Snel Afvallen En Gezonder Leven Zonder Jojo Effect!

Snel afvallen op een gezonde manier!

Dat je op deze pagina terechtkomt is geen toeval. Je hebt overgewicht en wilt snel afvallen om jouw streefgewicht te bereiken! Of je bent hier simpelweg voor een mooier figuur maar dan wel met een paar pondjes minder. In beide gevallen zit je hier goed. Wij gaan je namelijk alle informatie en tips geven over hoe je snel, gezond maar vooral blijvend gaat afvallen.

Zorg ervoor dat je het op de juiste manier aanpakt

Je wilt snel afvallen en hier nu eens echt serieus werk van maken! Maar hoe pak je dit aan? Er zijn zoveel verschillende diëten dat je bijna niet meer weet wat je moet geloven. Gelukkig gaan wij je in onderstaand artikel duidelijkheid geven over hoe snel afvallen nou echt werkt. Wij zetten onze kennis en ervaring in en kijken daarbij ook naar de wetenschappelijke feiten, onderzoeken en gebruikerservaringen van bepaalde diëten. Hierdoor kunnen we jouw van advies voorzien waarmee je gegarandeerd snel gaat afvallen.

Wat weet je op dit moment over snel afvallen?

Je moet jezelf eerst afvragen wat je nu van afvallen weet, welke verwachtingen je hebt en hoe deze zijn ontstaan. Geloof jij namelijk in afslankpillen waarmee gouden bergen worden beloofd? Of wil je snel veel afvallen door het probleem bij de wortel aan te pakken en het gaan uitroeien aan de hand van slimme aanpassingen in je voeding? Hoe snel kun je eigenlijk afvallen? En hoe ga je dit realiseren? Allemaal vragen die van groot belang zijn bij afvallen.

Wij laten je hieronder zien wat er wel en niet klopt van de verschillende verhalen die je hoort. En nog veel belangrijker, wat er echt nodig is om snel af te vallen! Lees hieronder verder…

 De meest gemaakte fouten, valkuilen en mythes over afvallen

De valkuilen van snel afvallen!Er bestaan nogal een hoop onjuistheden over afvallen en hoe dit echt werkt. Zo wordt er soms op de verkeerde manier een dieet gevolgd. Of een wonderpilletje gezien als de oplossing voor al je problemen. We geven je hieronder een overzicht van de meest gemaakte fouten en leggen ook uit waarom ze niet werken.

Snel veel afvallen door je calorieën drastisch te verlagen

Veel diëten denken snel te kunnen scoren door het aantal calorieën drastisch te verlagen. Het principe van minder calorieën is goed, maar te extreem werkt juist averechts. Natuurlijk ga je er de eerste weken mee afvallen. Maar wat er door de bedenkers van dit soort crashdiëten niet bij wordt verteld is dat het grootste deel bestaat uit vocht en slechts tijdelijk effect heeft. Zo blijf je steeds maar opnieuw diëten volgen, doordat je steeds in jojo-effecten belandt. Daarbij is het eten van te weinig calorieën erg ongezond, mede door het mislopen van belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor is de kans op klachten groot en die van succes klein.

Ga je met een crashdieet wel echt vet verbranden?

Je gaat in de meeste gevallen (zeker in het begin) juist meer vocht en wellicht zelfs spiermassa verbranden, dan opgeslagen lichaamsvet. Dit komt doordat je te weinig calorieën binnenkrijgt, maar ook bijna geen eiwitten. Eiwitten zijn juist nodig voor de bescherming en het opbouwen van spiermassa. Doordat je dit soort diëten vaak kort volgt, is de kans op vocht- en spiermassa verliezen groot, echter die van serieuze vetverbranding klein.

Veel minder vet eten in plaats van koolhydraten reduceren

Er zijn nog te vaak diëten die het eten van minder vet hanteren omdat vetten dik zouden maken. Dit is niet helemaal waar. Dit komt echter omdat vetten 9 kcal per gram bevatten, in tegenstelling tot koolhydraten 4 kcal per gram en eiwitten 4 kcal per gram. Ook al is dit dus hoger dan de andere macronutriënten, het gaat erom wat er totaal aan calorieën je lichaam binnenkomt. En of deze hoeveelheid gelijk is aan wat je verbruikt. Hierdoor zal je netjes op gewicht blijven, meer betekent aankomen en minder afvallen. Het ligt dan ook niet aan de vetten maar aan de totale inname van alle macronutriënten.

Waarom zijn vetten zo gezond voor je?

