Cambridge dieet en afvallen!

Cambridge Dieet: Zo Ga Je Makkelijk 5 Kilo Per Week Afvallen!

Ben jij jouw overgewicht ook zo zat? Je bent niet de enige! Meer dan 50% van de Nederlanders wil afvallen. Je probeert van alles maar het lijkt maar niet te lukken. We laten je in dit artikel zien hoe het Cambridge dieet werkt en hoe je WEL gegarandeerd snel gaat afvallen om op jouw streefgewicht te komen.

Benieuwd naar het dieet dat Nederlanders boven het Cambridge dieet verkiezen?
Ontdek dan hier het koolhydraatarm dieet!

Wil je meer weten over het Cambridge dieet, lees dan hieronder verder!
Spring hier naar de conclusie wanneer je niet het hele artikel wilt lezen…

Wat is het Cambridge dieet en hoe val je ermee af?

VoordatCambridge 500 en Cambridge 800 je dit dieet gaat volgen maak je een keuze tussen het Cambridge 500 of Cambridge 800 dieet. Verderop in dit artikel meer over de verschillen tussen deze varianten. Welk plan je ook kiest, het komt in hoofdlijnen op hetzelfde neer. Je gaat namelijk afvallen door drastisch het aantal calorieën te verlagen in jouw voedingspatroon, waarbij je met name vloeibare voeding nuttigt. Normaal gesproken ligt het onderhoudsniveau (wat je gemiddeld eet en drinkt zonder aan te komen, of af te vallen) voor mannen op 2500 calorieën en vrouwen op 2200 calorieën per dag. Dit verbruik je dus volledig aan energie. Met het Cambridge dieet ga je hier met 500 tot 800 calorieën per dag ver onder zitten. Hierdoor val je snel af, maar helaas wel op een gevaarlijk manier. (bron: Wikipedia)

Minder calorieën is goed, letten op wat je eet nog veel belangrijker!

Minder calorieën eten is inderdaad wel een belangrijk onderdeel van afvallen. Echter weten veel mensen niet dat te extreem calorieën schrappen zorgt voor een averechts effect. Je valt dan wel 5 kilo per week of meer af …jammer genoeg is het meeste hiervan vocht en geen vet, daarbij is het ook nog eens erg ongezond. Vandaar ook dat het jojo-effect zo vaak voorkomt bij het Cambridge dieet (en vergelijkbare diëten), en je hierdoor na het dieet weer 2 keer zo hard aankomt. Het is verder ook zeer schadelijk en ongezond. Je gaat belangrijke voedingsstoffen mislopen die jouw lichaam WEL nodig heeft.

Het is namelijk niet alleen belangrijk te kijken naar HOEVEEL je eet, maar ook noodzaak te letten op WAT je eet!

Dit is namelijk essentieel voor snel afvallen zonder jojo-effect en waarbij je ook echt significant gezonder gaat worden. Zo ga je niet alleen maximaal vet verbranden, maar voel je jezelf ook nog eens veel beter, fitter en energieker!

Ondanks dat de Cambridge dieet producten redelijk uitgebalanceerd zijn, voldoet het dieet dus lang niet aan alle eisen. En is het (samen met andere crashdiëten) dus ook nog eens tamelijk slecht voor je gezondheid.

Verschillen Cambridge 500 en Cambridge 800

Hieronder meer over de verschillende varianten die je kunt volgen.

Cambridge 500 is de strenge manier

Waar het bij deze variant op neerkomt is dat je niet meer dan 500 calorieën per dag gaat eten. Dit doe je verdeeld over 3 maaltijden. Je eten bestaat uit voornamelijk vloeibare voeding, waarbij je moet denken aan shakes, papjes, smoothies en repen. Door het lage aantal calorieën ga je snel afvallen. Dit zal naast vetmassa ook uit vocht en spiermassa bestaan. Dit is niet de bedoeling omdat je natuurlijk alleen vet wilt verbranden, maar helaas door het lage aantal calorieën onontkoombaar. Het Cambridge 500 dieet is tevens voor de meeste gebruikers erg moeilijk vol te houden. Je moet dan ook serieus rekening houden met hongergevoel, buikpijn, hoofdpijn spierpijn of andere klachten die regelmatig voorkomen bij het Cambridge dieet.

Cambridge 800 bevat iets meer voedingswaarde

Je mag nu een extra maaltijd toevoegen. Dit zorgt ervoor dat het iets dragelijker wordt. Je gaat weliswaar wat minder snel afvallen met het Cambridge 800, ook al is het aantal calorieën nog steeds exceptioneel laag. Wel zal de extra maaltijd je wat helpen op moeilijk momenten, wanneer je hongergevoel de overhand dreigt te krijgen.

