Cambridge Dieet: GEZOND 8 Kilo Afvallen In 10 Dagen!

Cambridge Dieet

Het Cambridge dieet is zeer bekende dieetmethode om mee af te vallen. Dit ga je doen aan de hand van het Cambridge 500 of Cambridge 800 plan. Beide varianten werken net weer even anders, verderop in dit artikel meer hierover. Met het Cambridge dieet ga je afvallen door drastisch het aantal calorieën te verlagen in jouw voedingspatroon. Dit in tegenstelling tot hoe snel afvallen echt werkt zoals met bv. het koolhydraatarm dieet waarbij je meer let op wat je eet en niet alleen maar calorieën gaat tellen.

Je gaat in verhouding tot andere voedingsstoffen ook meer eiwitten eten. Het is daarom ook een eiwitdieet, echter mag je tijdens het Cambridge dieet bijna niks eten. Toch is een goed eiwitdieet waarbij je wel mag blijven eten, gezien de verhoogde eiwitinname, de beste manier om snel vet te verbranden!

Ben jij benieuwd naar het beste eiwitdieet van 2017? Ontdek het favoriete eiwitdieet van onze bezoekers…

Wil je meer weten over Cambridge dieet en hoe je hiermee gaat afvallen? Lees dan vooral verder en kom achter de voordelen, nadelen en Cambridge dieet ervaringen op basis van vele gebruikers.

Inhoud van deze pagina:
Wat is het Cambridge dieet?
Hoe werkt het Cambridge dieet?
Wat zijn de verschillen tussen het Cambridge 500 en Cambridge 800 dieet
Cambridge 500 is de meest extreme variant
Cambridge 800 als kleine stok achter de deur
Cambridge 500 en Cambridge 800 brengen je lichaam beide in staat van ketose
Je krijgt te weinig calorieën binnen wat gevaarlijk kan zijn
Cambridge dieet en het jojo effect
Cambridge dieet ervaringen in de praktijk
Cambridge dieet Voordelen
Cambridge dieet Nadelen
Conclusie

Wat is het Cambridge dieet?

Het Cambridge 500 en Cambridge 800in de jaren 70 ontwikkelde Cambridge dieet is bedoeld om met “gezonde voeding” snel afvallen te realiseren. De bedenker van het dieet is Dr. Alan Howard, een aan de universiteit werkzame voedingswetenschapper. Samen met compagnon Addenbrooke’s hospital heeft hij het dieet over een groot deel van wereld bekend weten te krijgen. Waaronder voor een rijkelijk deel in Europa. Het dieet is er in 2 varianten namelijk Cambridge 500 en Cambridge 800.

Ondanks de bekendheid van het dieet kunnen we ons toch een aantal zaken afvragen. Wat weten we met de kennis van NU ten opzichte van toen? En is het dieet ondertussen niet achterhaald en ingehaald door veel betere diëten? En waarom zijn er zoveel verschillende Cambridge dieet ervaringen? We gaan het eens even onder de loep nemen.

Hoe werkt het Cambridge dieet?

Je gaat om te beginnen erg drastisch het aantal calorieën verlagen met dit dieet. Er zijn 2 manieren om dit te doen. Met de meest radicale variant namelijk Cambridge 500, of de iets mildere variant de Cambridge 800.

Het grootste deel van je eten bestaat uit vloeibare voeding in de vorm van shakes, papjes en drankjes. Met uitzondering van het Cambridge 800 waarbij je nog een gezonde maaltijd mag toevoegen aan het dieet. Reken er echter wel op dat je (zelfs met de extra maaltijd) zeer weinig voedingstoffen zal binnenkrijgen.

Wat zijn de verschillen tussen het Cambridge 500 en Cambridge 800 dieet?

Hieronder laten we je zien wat de verschillen zijn tussen het Cambridge 500 en Cambridge 800 dieet.

Cambridge 500 is de meest extreme variant

Met het Cambridge 500 dieet ga je nog geen 500 calorieën per dag eten. Dit is echt extreem laag. Zeker als je nagaat dat het gemiddelde onderhoudsniveau een stuk hoger ligt. Voor vrouwen is dit namelijk 2000 kcal per dag en mannen 2500 kcal per dag. Hier zit je dus ver onder, wat nadelig kan zijn voor het afvallen en zelfs gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Je volgt deze variant aan de hand van 3 maaltijden per dag. In de momenten ertussen zal je dan ook serieus rekening moeten houden met een hongergevoel. De maaltijden bestaan uit voorgeprepareerde voeding en eigen inbreng met verse producten komt er dus niet aan te pas.

