Juice Plus+: Pure onzin of van toegevoegde waarde?

Juice Plus+ supplementen

We weten allemaal dat gezonde voeding goed voor je is. Het is daarom ook belangrijk dat je voldoende groenten en fruit eet. Helaas blijkt in de praktijk dat meer dan 85% van de Nederlanders te weinig groenten en fruit binnenkrijgt per dag. Deze cijfers zijn niet voor de poes. Voor veel mensen dus belangrijk eens te kijken of ze in de groep van 15% vallen. Zo niet, dan kan je hier op veel manieren iets aan doen.

Juice Plus+ is een van die manieren, ze geven zelfs aan de beste te zijn direct na verse voeding uit de natuur. Zo krijg je hiermee voldoende gezonde voedingsstoffen binnen die een aanvulling zijn op je normale voedingspatroon. Het is dus een toevoeging en geen vervanging.

We gaan eens kijken wat het precies voor supplementen zijn, wat ze doen, of je er gezonder van wordt en of jij er sneller mee gaat afvallen.

Wat zijn Juice Plus+ supplementen?

Juice Plus+ supplementen bestaan uit gedroogde sappen van meer dan 30 verschillende groente- en fruitsoorten. Ze zijn een aanvulling op je gewonde voeding, waarmee je toch alle voedingstoffen binnenkrijgt die normaal uit groenten en fruit komen.

Hieronder zie je de verschillende soorten capsules die er zijn:

• Garden blend (groentemix): kool, rijstvezels en havervezels, broccoli, peterselie, tomaat, wortel, knoflook, biet en spinazie.
• Orchard blend (fruitmix): sinaasappel, papaja, acerola kers, ananas, pruim en dadels, appel, perzik en veenbes.
• Vineyard blend (bessenmix): granaatappel, zwarte bes, braambes, vlierbes, concord druif, artisjok, framboos, bosbes en veenbes.

De kosten van Juice Plus+ zijn € 79,50 voor een maandpakket. Dat lijkt redelijk betaalbaar, maar je moet wel gelijk voor 4 maanden afnemen. Zo zijn de kosten dus in 1 keer honderden euro’s, voor een product dat je nog niet kent. Proefperiodes of ruimte om het te ervaren is er dus niet, dat is wel jammer.

Het bedrijf achter Juice Plus+

Juice Plus+ bedrijf uitlegDe introductie van Juice Plus+ was in 1993, nadat het achterliggende bedrijf NSA (National Safety Associates) zich vanaf 1970 met hele andere dingen bezighield. Namelijk de productie van lucht- en waterfiltersystemen, samen met brand- en rookmelders.

Juice Plus+ heeft zich verder ontwikkeld en meer producten in de markt gezet. Het bedrijf is inmiddels gevestigd in meer dan 20 landen.

Ze geven zelf aan duidelijk geen eenzijdige oplossing te zijn, maar wel de beste aanvulling op gezonde voeding die er bestaat. Nu is dat natuurlijk een mooi statement, maar is het wel belangrijk te onderzoeken of dit ook echt zo is.

Het feit dat ze al een tijdje op de markt bestaan is wel een pluspunt en kan vertrouwen wekken. Nu is dat echter geen garantie voor goede producten. Herbalife bestaat ook best lang, maar heeft lange tijd enorm veel kritiek gekregen uit alle hoeken en gaten, niet alleen van consumenten.

Juice Plus+ voordelen, ervaringen, studies en onderzoeken

We geven je hieronder de voordelen van de supplementen. Zo kun je zien wat het met je lichaam doet en welke effecten het heeft. Dit doen we aan de hand van claims, ervaringen, studies en onderzoeken. Zo krijg jij een onvertekend en duidelijk beeld van de producten van Juice Plus+.

Effecten op het immuunsysteem

Uit een Duitse studie waarin Juice Plus+ dagelijks werd gebruikt, zijn positieve resultaten naar voren gekomen. Zo blijkt een groep die bijna een jaar lang de supplementen gebruikte, bijna 21% minder ziek te zijn dan een placebo groep. Maar dit kan ook aan veel andere factoren liggen. Er zijn namelijk 3 andere onderzoeken waarin er geen verschil werd gemeten in de ziektefrequentie, bij het gebruik van Juice Plus+.

Verder zou het immuunsysteem ondersteund worden door het dagelijks innemen van de capsules. Enkele andere studies hebben inderdaad een verhoogde activiteit van bepaalde immuun-cellen vastgesteld. Deze uitkomst zegt alleen niet gelijk dat het immuunsysteem verbeterd is, daar zijn namelijk meestal veel meer factoren voor nodig.

Ook is er niet gekeken naar de vergelijking met een gezond voedingspatroon, bestaande uit voldoende groente en fruit. Of het gebruik van multivitaminen, mineralen, vitamine C (antioxidant) of andere goedkopere supplementen. Dat geeft namelijk een veel beter beeld over de mogelijke effecten van Juice Plus+.