Cambridge dieet producten

Of je nu het Cambridge 500 of Cambridge 800 dieet plan volgt, je maakt altijd gebruik van de voorgeschreven Cambridge dieet producten. Deze worden feitelijk, na de intake en start van het dieet, enkel en alleen verstrekt door een aangesloten consulent. Vrijheid voor eigen initiatieven is er dus praktisch niet. Heel veel variatie heb je met dit dieet dan ook niet, er zijn daarentegen wel meer dan genoeg smaken beschikbaar.

Wat kost het dieet?

Het Cambridge 500 en Cambridge 800 plus de ervaringen met deze variantenis geen goedkoop dieet. Je moet hierbij denken aan 250,- tot 300,- euro per maand. De Cambridge dieet producten zijn vrij duur en daarbij komen nog eventuele kosten voor de consulent en het intakegesprek. De Cambridge dieet kosten zijn dan ook vrij hoog voor een dieet dat (in de meeste gevallen) slechts een tijdelijk effect heeft. De praktijk leert dan ook dat er veel goedkopere alternatieven voor het Cambridge dieet zijn.

Wat zijn de Cambridge dieet ervaringen?

Nu wil je natuurlijk weten hoe de ervaringen zijn met het dieet. We hebben alle voor- en nadelen van het dieet voor je op een rijtje gezet.

Cambridge dieet voordelen

  Er mag vanuit worden gegaan dat je er snel mee kunt afvallen, maar let wel op dat het hier meestal om een tijdelijk effect gaat

Cambridge dieet en voordelen  Praktisch iedereen kan het dieet volgen, raadpleeg wel bij medische condities altijd even je huisarts

Cambridge dieet nadelen

Cambridge dieet en nadelen  Het aantal calorieën dat je elke dag eet is erg laag. Hierdoor zal je weinig energie hebben en kun je ook klachten krijgen zoals hoofdpijn, buikpijn, spierpijn of duizeligheid.

Cambridge dieet en nadelen  Je mag alleen maar vloeibare voeding wat het ongemakkelijk, maar ook snel saai maakt. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

Cambridge dieet en nadelen  Er duiken steeds meer verhalen op over het uitblijven van de lange termijn resultaten.

Cambridge dieet en nadelen  Het is een duur dieet waarbij je rekening moet houden met minimaal 250,- euro kosten per maand.

Cambridge dieet en nadelen  Door de vele shakes en andere vloeibare voeding kan de ontlasting anders zijn dan normaal.

Cambridge dieet en nadelen  Moeilijk vol te houden en na het dieet sta je er alleen voor

Conclusie van het dieet

Je kunt met het Cambridge dieet (Cambridge 500 en Cambridge 800) snel, maar slechts tijdelijke resultaten behalen. Het is alleen niet een gezonde manier van afvallen. Wil je snel, gezond en blijvend afvallen? Dan bestaan er gelukkig enkele gezondere, goedkopere en veel effectievere alternatieven. De keuze is aan jou!


Ontdek Het Favoriete Dieet Van Onze Lezers!

De Afslank Receptenbijbel van Drs. Oscar Helm is het beste koolhydraatarm dieet welke momenteel verkrijgbaar is!

Het beste dieet en tevens laatste trend van 2017 is het koolhydraatarm dieet. Alles valt en staat met de juiste kennis. En de Afslank Receptenbijbel slaat hiermee de spijker op zijn kop. De meeste Nederlanders kiezen dan ook voor dit dieet …en met succes.

Je gaat met het koolhydraatarm dieet namelijk 2+ kilo per week afvallen en met blijvend resultaat! Dit doe je met de Afslank Receptenbijbel van Drs. Oscar Helm.

Zelfs Nicolette van Dam (voor wie haar niet kent, ze is een bekende Nederlandse) is zeer te spreken over de Afslank Receptenbijbel. Maar ook alle deskundigen zijn het erover eens dat dit de meest effectieve manier is om snel en gezond afvallen te realiseren.

Dit zijn de voordelen van de Afslank Receptenbijbel:

 • Toegang Cambridge dieet en alternatief voor snel en gezond afvallen!tot meer dan 100 koolhydraatarm dieet recepten klaar voor gebruik, waar je 2 kilo per week of meer mee gaat afvallen!
 • Je leert de waarheid achter snel afvallen en weet ook op gewicht te blijven
 • Slimme aanpassingen in je voeding voor maximale vetverbranding zonder jezelf uit te hongeren
 • Geen last van jojo effecten

De Afslank Receptenbijbel is nu tijdelijk verkrijgbaar voor slechts 27,- …dit is zeer schappelijk voor wat je ervoor terugkrijgt, als je het ons vraagt. Verder bedraagt het ook nog eens een fractie van de Cambridge dieet kosten.

