Cholesterolverlagend dieet: Verlaag Snel Je LDL Cholesterolgehalte!

Cholesterolverlagend dieet, gezond en snel afvallen!

Een cholesterolverlagend dieet is zoals de naam al zegt een dieet methode om je cholesterol te verlagen en tegelijkertijd af te vallen. Het afvallen levert een zeer belangrijke bijdrage bij het verlagen van je cholesterol. Met gezonde en vooral gezonde voeding gaat je cholesterol omlaag en krijg je ook een mooier en slanker figuur!

Steeds meer mensen hebben last van overgewicht met de daarbij behorende klachten. Veelvoorkomend probleem is een verhoogd LDL cholesterol. Cholesterol is niet per definitie slecht en belangrijk voor je lichaam. Het is namelijk een bouwstof voor cellen en hormonen. Echter zijn te hoge waardes ongezond. Het verhoogd de kans op gezondheidsproblemen en dan met name hart- en vaatziektes. Een cholesterolverlagend dieet zorgt ervoor dat je LDL waardes in je bloed dalen, waarbij je tegelijkertijd ook geleidelijk gaat afvallen.

Cholesterol wordt voornamelijk aangemaakt in je lever en komt voor een klein deel in het lichaam door onze voeding. Normaal zou het zo moeten zijn dat je lichaam precies genoeg cholesterol aanmaakt. Helaas is dit in de praktijk lang niet altijd zo. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder lees je meer over deze oorzaken…z

Te veel verzadigde vetten

Een van de oorzaken van een te hoog cholesterol is het eten van teveel verzadigde vetten. In heel veel producten zitten tegenwoordig verzadigde vetzuren. Bij een te hoge inname hiervan heeft dit een negatieve invloed en laat dit de LDL waardes (slecht) in je bloed stijgen. Dit kan ervoor zorgen dat gezondheidsrisico’s toenemen en de kans op slagaderverkalking flink wordt vergroot. Slagaderverkalking betekent dat LDL tijdens de distributie van cholesterol naar je cellen en spieren zich nestelt in de wanden van je slagaders. Hierdoor ontstaan er vernauwingen en kunnen slagaders dichtslibben. Hoe meer dit gebeurt hoe hoger het risico op hart- en vaatziekten.

Onverzadigde vetzuren laten het HDL gehalte in je bloed stijgen wat een positieve bijdrage levert in je lichaam en aan je algehele gezondheid. Onverzadigde vetzuren zijn o.a. nodig voor het opbouwen van je cellen en weerstand. HDL cholesterol (goed) in je bloed breekt ook LDL cholesterol (slecht) uit verzadigde vetzuren af. Enkele voorbeelden van voeding met onverzadigde vetzuren zijn o.a. vis en olijfolie.

Te hoog cholesterolgehalte door overgewicht

Een andere en zeer belangrijke reden van een te hoog cholesterolgehalte is overgewicht. Doordat je BMI stijgt wordt de totale cholesterol in je bloed namelijk flink verhoogd. Hiermee gaat gepaard dat de hoeveelheid HDL (goed) afneemt wat een negatief effect vormt en voor een verhoging van het slechte LDL cholesterol zorgt met alle gevolgen van dien. Afrekenen met overgewicht door de inzet van een cholesterolverlagend dieet is daarom erg belangrijk voor het verlagen van te hoge cholesterol waardes in je bloed. Het zorgt namelijk voor een verlaging van je totale cholesterol en een verhoging van het gezonde HDL cholesterol in je bloed. Naast dit dieet kan meer bewegen ook een toegevoegde waarde hebben te denken aan bv. fitness.
Roken is ook 1 van de boosdoeners. Stoppen met roken zal dus een enorme goede invloed hebben op je gezondheid in algemene zin maar ook met het verlagen van je cholesterol. Roken verstoord namelijk de verhouding van je cholesterolratio door het HDL in je bloed te verlagen. Ook alcohol heeft invloed op je cholesterol. Bij een matig gebruik heeft alcohol zeker een positieve invloed maar bij meer dan 2 glazen ontstaat er een omslagpunt waarbij het minder goed en zelfs weer slecht kan zijn voor een gezond cholesterolgehalte. Voor mannen wordt maximaal 2 glazen per dag aangehouden en voor vrouwen maximaal 1 glas. Probeer ook een paar dagen (2-3) per week geheel alcoholvrij te houden.

Overige (medische) oorzaken

Een verhoging kan ook nog een medische oorzaak hebben. Hierbij kun je denken aan verstoorde waardes in je bloed door diabetes (ook wel suikerziekte), een te traag werkende schildklier of erfelijke aanleg.

Al met al is het dus heel erg belangrijk om met een cholesterolverlagend dieet het nodige overgewicht kwijt te raken. Hiermee wordt je gezondheid dus aanzienlijk verbeterd, raak je die overtollige kilo’s kwijt en geniet je van een geweldig mooi figuur. Daarnaast is het voor je cholesterolgehalte ook slim om de andere oorzaken in overweging te nemen.

Cholesterolverlagend dieet kenmerken

Het cholesterolverlagend dieet heeft de volgende kenmerken:

  • Het aanpakken van overgewicht met een goed dieet!
  • Meer beweging is een pluspunt naast een goed cholesterolverlagend dieet
  • Beperkte alcohol inname van 1-2 glazen per dag heeft een positief effect
  • Stoppen met roken (indien van toepassing) heeft een positief effect

Hoe werkt het cholesterolverlagend dieet?

Een cholesterolverlagend dieet is perfect uitgebalanceerd en helpt met gezonde voeding zoals groenten, fruit en gezonde vetten je cholesterol omlaag te brengen. Op deze manier sta je gezonder in het leven en nemen gezondheidsrisico’s aanzienlijk af. Daarnaast zorgt het ervoor dat je snel gaat afvallen waarmee je jouw ideale gewicht bereikt en hier ook op blijft. (bron: yellowfit.nl) Je voelt je dus gezonder, fitter en geniet van een prachtig mooi slank figuur.

Cholesterolverlagend dieet, alle voordelen op een rijtje!

  • Verlaging van een te hoog cholesterol in je bloed
  • Een flinke afname van gezondheidsrisico’s
  • Succesvol afvallen en op jouw ideale gewicht blijven
  • Meer energie en je gezonder voelen met een prachtig mooi lichaam!

Conclusie

Als je op een gezonde manier wilt afvallen is het kiezen van het juiste cholesterolverlagend dieet essentieel! Op deze manier ga je cholesterol verlagen en snel maar verantwoord afvallen.

Het DASH dieet is een cholesterolverlagend dieet, helpt tegen te hoge bloeddruk en is ontwikkeld door een team vooraanstaande artsen. Dit dieet zorgt ervoor dat je snel gaat afvallen en gezonder door het leven gaat.