Gezondheid van de huid

Een tweetal studies wijzen uit dat het dagelijks gebruik van Juice Plus+ een positieve invloed hebben op de huid. Zo zou het na onderzoek bij de deelnemers leiden tot een veel betere huidcirculatie en huidhydratie.

Juice Plus+ gebruiken doe je samen met een gezond voedingspatroon en sportenHet is alleen wederom jammer dat er niet wordt vergeleken met een gezond voedingspatroon. Uit onderzoek blijkt namelijk dat verschillende vitamines, mineralen en andere voedingstoffen hetzelfde effect hebben. Waarom zou je dan een duur product gebruiken, terwijl je alles zo uit jouw voeding kunt halen? Je moet alleen weten waar het in zit.

Wanneer je een mooie huid wilt krijgen, dan kan dit ook heel goed met verse voeding of andere supplementen. Het is dan belangrijk ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine A, C en E binnenkrijgt. Die zitten tjokvol met antioxidanten. Maar ook mineralen, met name Selenium en Zink hebben een krachtige antioxidantenwerking.

Ook sporten en voldoende rust zijn hierin belangrijke factoren.

Goed voor je tandvlees

Het blijkt tevens dat gebruik van de Juice Plus+ capsules zorgt voor een verbetering van het tandvlees, bij mensen met tandvlees problemen. Dit is de uitkomst op basis van kleinschalig onderzoek. Het is dan geen baanbrekend onderzoek, toch een positieve uitkomst en pluspunt dat kan worden toegeschreven aan deze supplementen.

Ook hier blijkt alleen weer dat Zink, vitamine B-complex, vitamine C en vitamine E een belangrijke rol spelen bij het hebben of krijgen van gezond tandvlees. Deze kan je dus gewoon weer uit jouw voeding halen, hetzij desnoods in de vorm van multivitaminen en mineralen.

Een gezond voedingspatroon zou een veel betere basis dienen, dan alleen maar alles op te lossen met supplementen. Blijf jij namelijk nog steeds troep eten en drinken, dan lost het nemen van deze capsules ook niet veel extra’s op.

Je kan daarom veel beter kijken naar kwaliteitsvoedsel, zodat je wellicht niet eens supplementen nodig hebt ter aanvulling van jouw voeding.

Normale en chronische ontstekingen

Een ontsteking in jouw lichaam is een natuurlijk proces waarbij het zichzelf geneest.

Sommige mensen hebben echter last van chronische ontstekingen. Dit kan het risico op bepaalde gezondheidsklachten vergroten. Een gram Juice Plus+ poeder blijkt uit onderzoek dezelfde antioxidantenwerking te hebben in vergelijking met 10 gram groente of fruit. Echter, andere onderzoeken spreken deze uitkomst weer tegen.

Antioxidanten spelen inderdaad wel een belangrijk en ontstekingsremmende rol en je kan ze in veel verse voeding vinden.

Zo bestaan er genoeg natuurlijke producten die ontstekingsremmend werken. Natuurlijk alle groente- en fruitsoorten, zeker wanneer je ze in combinatie met elkaar versterkt. Maar ook groene thee, knoflook, paddenstoelen, olijfolie, vis en bepaalde kruiden hebben een ontstekingsremmende werking. Denk bij kruiden met name aan kruidnagel, peper, oregano, salie, kurkuma, gember en kaneel. De meeste Italiaanse kruiden doen het ook zeer goed en versterken eveneens hun werking.

Nadelen van Juice Plus+

Tot nu toe doen de capsules het aardig goed. Er zijn inderdaad wat onderzoeken die uitwijzen dat het bepaalde gezondheidsvoordelen heeft. De vraag is echter alleen, valt dit volledig toe te schrijven aan de gedroogde groente- en fruitpoeders in de capsules? Er zijn namelijk ook een scala aan stoffen toegevoegd aan de capsules. Het zou in die zin niet superieur zijn aan een potje multivitaminen en minderalen, die je gewoon in de winkel kunt kopen.

Het verschil zit hem juist in de groente- en fruitpoeders, die een soort meerwaarde moeten leveren. Nu klopt het inderdaad dat groente en fruit heel gezond zijn en altijd een meerwaarde hebben. Maar dat is wanneer je ze vers gebruikt. Hoeveel van de voedingstoffen blijven erover, wanneer ze tot poeder in een potje zijn vermalen? Je kan altijd beter kiezen voor de verse oplossing.

We gaan eens kijken naar de nadelen van Juice Plus+.

De producten zijn erg duur

De producten van Juice Plus+ zijn nu niet bepaald goedkoop. Zeker wanneer je het vergelijkt met een multivitaminencomplex die je overal kunt kopen. Deze bevatten misschien zelfs nog wel meer gezonde voedingsstoffen, dan deze capsules.

