Cambridge dieet en afvallen!

Cambridge Dieet: Zo Ga Je Makkelijk 20 Kilo Afvallen!

Ben jij jouw overgewicht ook zo zat? Je bent niet de enige! Meer dan 50% van de Nederlanders wil afvallen. Je probeert van alles maar het lijkt maar niet te lukken. We laten je in dit artikel zien hoe het Cambridge dieet werkt + hoe je WEL gegarandeerd snel gaat afvallen en jouw streefgewicht zal bereiken.

Benieuwd welk dieet Nederlanders boven het Cambridge dieet verkiezen?
Ontdek dan hier hoe je gezond kunt afvallen

Wil je meer weten over het Cambridge dieet, lees dan hieronder verder!
Spring hier naar de conclusie wanneer je niet het hele artikel wilt lezen…

Wat is het Cambridge dieet en hoe val je ermee af?

Wanneer Cambridge 500 en Cambridge 800 je begint met dit dieet maak je een keuze uit 1 van de volgende varianten:

1. Cambridge 500
2. Cambridge 800
3. Cambridge 800+

“Vanaf 1 januari 2017 is het dieet aangepast naar een 7 stappenplan, de essentie is echter nog steeds hetzelfde”

Verderop in dit artikel lees je meer meer over de verschillen tussen deze 3 varianten. De methodes lijken veel op elkaar, maar verschillen op kleine details. Je zal namelijk met alle 3 de varianten gaan afvallen door drastisch calorieën te verlagen, waarbij je met name veel vloeibare voeding neemt.

Normaal gesproken ligt het onderhoudsniveau voor mannen op 2.500 calorieën en bij vrouwen op 2.200 calorieën …dit verbruik je dus volledig aan energie zonder dat je aankoment of afvalt.

Met het Cambridge dieet zit je op 500 tot 800 calorieen en dat is extreem laag! Hierdoor val je snel af, maar helaas wel op een gevaarlijk manier. (bron: Wikipedia)

Let op hoeveel, maar vooral WAT je eet en drinkt!

Minder calorieën eten is inderdaad wel een belangrijk onderdeel van afvallen.

Veel mensen weten echter niet dat te weinig calorieën een averechts effect heeft!
Je valt dan wel 5 kilo per week of meer af …jammer genoeg is het meeste hiervan vocht (of zelfs spiermassa) en geen vet en daarbij is het ook nog eens erg ongezond. (bron: yellowfit.nl)

Vandaar ook dat het zeer bekende jojo-effect vaak van toepassing is op Cambridge dieet (en vergelijkbare diëten).

Hiermee is de kans groot dat je na het dieet weer 2 keer zo hard aankomt …dit is natuurlijk nooit de bedoeling. Het is verder ook zeer schadelijk en ongezond. Je gaat namelijk belangrijke en zelfs essentiële voedingstoffen mislopen, die je lichaam nodig heeft!

Let op HOEVEEL …maar nog veel meer op WAT je eet tijdens afvallen!

Wees slim en ga maximaal vet verbranden!

De focus ligt dus op wat je eet, wat vaak wordt onderschat …en zeker niet op alleen maar extreem weinig calorieën eten wat bijna altijd fout gaat.

Natuurlijk zal je voor snel afvallen zonder jojo-effect ook altijd overschotten moeten elimineren. Zo ga je optimaal vet verbranden …maar je krijgt ook meer energie, wordt veel gezonder en zal stralen van geluk!

Ondanks dat de Cambridge dieet producten toch redelijk “uitgebalanceerd” zijn …voldoet het dieet jammer genoeg lang niet aan alle eisen! En is het (samen met andere crashdiëten) dus ook nog eens behoorlijk slecht voor je gezondheid!

Verschillen Cambridge 500, Cambridge 800 en Cambridge 800+

Er zijn 3 manieren waarop je het dieet kunt volgen. Maar wat zijn de verschillen tussen de varianten van het Cambridge dieet? Hieronder laten we je je zien hoe de varianten in de pratijk in de te praktijk te werk gaan.

Cambridge 500, de strikte variant

Dit is de meest radicale variant. Je zal met 3 maaltijden niet meer dan 500 calorieën per dag binnen krijgen. De maaltijden bestaan voornamelijk uit vloeibare voeding. Hierbij moet je denken aan shakes, papjes, smoothies en repen.