Wil jij ook snel afvallen, met lekker veel variatie en hier vandaag nog mee beginnen?
Profiteer hieronder dan nu het nog kan van deze geweldige actie…

De Afslank Receptenbijbel Met Tijdelijke Korting…

LET OP! Je krijgt met deze link tijdelijk een flinke korting + vele extra’s. We weten echter niet hoelang deze actie nog duurt, je kunt daarom het beste op de button klikken om te zien of de actie nog loopt.

Hieronder kun je Cambridge dieet ervaringen en andere reacties lezen…

16 Reacties

 • Slechtste dieet ooit, zo moeizaam en afvallen duurt lang. Cambridge 500 gedaan, denk wil het meeste resultaat zien door minder te eten dan je verbruikt. Nadeel is alleen dat je met de cambridge dieet producten die je eet letterlijk bijna niks meer binnenkrijgt. Nu ben ik bezig met gewoon letten op wat ik eet, elk dingetje in de supermarkt bekijken wat erin zit. Afvallen gaat jammer genoeg nog niet zo snel. Is het echt een snelle methode, koolhydraatarm afavallen en wat ga je dan allemaal eten? Gr

 • Ook ik heb een tijdje het Cambridge 500 gedaan, en de bijbehorende Cambridge dieet producten gebruikt. Niet echt lekker, maarja alles voor het goede doel. Na een periode van flink afzien en niet meer lekker gezellig uit eten, genieten en mee eten op feestjes ben ik er wel mee afgevallen. Het is geen leuk dieet laat ik je dat zeggen. Voor mij heeft het gewerkt een tijdje, toch weer wat zwaarder geworden nu. Het spreekt me dan ook erg aan dat je door je eten structureel wat aan te passen niet alleen gaat afvallen,maar ook gezonder en fitter wordt. Iemand ervaringen met het koolhydraatarm dieet? Groetjes X

 • Ik ben er niet zoveel mee opgeschoten helaas, Cambridge 500 is daarbij ook nog eens heel erg streng. Nu begin ik met koolhydraatarm eten en kijken hoe dat voor me werkt!!!

 • Duidelijk verhaal over afvallen, heb zelf al de nodige diëten geprobeerd en keer op keer kwam ik weer aan. Ben toen ook begonnen met verkeerde koolhydraten schrappen, meer eiwitten en vetten te eten. En tadaaaa de kilo’s vlogen eraf bij mij! Alles zit in je voeding en daar kan geen pilletje of duur dieet zoals dit tegenop. Weten hoe je moet afvallen is veel belangrijker en dan kun je echt wel blijven eten inderdaad, zoals hier ook staat beschreven…

 • Ik ben na het lezen van dit artikel toch maar i.p.v. het Cambridge dieet gegaan voor het koolhydraatarm dieet. En het heeft me geen windeieren gelegd. Wat het aanpassen van je voeding op een correcte manier voor je kan doen is echt grandioos. Ben zeer verrast door de uitkomst. Het betekent niet echt heel veel minder eten, maar wel in de hoofdregel wat je eet. Kan het makkelijk volhouden en het hele gezin geniet mee haha. Bedankt voor de goede tip en groetjes!

  • Hoi Samba,

   Je mag inderdaad niet meer eten met het Cambridge 500 dieet.
   Wat natuurlijk extreem laag is en waarmee je dan ook veel belangrijke voeding misloopt.
   Dat maakt het tegelijkertijd ook zeker niet gezond.
   Het is daarom ook niet echt een aanrader 🙂

 • Met het Cambridge dieet ben ik 7,5 kilo afgevallen. Maar toen ben ik ermee gestopt. Ik kan dus wel zeggen dat ik ermee ben afgevallen. Maar wellicht net op tijd om geen klachten te krijgen. Hoe dan ook, ik wil wel weer beginnen! Ik denk dat dat ik dan toch maar een ander dieet kies. Groetjes, Bibi

 • 10 kilo afgevallen met Cambridge, echter daarna weer 15 kilo aangekomen. En dat na al die moeite met dit dieet… Cambridge dieet werkt dus niet!

 • Cambridge dieet echt NOOIT doen!!! Ik heb het gebruikt en ging de eerste week nog wel redelijk, daarna veel honger, wegtrekkers, klachten wat het enorm moeilijk maakte om het te blijven volgen. Volhardend als ik ben toch nog even doorgegaan maar viel er gewoon te weinig mee af. Ik ben er nu inmiddels ook achter gekomen dat dit niet de manier is om snel af te vallen en het slecht is voor je gezondheid.

Laat een bericht achter