DASH dieet review: Verlaag je bloeddruk & val af!

Het officiële DASH dieet plan!

Het officiële DASH dieet is bedoeld om mensen te helpen met het verlagen van hun bloeddruk, af te laten vallen en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Een behoorlijk deel van de Nederlanders heeft een te hoge bloeddruk. Dit percentage ligt gemiddeld tussen de 25 tot 30% wat vrij hoog is te noemen voor een best kwalijk probleem. Het percentage van mensen boven de 50 ligt nog wat hoger zelfs. Belangrijk dus om dit aan te pakken. Gelukkig valt hier veel aan te doen en met name door aanpassingen in je voedingspatroon zonder vermageringspillen of andere wondermiddeltjes. De beste manier is om dit te combineren met een meer dan voldoende lichaamsbeweging, al staat voeding tocn ook wel erg centraal in deze. Het DASH dieet wordt ook gebruikt om af te vallen. Wellicht is dit niet de snelste methode om af te vallen, maar absoluut 1 van de gezondste manieren! Kan je met dit dieet 2 kilo per week afvallen zoals de makers beweren? Volgens Verantwoord Afvallen is 1 kilo per week realistischer.

Wat is het DASH dieet?

Het DASH dieet is ontwikkeld als een manier van afvallen met de focus op je algemene gezondheid. Doordat er veel onderzoek is gedaan naar deze manier van gewichtsverlies met positief resultaat wordt het dan ook door veel autoriteiten, cardiologen en deskundigen aanbevolen. Het dieet geeft je inzicht hoe je op een eenvoudige manier met de juiste toepassing van bepaalde voeding gezonder kunt worden en je doel met betrekking tot afvallen gaat behalen. Om deze reden is het dieet dan ook erg populair en veel mensen zijn dan ook zeer te spreken over de behaalde resultaten.

Hoe werkt het DASH dieet?

Door op een geleidelijke manier je voeding aan te passen met de regels uit het boek ga je gezonder leven met alle positieve gevolgen van dien. Daarbij ga je ook nog eens vrij gemakkelijk afvallen gezien je dit dieet makkelijk kunt integreren in je huidige leefstijl. Gezonde voeding en snel afvallen gaan hand in hand en met dit dieet krijg je de juiste handvatten zodat het voor iedereen mogelijk wordt om af te vallen. Het verlagen van een te hoge bloeddruk is ook een belangrijk onderdeel van dit dieet. Heb je een te hoge bloeddruk en wil je daarbij in shape raken? Dan is dit dieet zeker de juiste methode voor jou! Overgewicht kan gezondheidsklachten zoals een te hoge bloeddruk veroorzaken en je pakt dit dus samen en tegelijkertijd met afvallen aan met het DASH dieet.

Verlagen van een te hoge bloeddruk

De oorzaak van een te hoge bloeddruk is vaak slechte voeding in combinatie met te weinig bewegen. Om dit op te lossen zal je dus ook eerst je voedingspatroon aan moeten passen. Dit lijkt wellicht een hele opgave, daarom krijg je in het DASH dieet boek alles aangereikt en kun je dit ook direct toepassen in de praktijk.

Gezonder leven door goede voeding

Het is dieet is niet alleen goed voor een te hoge bloeddruk maar ook voor je algehele gezondheid. Je gaat je fitter voelen en krijgt meer energie. Het risico op klachten of zelfs ernstige gezondheidsproblemen neemt aanzienlijk af.

Afvallen met het DASH dieet

Het dieet is een combinatie van het bewerkstelligen van een gezonde leefstijl en daarbij gelijktijdig de nodige kilo’s kwijtraken. Het DASH dieet is makkelijk in je huidige leefstijl in te passen en het boek staat vol heerlijke recepten. Zo is de drempel laag en kun je zonder al te veel moeite gegarandeerd jouw doelen behalen.

Bekend van Dr. Oz en aanbevolen door cardiologen

Door uitgebreide onderzoeken en de verbluffende resultaten van het DASH dieet wordt het dan ook aanbevolen door verschillende cardiologen, autoriteiten en is het dieet zelfs in het programma van Dr. Oz geweest.

Dr. Oz is een bekende chirurg die bij Oprah Winfrey bekendheid kreeg, waarna hij later zo bekend werd dat hij zijn eigen show kreeg op de televisie. Hierin wordt alles besproken met betrekking tot gezondheid.

DASH dieet schema en recepten

Het DASH dieet bestaat uit een aantal basisprincipes die je in het boek leert en waarmee je alles in huis hebt om gezond te worden, je bloeddruk te verlagen en snel af te vallen! Lees hieronder meer over een paar belangrijk basisregels uit het boek…

Minder suiker en zout

In alle producten die tegenwoordig in o.a. de supermarkt liggen zitten verborgen suikers. Ook zout wordt veel gebruikt om onze voeding lekkerder te maken of te conserveren. Dit loopt met een normaal voedingspatroon al behoorlijk op. Door daar ook nog lekkere (maar dus ook vaak slechte) voeding aan toe te voegen kunnen er serieuze problemen ontstaan. Belangrijk dus om suiker en zout te minderen.

Meer vezelrijke voeding

Vezels zijn belangrijke voeding voor het lichaam. Je moet ze dan ook met regelmaat eten. Belangrijk is het ook om er goed bij te drinken en dan met name water. Aangeraden wordt om ongeveer 2 liter water te drinken per dag. Dit lijkt misschien veel maar dat valt beste mee.

Onbewerkte en magere producten

Het is veel beter om de voorkeur te geven aan onbewerkte producten. Dit wil eigenlijk simpelweg zeggen, producten die niet in een verpakking zitten. Hier zijn namelijk vaak veel stofjes aan toegevoegd waaronder veel suiker en zout maar ook andere smaakversterkers.

Let er wel op dat in “magere producten” toch nog vaak veel suikers zitten. Dit is gek genoeg soms nog meer dan in de normale producten! Het is dan ook beter om echt onbewerkte producten te gebruiken zoals je dat doet bij het DASH dieet plan.

Hoe volg je het DASH dieet?

Het DASH dieet is goed te volgen en je zal er zeker jouw doelen mee behalen. Je moet alleen over de juiste kennis en handvatten beschikken. Dit is belangrijk voor je gezondheid maar ook om af te vallen met blijvende resultaten zonder het bekende JOJO effect.

Het DASH dieet voorziet in alles wat je nodig hebt om dit te realiseren!

Is dit de ideale oplossing om af te vallen?

Als je jouw bloeddruk wilt verlagen , gezonder wilt leven en verder geleidelijk af wilt vallen dan is het DASH dieet absoluut de juiste methode.