Het zorgt er absoluut voor dat je snel gaat afvallen, maar helaas dus niet alleen vet …de eerste weken zal je met name veel vocht verliezen. Daarna zal je er ook niet aan ontkomen spiermassa te verbranden, gezien het extreem lage aantal calorieën.

Verder zal je ook serieus rekening moeten houden met een constant honger gevoel, buikpijn, hoofdpijn, spierpijn en andere klachten die vaak voorkomen tijdens het Cambridge dieet.

Cambridge 800, iets meer calorieën

Je gaat nu iets meer binnenkrijgen namelijk tot 800 calorieën per dag. Dit zorgt ervoor dat het iets dragelijker wordt. Je gaat weliswaar wat minder snel afvallen met het Cambridge 800, ook al is het aantal calorieën nog steeds exceptioneel laag. Wel zal de extra maaltijd je wat helpen op moeilijk momenten, wanneer je hongergevoel de overhand dreigt te krijgen.

Cambridge 800+, toevoegen van een normale maaltijd

Met deze variant mag je naast de producten van het dieet, ook een normale maaltijd toevoegen. Dit doe je door je avondeten te laten bestaan uit een maaltijd die gezond is. Ook mag deze wederom bijna geen calorieën bevatten. Je moet hierbij rekening houden met ongeveer 50 tot 75% van een gemiddelde warme avondmaaltijd. Het is niet veel, maar je moet het er helaas mee doen en ook met de Cambridge 800+ variant zit je nog steeds extreem laag en te ver onder je onderhoudsniveau.

Cambridge dieet producten

Of je nu het Cambridge 500, Cambridge 800 of Cambridge 800+ dieet volgt, je maakt altijd gebruik van de voorgeschreven Cambridge dieet producten. Deze worden feitelijk, na de intake en start van het dieet, enkel en alleen verstrekt door een aangesloten consulent. Vrijheid voor eigen initiatieven is er dus praktisch niet. Variatie is dan ook ver te zoeken, er zijn daarentegen wel meer dan genoeg smaken beschikbaar.

Wat kost het dieet?

Het Cambridge 500, Cambridge 800 en Cambridge 800+ ervaringenis geen goedkoop dieet! Je moet hierbij denken aan 250,- tot 300,- euro per maand. De Cambridge dieet producten zijn vrij duur en daarbij komen nog eventuele kosten voor de consulent en het intakegesprek. De Cambridge dieet kosten zijn dan ook vrij hoog voor een dieet dat (in de meeste gevallen) slechts een tijdelijk effect heeft. De praktijk leert dan ook dat er veel goedkopere alternatieven voor het Cambridge dieet zijn.

Wat zijn de Cambridge dieet ervaringen?

Nu wil je natuurlijk weten wat de ervaringen zijn met het dieet. We hebben alle voor- en nadelen van het dieet voor je op een rijtje gezet.

Cambridge dieet voordelen

  1. Er mag vanuit worden gegaan dat je er snel mee kunt afvallen, maar let wel op dat het hier meestal om een tijdelijk effect gaat
  2. Praktisch iedereen kan het dieet volgen, raadpleeg wel bij medische condities altijd even je huisarts

Cambridge dieet nadelen

  1. Het aantal calorieën dat je elke dag eet is erg laag. Hierdoor zal je weinig energie hebben en kun je ook klachten krijgen zoals hoofdpijn, buikpijn, spierpijn of duizeligheid.
  2. Je mag alleen maar vloeibare voeding wat het ongemakkelijk, maar ook snel saai maakt. Dit is niet voor iedereen weggelegd.
  3. Er duiken steeds meer verhalen op over het uitblijven van de lange termijn resultaten.
  4. Het is een duur dieet waarbij je rekening moet houden met minimaal 250,- euro kosten per maand.
  5. Door de vele shakes en andere vloeibare voeding kan de ontlasting anders zijn dan normaal.
  6. Moeilijk vol te houden en na het dieet sta je er alleen voor

Conclusie van het dieet

Je kunt met het Cambridge dieet (Cambridge 500, Cambridge 800 of Cambridge 800+) snel, maar slechts tijdelijke resultaten behalen. Het is alleen niet een gezonde manier van afvallen.

Wil je snel, gezond en blijvend afvallen? Dan bestaan er gelukkig alternatieven die veel gezonder, voordeliger en beter zijn. De keuze is aan jou!

Hieronder kun je Cambridge dieet ervaringen en andere reacties lezen…