Cambridge 800 als kleine stok achter de deur

Bij het Cambridge 800 mag je nog een extra maaltijd toevoegen, wat bij Cambridge 500 niet het geval is. We praten hier dan wel over een gezonde maaltijd en nog steeds een beperkt aantal calorieën. Hierdoor zal je iets meer eten, echter is het nog steeds veel te weinig om geen honger te krijgen. Ook bij de Cambridge 800 krijg je helaas veel te weinig essentiële voedingsstoffen binnen. Samen met de toegevoegde maaltijd mag je verder ook zeker niet boven de 800 calorieën uitkomen per dag. Dat doe je om optimaal te kunnen blijven afvallen met dit dieet.

Cambridge 500 en Cambridge 800 brengen je lichaam beide in staat van ketose

Het is met het Cambridge dieet de bedoeling dat je meer eiwitten en vetten gaat eten, maar juist minder koolhydraten. Dit doe je om de energiebalans aan te passen. Je gaat met deze omzetting energie halen uit deze eiwitten en vetten en niet uit koolhydraten. Verder zal je ook opgeslagen lichaamsvet gaan verbranden voor energie. Dit proces heet ketose. Het duurt meestal 3 tot 5 dagen voor je lichaam is omgeschakeld naar deze ketose staat. Voor veel mensen is dit lastig door te komen, daarna gaat het echter weer beter. Het is belangrijk dat je deze fase wel strikt doorloopt om je lichaam ook echt te laten overschakelen naar ketose toestand. Ketose geldt voor zowel het Cambridge 500 en Cambridge 800 dieet.

Je krijgt te weinig calorieën binnen wat gevaarlijk kan zijn

Het nadeel van het Cambridge dieet is echter dat je ook extreem weinig calorieën eet. Hierdoor is de kans groot dat je meer vocht, maar ook spiermassa gaat verbranden dan vet. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling en hier moet je dan ook altijd voor waken.

Te weinig calorieën kan verder ook gevaarlijk zijn en er kunnen om deze reden verschillende gezondheidsklachten ontstaan. Dit is een bekend gegeven bij dergelijke crashdiëten.

Cambridge dieet en het jojo effect

Het jojo effect ligt ook op de loer. In de meeste gevallen hebben diëten met een extreem lage calorie inname slechts tijdelijk effect. Je lichaam schiet namelijk in een spaarstand als er te weinig calorieën binnenkomen. Hierdoor ga je juist opgeslagen lichaamsvetten vasthouden. Veel Cambridge dieet ervaringen zijn daardoor niet erg positief. Gebruikers komen na het succes van een paar weken weer aan. Meestal zelfs nog een heel stuk zwaarder. Nou niet bepaald het doel als je echt snel wilt afvallen. Dit is een nadeel dat vaak voorkomt bij het Cambridge 500 en Cambridge 800 dieet.

Veel water drinken tijdens het Cambridge dieet

Besef ook dat je veel water moet drinken bij dit dieet, om klachten (zoals bv. hoofdpijn) te voorkomen. Denk hierbij aan minimaal 2,5 liter water per dag (geen andere dranken met toevoegingen erin). De meeste mensen gebruiken zelfs nog meer voor het voorkomen van klachten, oplopend tot 3 liter per dag. Vind je water lekker, dan is dit dus niet zo’n groot probleem.

Cambridge dieet en erbij nog sporten?

Cambridge dieet ervaringen en sportenIs het verstandig om bij het Cambridge dieet te gaan sporten voor sneller resultaat? Bij sporten ga je jouw lichaam zwaar belasten doordat je heel erg intensief bezig bent. Hiermee verbrand je ook veel calorieën waardoor je sporten beter niet kunt combineren met dit dieet. Normale dagelijkse dingen kun je natuurlijk wel gewoon doen. Het is altijd erg belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en dit soort zaken met het Cambridge 500 dieet, maar ook het Cambridge 800 dieet zeker in de gaten te houden.

Cambridge dieet ervaringen dieet in de praktijk…

Als we kijken naar de Cambridge dieet ervaringen uit de praktijk dan merken we al heel gauw dat er matige resultaten worden behaald met dit dieet. Ook kleven er allerlei nadelen aan het Cambridge dieet. Zo kan er tijdens het dieet erg veel last worden ervaren zoals vermoeidheid, weinig energie, slechte stemmingen en extreem hongergevoel. De oorzaak hiervan ligt dan ook in de samenstelling van het dieet. Tegen het hongergevoel moet je echt vechten. De andere klachten vallen de meeste mensen echter enorm zwaar.