Maar nog veel belangrijker is om te weten dat gezonde vetten erg belangrijk zijn voor je lichaam, hieronder laten we zien waarom:

• Onverzadigde vetzuren zorgen voor verlaging van het risico op hart en vaatziektes
• Vetten zijn belangrijk voor gezonde nagels, vol haar en een mooie huid
• Een (kleine) vetbuffer beschermt de organen, verder ook jouw lichaam tegen kou
• Gezonde vetten zorgen voor de transport van bepaalde vetoplosbare vitamines zoals A, D, E en K

Zoals je ziet zijn goede vetten dus heel belangrijk voor je lichaam en maken ze je niet per definitie dik. (bron: Voedingscentrum.nl)

Waarom je juist op koolhydraten moet letten voor snel afvallen

Het zijn juist koolhydraten (suikers) die je dik maken. Koolhydraten zijn in principe helemaal niet slecht voor je, sterker nog je hebt ze nodig. Ze leveren een belangrijke bijdrage voor je lichaam en verschillende processen.

Verder is het altijd belangrijk alle macronutriënten (koolhydraten , veten en eiwitten) binnen te krijgen. En moet je er dus nooit 1 helemaal verwijderen uit je voedingspatroon.

Wil je echter afvallen, dan kun je wel kritisch kijken naar de soort en hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt. Het zijn namelijk wel de koolhydraten die je snel dik maken. Met name letten op de “verkeerde” koolhydraten met een hoge GI (waar suikers het schoolvoorbeeld van zijn) is dan belangrijk wanneer je snel afvallen mogelijk wilt maken.

We laten je hieronder zien welke voordelen koolhydraten hebben, maar ook waarom te extreme overschotten zorgen voor overgewicht en hoe je dit kan oplossen.

De voordelen van koolhydraten

Koolhydraten zijn belangrijk en geven je de volgende voordelen:

• Koolhydraten zijn de snelste en voornaamste bron van brandstoffen voor ons lichaam
• Overschotten kunnen makkelijk worden opgeslagen als energiebuffer (glucose) in de lever
• De makkelijkste en snelste manier voor het leveren van energie
• Ze spelen een belangrijke rol in de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam
• Belangrijk voor de opname van andere voedingsstoffen zoals eiwitten
• Koolhydraten en met name suikers zijn erg lekker en geven veel smaak aan je voeding
• Zeer belangrijk voor je lichaam bij verschillende andere processen

De nadelen van koolhydraten en waarom ze overgewicht veroorzaken

Je krijgt echter enorm veel koolhydraten en vaak ook suikers binnen, soms tot het extreme aan toe. Dit kan verschillende nadelen hebben namelijk:

• Snelle ontwikkeling van meer lichaamsvet, overgewicht of zelfs extreme obesitas
• Teveel koolhydraten / suikers zorgen er meestal voor dat je ze blijft eten, wat afvallen een stuk moeilijker maakt. Zo zijn er ook mensen met een suikerverslaving.
• Door koolhydraten en suikers krijg je pieken insuline in je bloed. Insuline zorgt ervoor dat het hormoon LPL (Lipoprotein lipase) in de hand wordt gewerkt waardoor vet makkelijker wordt opgeslagen. Daar is dit hormoon namelijk mede verantwoordelijk voor. Het hindert aan de andere kant ook het hormoon HSL (Hormone Sensitive Lipase) welke er juist voor zorgt dat vet afgebroken wordt uit de cellen, waardoor je opgeslagen lichaamsvet verbrandt
• Te veel suikers kan diabetes veroorzaken

Het is een feit dat er in veel voeding suikers zitten waar je het van weet, maar ze ook verborgen zitten in een hoop producten. Wil je snel afvallen, dan is het dus belangrijk dat je bepaalde aanpassingen verricht in jouw huidige voedingspatroon. En dan met name het aanpakken van de grote overschotten koolhydraten en suikers. Hierdoor ga je automatisch wat meer eiwitten en vetten eten, alles draait om de juiste balans.

De misleiding van allerlei afslankproducten zoals afslankpillen

Nu bestaan er natuurlijk ook nog verschillende soorten afslankproducten zoals afslankpillen. De een werkt vaak nog beter dan de ander. De meeste van dit soort “wonderpilletjes” kun je gewoonweg links laten liggen omdat ze niet werken.

Er bestaan echter wel een aantal stoffen die je kunnen helpen. Afslankpillen kunnen dan ook in sommige gevallen een kleine bijdrage leveren bij het afvallen. Maar houdt wel als stelregel aan dat de meeste er alleen maar zijn om je op kosten te jagen en bijna niets bijdragen aan jouw vetverbranding. Snel afvallen is een kwestie van je voeding op de juiste manier aanpassen. Je kan daarbij gaan sporten om het effect te versterken, maar dat is bij een goed dieet niet noodzakelijk. Afslankpillen kunnen hooguit een toevoeging zijn, maar je moet dan wel weten welke echt werken. Lees hier meer over vermageringspillen die wel werken.

Vocht, spiermassa of echt vet verbranden?