Wanneer we het hebben over dit soort supplementen, rijst altijd de vraag waarom? Ergens lijkt het bij veel mensen grondig mis te gaan, bij het samenstellen van een gezond voedingspatroon. Het belangrijkste blijft namelijk altijd dat je alles uit je voeding haalt. Beginnen bij de basis en niet de oplossing zoeken in een potje is veel beter. Ga eens met je voedingspatroon aan de slag!

Je kan namelijk voor de bijna 80 euro die je kwijt bent aan dit pakket ook 1,8 kilo aan groenten en 3,4 kilo aan fruit kopen. Dit is veel beter voor je en maakt het gebruik van allerlei poedertjes min of meer overbodig.

Veelal eigen gesponsorde onderzoeken

Juice Plus+ sponsort veel van haar eigen onderzoekenHet is altijd goed om onderzoek te doen naar bepaalde producten. Zo kun je het effect bepalen, wat het doet voor je gezondheid en ervaringen hierin meenemen. Dan is het alleen wel van essentieel belang dat dit onafhankelijk gebeurd.

In de praktijk blijkt dat Juice Plus+ een hoop van de onderzoeken zelf sponsort. Nu kan dat goed uitpakken, maar nog maar al te vaak wordt hier ook misbruik van gemaakt. Waardoor de producten net even iets beter uit de test komen, dan dat ze daadwerkelijk zijn. Dit is met veel andere bedrijven ook wel gebeurd.

Bij gebruikers zorgt het in ieder geval voor de nodige argwaan. En dat is toch iets wat je altijd wilt voorkomen. Wanneer je echt een goed product in de markt zet, mag iedereen het objectief bekijken en onderzoeken.

Dit vergroot het vertrouwen en de slagingskans ervan.

Commercie en MLM technieken

Wanneer bedrijven zich nogal agressief bezig houden met commercie, lijkt het erop dat het meer om het geld gaat dan het product zelf. Doe je het uit een passie om mensen gezonder te maken, dan is de insteek iets anders. Bij Juice Plus+ zie je duidelijk dat er veel wordt gedaan de producten zo goed mogelijk te verkopen. Dat wil overigens niet per definitie zeggen dat ze niet goed zijn.

Wat wel opvalt is dat ze ook gebruik maken van MLM (multi-level-marketing), waarbij het doel is zoveel mogelijk producten te verkopen maar ook nieuwe coaches te werven. Zo wordt er een soort van piramide gebouwd en lopen de verkopen en inkomsten nog sneller op.

Zelfs eigen coaches laten zich soms uit over deze methode. Sommige stoppen er zelfs mee omdat de werkwijze niet bij ze past. Een team waarin bepaalde coaches het een sport vinden om hun verkopen en winsten te delen schept nu niet gelijk bij iedereen een band, zeker niet wanneer je een heel andere visie hebt.

Kun je ook afvallen met Juice Plus+?

Juice Plus+ Complete staat in het teken van gewichtsverlies. Deze lijn bestaat uit een breed assortiment van maaltijdvervangers en is bedoeld je te helpen met afvallen. Je kan deze samen gebruiken met normale voeding. Er wordt echter wel aanbevolen ook de andere producten van Juice Plus+ te gebruiken. Iets wat je wel bij meer bedrijven ziet die gerelateerde producten hebben in hun assortiment.

Je kan echter de vraag stellen hoeveel invloed deze producten hebben op je gewichtsverlies. Het is namelijk belangrijk dat je naast de supplementen ook gezond gaat eten en sporten, wanneer je echt resultaten wilt zien. En dit zijn nou net de grootste factoren van deze 3 voor het behalen van daadwerkelijk succes.

Ga daarom eerst eens kijken of je ook zonder supplementen meer bereikt.

Wat is een beter alternatief voor Juice Plus+?

De beste manier is om je voeding eens goed onder de loep te nemen. Vervolgens kun je dit aanpassen en gezonder gaan eten en drinken. Uit verse voeding zal je namelijk alles halen wat je nodig hebt, eventueel zelfs nog aangevuld met een potje multivitaminen en mineralen. De vraag is hoeveel Juice Plus+ hier daadwerkelijk aan toegevoegd.

Conclusie van Juice Plus+

Het gebruik van de Juice Plus+ producten kan een positief effect hebben op je gezondheid. Doet het meer dan een gezond voedingspatroon? Dat blijft een beetje de vraag, maar waarschijnlijk niet. Verder is het niet heel goedkoop en betaal je wellicht ook een beetje voor de hype die er rondom dit soort producten vaak hangt. Wij raden je dan ook aan jezelf eerst eens een gezond voedingsschema aan te meten, voordat je pillen en poedertjes gaat gebruiken. Dit zal veel meer effect hebben op je gezondheid en waarschijnlijk dit soort producten bijna tot helemaal overbodig maken.