Het ontbreken van essentiële voedingsstoffen

Dit valt ook te verklaren doordat je met het Cambridge dieet niet alle voedingstoffen binnenkrijgt die voor je lichaam erg belangrijk zijn. Zo mis je zelfs een aantal essentiële voedingsstoffen en loop je dus grote kans last te krijgen van klachten of zelfs ernstige gezondheidsproblemen.

Een ander minder leuk bij effect is het krijgen van een slechte adem. Dit is natuurlijk niet fijn en iets waar je in sociale kringen continue op moet letten.

Je moet er verder rekening mee houden dat je gemiddeld tussen de EURO 200,- en EURO 250,- per maand kwijt bent aan het Cambridge dieet. Dit staat nog los van intake of overige kosten die gemaakt kunnen worden tijdens dit dieet. Het is dus zeker niet goedkoop en er zijn dan ook veel goedkopere alternatieven.

Cambridge dieet Voordelen

Cambridge dieet Voordelen Je kan met het Cambridge dieet afvallen! Er zitten veel haken en ogen aan, maar heeft wel wat naamsbekendheid. Het is dus wel zo dat er vanuit gegaan mag worden dat je er in ieder geval iets mee kunt afvallen.

Cambridge dieet Voordelen Als diabeet mag je het dieet volgen, wat bij enkele andere dieetmethodes soms niet het geval is. Let uiteraard altijd op jouw persoonlijke situatie.

Cambridge dieet Nadelen

Cambridge dieet Nadelen Om te beginnen heb je enorm veel discipline nodig. Wanneer we kijken naar de Cambridge dieet ervaringen haken veel mensen af en vallen ze ook terug na het stoppen. Dit komt door extreem afzien waardoor er weer snel de verleiding ontstaat naar verkeerde voeding.

Cambridge dieet Nadelen Je wordt enorm beperkt in wat je mag eten. Dit kan in de praktijk voor behoorlijk wat ongemakken zorgen. Doordat je alleen maar gebruik maakt van vloeibare voeding wordt het ook heel eentonig en saai. Dit is een zeer nadelig effect als je wilt afvallen. De sleutel voor een goed dieet is namelijk dat je het goed vol kunt houden. Zo bereik je namelijk wel echt jouw streefgewicht en blijf je hier ook netjes op.

Cambridge dieet Nadelen Steeds vaker komen er Cambridge dieet ervaringen aan het licht waarbij de lange termijn resultaten uitblijven.

Cambridge dieet Nadelen De hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt is erg laag waardoor er tijdens het dieet klachten zullen ontstaan. Sporten tijdens afvallen met deze dieetmethode wordt om deze reden dan ook afgeraden.

Cambridge dieet Nadelen Het is niet goedkoop! Je moet er rekening mee houden dat je gemiddeld tussen de EURO 200,- en EURO 250,- per maand kwijt bent aan het Cambridge 500 of Cambridge 800 dieet. Daarbij komen nog intake en overige kosten. Het is dus zeker niet de goedkoopste oplossing. Er zijn veel goedkopere alternatieven.

Conclusie

Ook al heeft het Cambridge dieet redelijk wat naamsbekendheid, het vergt enorm veel discipline en is erg ongezond. Dit geldt voor zowel het Cambridge 500 en Cambridge 800 dieet. Ook na dit dieet wordt het een enorme uitdaging om op gewicht te blijven. Dit komt doordat er geen compleet plaatje wordt gegeven over hoe je dit het beste kunt doen. De Cambridge dieet ervaringen zijn daarom over het algemeen niet heel erg goed. Veel mensen vallen terug in oude gewoontes. Klachten en gezondheidsproblemen tijdens dit dieet zijn ook geen uitzondering. Er zijn veel betere alternatieven als het gaat om snel afvallen, aan jouw de keuze!

Ontdek een uitstekend alternatief voor het Cambridge dieet!Ontdek Het Favoriete Dieet Van Onze Bezoekers! Ontdek een uitstekend alternatief voor het Cambridge dieet!
(goed voor tussen de 3 en de 6 kilo per week blijvend vet verlies)


Het dieet dat in 2017 zeer gewaardeerd wordt door onze bezoekers, en ook door verschillende autoriteiten als nummer 1 dieet wordt bestempeld, is het “Slanker Leven Plan” van Vitadis.

Meer dan 40.000 Nederlanders zijn er al succesvol mee afgevallen en dit aantal groeit nog steeds!

Hieronder lees je meer over het “Slanker Leven Plan” van Vitadis en hoe je hiermee 3 tot 6 kilo per week gaat afvallen. En dat zonder hongergevoel. Je mag namelijk meer eten dan alleen shakes en repen. Het zorgt ervoor dat je snel vet gaat verbranden met blijvende resultaten op een gezonde manier!