Snel afvallen doe je zo!Het is uiteraard wel de bedoeling die overbodige kilo’s vet te verbranden als je snel wilt afvallen. Het is echter ook mogelijk dat je vocht of spiermassa afvalt. Hoe dit kan? Een verkeerd dieet is vaak de boosdoener…

Je wilt tijdens het afvallen natuurlijk snel vet verbranden. En dat kan ook, mits je het juiste dieet volgt en je niet inlaat met diëten die je op een dwaalspoor zetten. Ga je proberen af te vallen met een extreem crashdieet dan krijg je niet alleen te weinig calorieën binnen. Maar ook vaak te weinig eiwitten. De kans dat je hierdoor naast vocht ook spiermassa gaat verbranden is natuurlijk nooit de bedoeling. Voor dit soort valkuilen moet je dus waken en kiezen voor een goed dieet waarmee je enkel en alleen vet gaat verbranden.

Is snel veel afvallen dan wel realistisch?

Je hoort zoveel verschillende kreten zoals 5 kilo afvallen in 1 week, 10 kilo afvallen in 2 weken, 5 kilo afvallen in 1 maand, 10 kilo afvallen in 1 maand, maar wat is nu waar?

Er zijn soms ook verschillende snel afvallen dieet schemaatjes te vinden. Nu zullen deze niet allemaal slecht zijn, toch is het vaak wel lastig filteren, zeker wanneer je ook nog eens geen deskundige bent. Het is daarom verstandig om te kijken naar diëten met de juiste visie over afvallen. Deze worden vaak onderbouwd vanuit de medische wereld, goedgekeurd door verschillende onderzoeken en bewezen door de gebruikers ervan. En hier zitten een paar enorm krachtige diëten tussen!

Wil je weten met welke diëten je echt snel gaat afvallen en gezonder zal worden zonder jojo effect?

Lees dan hier meer over het koolhydraatarm dieet of Het Mentale Dieet Plan en ontdek waarom deze diëten wel werken!

Nu wil je natuurlijk antwoord op de vraag hoe snel veel afvallen dan wel mogelijk is?

We laten je hieronder zien hoe je snel afvallen kunt realiseren in de praktijk. Je raakt niet alleen jouw overgewicht kwijt, maar wordt op deze manier ook veel gezonder, vitaler en je krijgt meer energie!

Wil je weten hoe en erachter komen dat dit niet eens zo moeilijk is? Lees dan vooral verder…

Snel afvallen gaat je zeker lukken met deze 3 gouden tips! Snel afvallen wordt gegarandeerd succesvol met deze 3 gouden tips!

Snel afvallen doe je met deze 3 gouden tips!Snel afvallen buik, snel afvallen pillen, snel vet verbranden zijn veelgebruikte termen die mensen gebruiken in Google. Dit om er natuurlijk achter te komen hoe snel afvallen nou werkelijk echt werkt. Wil je die overbodige kilo’s nu eens echt kwijt en hier dan ook serieus werk van maken?

Lees dan hieronder hoe snel afvallen echt werkt en je hiermee jouw doelen en streefgewicht kunt gaan bereiken!

1. Minder verkeerde koolhydraten eten, meer eiwitten en vetten

Ten eerste is de juiste balans van de 3 macronutriënten erg belangrijk. Probeer minder verkeerde koolhydraten (suikers) te eten en juist wat meer eiwitten en vetten. Dit zorgt voor een optimale stimulans voor vetverbranding. Het koolhydraatarm dieet zorgt ervoor dat je deze maximale vetverbranding weet te bereiken.

Waarom koolhydraten je dikker maken

Koolhydraten maken jouw dikker omdat je er makkelijk heel veel van binnenkrijgt. De omzetting naar opgeslagen lichaamsvet is ook zo gemaakt. Verder zorgen grote hoeveelheden suikers ervoor dat je grote pieken insuline in je bloed krijgt. Hierdoor wordt het moelijker om af te vallen, mede door de verhindering van het hormoon HSL (Hormone Sensitive Lipase). En HSL in nu net nodig om snel af te vallen.

Probeer dan ook goed op te letten hoeveel en welke soort koolhydraten je binnenkrijgt als je snel wilt afvallen.

De kracht van eiwitten en hoe je hiermee sneller vet gaat verbranden

De eiwitinname verhogen zorgt ervoor dat je sneller gaat afvallen, de reden hierachter is:

• Eiwitten afbreken en opnemen kost meer energie waardoor je nog meer vet gaat verbranden
• Doordat eiwitten moeilijker te verteren zijn heb je langer een verzadig gevoel
• Je beschermt en bouwt spiermassa op, waarvan eiwitten de bouwstenen zijn
• Er zijn veel heerlijke producten en recepten die eiwitrijk zijn

Eiwitten spelen dan ook een zeer belangrijk rol bij het snel afvallen, echter is het wel belangrijk je ook deze in de juiste verhoudingen gaat eten.

