatarm dieet schema en weekmenu

Wat je zeker kan helpen is het maken van een schema. Zo blijft alles simpel voor jezelf en weet je precies wat je moet eten. Erg handig wanneer je ook echt jouw doelen wilt behalen. En dat je ga je ook zeker doen wanneer je alles netjes opvolgt.

Het maken van een goed schema…

Je kan een koolhydraatarm dieet schema maken voor bijvoorbeeld een dag. Hierin staat dan alles wat je op die dag mag eten. Een lijstje met producten die je mag eten bij de hand hebben is natuurlijk ook zeer nuttig. Maak het jezelf makkelijk door een goed plan van aanpak te maken tijdens het afvallen.

Een koolhydraatarm dieet weekmenu maken is nog slimmer

Wil je het helemaal goed aanpakken dan ga je voor een weekschema zoals deze. Hiermee weet je elke dag van de week wat je moet eten om snel vet te verbranden. Je kan hier natuurlijk lekker in variëren, er zijn genoeg heerlijke producten waar je uit kan kiezen. Een koolhydraatarm dieet weekmenu is dus nog uitgebreider en geeft je meer overzicht van wat je mag en gaat eten.

Voorbeelden van een koolhydraatarm weekmenu

Hieronder laten we een voorbeeld zien van hoe je een koolhydraatarm dieet weekmenu kunt maken.

We geven je hieronder een dagindeling. Wil je een compleet overzicht waarmee je met gemak een koolhydraatarm dieet weekmenu kunt samenstellen?

• Ontbijt:
Eieren met spek, tomaat en kaas …eventueel komkommer erbij voor wat fris. Je kunt er ook voor kiezen om wat meer rauwkost te nemen en de spek weg te laten als je dit niet lekker vindt.

• Lunch:
Mozzarella met ijsbergsla en gerookte kipfilet, maak het geheel lekker op smaak met een beetje azijn, olijfolie, zout en andere kruiden.

• Tussendoortjes:
Neem bij voorkeur een stuk of 3 tot 4 van deze kleine tussendoortjes zoals 4 blokjes oude kaas, 4 snoeptomaatjes, halve paprika (geel en rood zijn lekker zoet en fris), komkommer of kipfilet.

• Avondeten:
Heerlijke shoarmawraps met varkenshaas of kip, lekkere wokgroente naar keuze en knoflooksaus om het helemaal af te maken. Bon appétit!

Wat zijn de ervaringen met het koolhydraten dieet?

Deze zijn enorm goed! Je kunt er gemiddeld 2 kilo per week mee afvallen. In de praktijk is dit echter vaak nog meer. Andere pluspunten zijn dat je gewoon mag blijven eten, gezonder wordt en meer energie krijgt. Het dieet is comfortabel te volgen en je hoeft geen honger te lijden. Dat je het makkelijk vol kunt houden is een zeer belangrijke factor, zodat je ook echt naar jouw doelen toewerkt en je streefgewicht gaat bereiken. En dit gaat je zeker lukken met een koolhydraatarm dieet.

Conclusie van het koolhydraatarm dieet

Het koolhydraten dieet is echt de manier om snel jouw streefgewicht te bereiken. Wil je 2 kilo of meer per week afvallen, dan is het zeer aan te raden dit dieet te volgen. Geniet van de lekkere recepten die je ermee kunt maken, de snelheid waarmee je vet gaat verbranden en gezonder gaat leven met meer energie. Je zal er geen spijt van krijgen!

Laat een bericht achter