Je zal natuurlijk altijd bereid moeten zijn om te willen afvallen en ook dit dieet is geen wondermiddel waarmee je binnen 1 dag je droomfiguur behaald. De resultaten die worden behaald met dit dieet zijn echter wel realistisch. Het “Slanker Leven Plan” van Vitadis is daarom ook 1 van de beste diëten die er bestaan! Dit blijkt ook uit de testresultaten in vergelijking met andere diëten.

Alle Voordelen Van Het “Slanker Leven Plan” van Vitadis

Cambridge dieet en hoe je wel snel, gezond en vooral blijvend gaat afvallen!Als we naar het dieet van Vitadis kijken zien we dat ze exact weten wat ze doen. Alle valkuilen van andere diëten worden vermeden. Ze hebben een plan ontwikkeld om daadwerkelijk afvallen te realiseren met blijvende restultaten. De kracht achter dit dieet is dat je op een redelijk comfortabele manier die hardnekkige kilo’s vet kwijtraakt. Daarbij krijg je ook de handvatten die nodig zijn om hierop te blijven. Met een goede opbouw en juiste afbouw wordt je dus de hele weg door geholpen. Dit gebeurd op een snelle en gezonde manier die voor iedereen vol te houden is. Je komt dus niet in een dieet waarbij je een continue hongergevoel ervaart. Ook qua prijs is alles goed te doen. Als je de juiste manier gebruikt om af te vallen hoef je ook niet het duurste dieet te volgen, wel de beste!

Wil jij ook…

Beste alternatief voor het Cambridge dieet! Tussen de 3 en 6 kilo per week afvallen (succesvol onder meer dan 40.000 Nederlanders) met bewezen resultaat?

Beste alternatief voor het Cambridge dieet! Snel, effectief, maximaal afvallen en ook hierna netjes op gewicht blijven?

Beste alternatief voor het Cambridge dieet! Een dieet dat goed vol te houden is en waarbij je geen last krijgt van een hongergevoel?

Beste alternatief voor het Cambridge dieet! Op een gezonde manier afvallen (geen extreem lage hoeveelheden en dus ook GEEN JOJO effect)?

Dan is het “Slanker Leven Plan” van Vitadis zeker iets voor jou!

Ook de klantbeoordelingen komen totaal uit op een 9.1 waarmee er een duidelijk score wordt uitgesproken over de effectiviteit van dit dieet!

Wil jij ook genieten van alle voordelen van het “Slanker Leven Plan” van Vitadis? Klik Dan Op Deze Link En Ontvang Tijdelijk 60% Korting >>

Dit betreft een tijdelijke actie! Hoe lang de actie nog van kracht zal zijn is enkel en alleen bij Vitadis bekend, echter zal dit aanbod niet onbeperkt zijn.

Een andere enorm populaire manier om af te vallen is de De Afslank Receptenbijbel waarmee je met slimme en heerlijk recepten op een gezonde manier snel gaat afvallen! De prijs van totaal 27,- is belachelijk goedkoop, zeker als je ziet wat je ervoor krijgt. Je kunt hem verder risicovrij uitproberen. Dit koolhydraatarm dieet is dan ook erg populair gezien de resultaten.

Wil je echter maximale resultaten zien? Dan kun je het beste gaan voor het Vitadis Slanker Leven Plan! Klik op de button hieronder om verder ook nog eens tijdelijk een flinke korting te ontvangen!

Tijdelijk 60% Levenslange Korting…

 
Hieronder kun je Cambridge dieet ervaringen en andere reacties lezen…

16 Reacties op Cambridge Dieet: GEZOND 8 Kilo Afvallen In 10 Dagen!

 1. Victoria zegt:

  Cambridge dieet is niet goed, alle kilo’s die ik eraf heb gekregen zijn er weet bij plus extra. Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar dit dieet van Vitadis! Groetjes, Victoria

 2. Sas zegt:

  Ik wil graag weten hoe lang de korting nog duurt, kan iemand mij dat vertellen?

  • Degezondekeuze.nl zegt:

   Hoi Sas, het gaat hier om een tijdelijke actie en wanneer deze afloopt is niet bekend, enkel bij Vitadis! Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord. Heb je nog meer vragen dan horen wij dat natuurlijk graag van je. Groetjes en succes met afvallen!

 3. Maud van V. zegt:

  Vitadis is echt geweldig! Ik kan er nog steeds niet over uit, want het heeft mij met redelijk wat gemak (doordat het eten gewoon echt heel lekker is) naar mijn ideale figuur gekregen en ik ben nog steeds op mijn gewicht. Ben nu inmiddels 1,5 maand gestopt en alles gaat lekker, voel me veel fitter en beter, zit lekker in mijn vel en ik straal. Ik ben zoooo blij… eindelijk eens een dieet dat werkt.