Vetten zijn gezond maar wel uit de juiste bronnen

Gezonde vetten uit onverzadigde bronnen zijn gezond voor je. Ze behoren dan ook zeker tot jouw voedingspatroon en hoeft ze niet te mijden als je snel wilt afvallen. Eet ze wel met mate, want overal waar te voor staat zal je natuurlijk wel weer dikker maken.

Gezonde vetzuren kun je vinden in deze producten: Olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie, tonijn, zalm, kabeljauw, makreel, haring, lijnzaad, cashewnoten, pinda’s, hazelnoten, amandelen, paranoten, kokosnoten en nog veel meer.

2. Let op het aantal calorieën maar blijf wel eten

Snel afvallen doe je altijd door ook iets minder calorieën te eten dan je binnenkrijgt. Het gemiddelde onderhoudsniveau ligt voor vrouwen op 2000 kcal en mannen 2500 kcal per dag. Eet je dus ongeveer deze hoeveelheid zal je niet snel aankomen of afvallen.

Wil je afvallen dan zal je hier wel iets af moet halen. Doe dit echter niet te extreem, want dit heeft juist weer een omgekeerde werking. Het bekende jojo effect ligt ook altijd op de loer. Je kan snel afvallen, maar doe het wel slim en verantwoord.

Bij aankomen werkt het uiteraard andersom. Eet je meer dan je verbruikt dan kom je aan. Doe je dit samen met sporten is het belangrijk ook wat meer van deze voeding uit eiwitten te laten bestaan. Aankomen doe je dus door boven je onderhoudsniveau te gaan eten.

Haal zoveel mogelijk uit onbewerkte producten

Het beste kun je bij snel afvallen zo veel mogelijk uit onbewerkte producten halen. Hier zijn geen suikers, zouten, kleur- geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of andere stoffen aan toegevoegd. Maar ze bevatten juist alles wat de natuur deze producten heeft meegegeven. Ze bevatten veel voedingsstoffen en helpen je met snel afvallen. En ze zijn natuurlijk ook nog eens heel erg gezond voor je.

3. Sporten voor nog sneller resultaat

Je kunt ervoor kiezen om tijdens het afvallen te gaan sporten. Met een goed dieet is dit echter niet nodig om snel resultaten neer te zetten. Voeding is met 90% de voornaamste reden waarom je overgewicht hebt en door dit aan te passen ga je dus ook weer afvallen. Sporten helpt (voor dan ongeveer 10% bij afvallen) natuurlijk wel, daarbij krijg je ook nog meer energie, kracht en conditie!

Waarom snel afvallen je nu zeker gaat lukken?

Het succes zit hem in de juiste manier van aanpassingen verrichten in je voeding. Met de tips uit dit artikel en het volgen van een goed dieet ga je dan ook gegarandeerd afvallen. Het is ook gewoon een kwestie van doen. Samen met de juiste kennis die je nu hebt zal dit dan ook absoluut leiden tot succes.

Wat is het beste dieet als je snel wilt afvallen?

De 2 beste diëten die je kunt volgen wanneer je snel wilt gaan afvallen hebben we hieronder voor je neergezet:

• Het Mentale Dieet Plan voor maximaal resultaat! Ontdek het hier en val snel af.
• Koolhydraatarm dieet, bekijk hier het koolhydraatarm dieet van 2017!

Conclusie

Snel afvallen is zeker mogelijk, zolang je maar op de juiste manier gaat handelen. Met deze 2 diëten gaat afvallen je daarom ook zeker lukken. Ze beschikken over de juiste kennis, komen goed uit de onderzoeksresultaten en hebben ook zeer goede gebruikerservaringen. Dit maakt ze onder enorm veel Nederlanders dan ook erg populair. Succes met afvallen!

 

2 Reacties

 • Snel afvallen heb ik gedaan met het 3 dagen dieet, soort crash dieet eigenlijk, maar dat is echt onzin!!! Werkt voor geen meter, ben er zeggen en schrijven 0,5 kilo mee afgevallen na jojo’en.

  Deze tips klinken veel beter en word er gelijk een stuk wijzer van, bedankt!!!!
  Ik ga er nu echt werk van maken want ben er echt op gebrand die 25 kilo af te vallen! 😉

  Groetjes,
  Nadia

  • Hoi Nadia,

   We horen helaas vaker dit soort berichten over het 3 dagen dieet.
   Het is ook niet echt bedoeld als oplossing voor overgewicht, maar meer om “even” een paar kilo af te vallen.

   Jammer genoeg is dat zelfs met dit dieet niet aan de orde en zijn de resultaten erg minimaal.

   Goed om te horen dat je er nu echt serieus werk van maakt!
   😉

Laat een bericht achter