 4. Een Dankbare Dame zegt:

  Mooi, ik ga dus maar niet voor het Cambridge dieet! 😀

 5. Bo zegt:

  Ik ben nu 3 maanden met het Vitadis Slanker leven plan bezig en ik ben echt enorm afgevallen, het eten is lekker en ik merk eerlijk gezegd niet eens dat ik bezig ben met een dieet. Ben blij dat ik niet voor het Cambridge dieet heb gekozen want ik hoor er steeds meer nare verhalen over…

 6. Noontje zegt:

  Cambridge dieet echt NOOIT doen!!! Ik heb het gebruikt en ging de eerste week nog wel redelijk, daarna veel honger, wegtrekkers, klachten wat het enorm moeilijk maakte om het te blijven volgen. Volhardend als ik ben toch nog even doorgegaan maar viel er gewoon te weinig mee af. Ik ben er nu inmiddels ook achter gekomen dat dit niet de manier is om snel af te vallen en het slecht is voor je gezondheid.

 7. Vlinder zegt:

  10 kilo afgevallen met Cambridge, echter daarna weer 15 kilo aangekomen. En dat na al die moeite met dit dieet… Cambridge dieet werkt dus niet!

 8. Famke zegt:

  Ik vond naast de minimale resultaten die ik ermee haalde de shakes van het cambridge dieet erg vies.

 9. Bibi zegt:

  Met het Cambridge dieet ben ik 7,5 kilo afgevallen. Maar toen ben ik ermee gestopt. Ik kan dus wel zeggen dat ik ermee ben afgevallen. Maar wellicht net op tijd om geen klachten te krijgen. Hoe dan ook, ik wil wel weer beginnen! Ik denk dat ik dan toch maar het eiwitdieet kies! Groetjes, Bibi

 10. Jennie zegt:

  Voor mij heeft het Cambridge dieet 500 plan zeker in het begin goed gewerkt. Maar helaas is dit slechts een tijdelijk effect. Je ziet het bij meerdere crashdieten, ze helpen eventjes om vervolgens er niks met op te schieten. 500 calorieen is ook veel te weinig en wat denk je dan, dat je zo echt gaat afvallen? Je hongert je lichaam uit en dit zorgt juist voor nog meer vetopslag. Geen goede zet dus om voor dit dieet te gaan. Ben nu met Vitadis al meer dan 20 kg kwijt en blijf nu ook mooi op gewicht!

  • Degezondekeuze.nl zegt:

   Hoi Jennie,

   Wat goed om te horen dat je zoveel bent afgevallen!
   Het is ook veel beter om koolhydraatarm / eiwitrijk te eten om af te vallen zonder jezelf uit te hongeren.
   Naast 500 is zelfs 800 veel te weinig en helpt je inderdaad niks verder…
   Gelukkig weet jij dat nu ook, mede door eigen ervaring 😉

 11. Samba zegt:

  Is het Cambridge dieet echt maar 500 kcal per dag? Dat is toch bijna niks te eten op en dag??? Vind het wel erg weinig…

  • Degezondekeuze.nl zegt:

   Hoi Samba,

   Je mag inderdaad niet meer eten met het Cambridge 500 dieet.
   Wat natuurlijk extreem laag is en waarmee je dan ook veel belangrijke voeding misloopt.
   Dat maakt het tegelijkertijd ook zeker niet gezond.
   Het is daarom ook niet echt een aanrader 🙂

 12. Pinkflowers zegt:

  Na het Cambridge dieet ben ik blij dat ik ermee ben gestopt. Vaak honger en voelde met nou ook niet echt veel beter of energieker. Eerder uitgeput doordat je bijna niks mag eten …en steeds weer hetzelfde. Dit is zeer vermoeiend. Ben er in het begin wel wat mee afgevallen maar kwam gewoon weer terug. Dit is dus zeker dan ook geen aanrader. Ook andere dieten waarbij je bijna niks eet zijn denk ik allemaal niet goed. Heb Cambridge 800 gedaan om nog iets meer te mogen dan bij het 500 plan. Toch heb ik er mee moeten stoppen omdat het gewoon niet vol te houden valt en je ook bijna niet afvalt.

  Nu wil ik wel starten met een nieuw dieet, is Vitadis een eiwitdieet?
  Heb er al eerder goede berichten uit mijn omgeving over gehoord en nu ook hier! 😀
  Ben benieuwd 🙂

  Groetjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Home